|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Różne problemy...
Cześć
Mam cerę trądzikową i automatycznie tłustą.Oczywiście cerę leczę i używam różnych maści i zabiegów.Generalnie mam problemy z bliznami na plecach i buzi.Ostatnio zauważyłam również że moja skóra na całym ciele stała się bardzo sucha aż się złuszcza.Do tego dochodzą problemy z rozstępami na udach, pośladkach i piersiach.A więc moje pytania są następujace...jak zlikwidowac rozstępy już istniejące, jakie zabiegi i jakie produkty polecacie?( niektórzy twierdzą że nie można ich zlikwidować a jedynie zaleczyć )...jakie produkty polecacie na suchą skórę na całe ciało?i jakie produkty polecacie do makijażu( makijazu bardzo lekkiego).Oczywiście archiwum juz przeczytałam ale z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Różne problemy...
hej!
![]() zacznijmy od tego, ze o rozstepy powinnas zapytac albo na forum do kosmetyczki lub Medycznym ![]() ![]() jesli chodzi o sucha skoe polecam Nivea Body balsam do ciała z Olejkiem Migdałowym. mozesz sprobowac rowniez Neutrogenę Formuła Norweska. Dobry jest rowniez L'oreal Nutrilift. od koloru do wyboru ![]() ![]() jesli chodzi o makijaz to musisz wyleczyc tradzik i uzywac dobrych kosmetykow do cery tłustej. inaczej makijaz nie bedzie zbyt dobrze sie prezentowal. Przede wszystkim jesli masz cere tradzikowa musisz uwazac na kosmetyki by nie zatykały porow. a wiec mocnoa kryjace odpadaja. chyba, ze chcesz uzyskac efekt maski ![]() osobiscie nie mam takich problemow jak ty, ale polecam ci podkład Maybelline Wonder Finish. Mozesz tez sprobowac Estee Lauder, Double Wear Stay-in-Place Makeup jest ponoc dobry ![]() ![]() ![]() prosiłabym o uzupełnienie profilu.. zawsze lepiej sie pomaga pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Re: Różne problemy...
Przede wszystkim serdecznie dziękuję Ufciu1 za odpowiedź...na początek małą dygresja:P...wizaż czytam od dłuższego czasu więc kilka zakątków tej strony juz znam ale dopiero dzisiaj postanowiłam się zarejestrować
![]() ![]() ...cerę leczę od kilku lat dokładnie 10...pierwsze "zjawiska"pojawiły się juz w szóstej klasie podstawówki...i trądzik od tamej pory przechodził różne etapy...wierzę że teraz jest końcówka...1,5 roku temu miałam zakażenie gronkowcem i ledwo uciekłam kostusze itp...w każdym razie mam m.in. blizny...ale licze na to że wylecze cerę...nie wspomne jak taki problem wpływa na Twoja psychike, pewność siebie i poczucie własnej wartości...no ale to kolejna dygresja ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.