|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy! Nie umiem sie skupić!
Witam Drogie Wizazanki
![]() mam mały problem z którym juz sobie powoli sama nie radzę dlatego chce uzyskać opinie większej grupy osob. mam 18nascie lat. Od jakiegoś 2lat zaobserwowałam u sb o wiele słabsza pamięć, brak koncentracji, trudność w skupieniu uwagi, uciekające myśli, mały spadek wagi (pomimo ze wciskam w sb błonnik). Musze dodać ze nigdy nie miałam takich problemów... Do końca gimnazjum czerwony pasek i bdb zachowanie... Po jakimś pół roku chodzenia do LO zwariowałam! Oprócz tego miewam depresyjne stany... Wręcz destrukcyjne. Mam tak duże wakachania nastroju ze w jednej minucie potrafie sie śmiać a w drugiej płakać bo "zycie jest beznadziejne". Do tego bardzo często nie moge spać... Przez co jestem nie do życia i bardzo często zasypiam na lekcjach. Nerwy zaspokajam papierosami (od roku zamiast Marboro czerwonych palę lm linki - dla mnie to sukces! ![]() Dodatkowo kiedyś lubiłam topić smutki w alkoholu. Przez 2miesiace wakacji niemal sie z nim nie rozstawalam. ponad pół roku temu maialam incydent z dopalaczem... Prawie skończyło sie zabraniem przez karetkę. musze jeszcze wspomnieć, ze jestem raczej z dobrego domu. Chodzę do szkoły o specyficznym charakterze (katolik). Wiec raczej jakiś negatywny i patologiczny wpływ otoczenia odpada. Co mi jest?! Oceny mam coraz słabsze... Ja naprawdę nie potrafie sie uczyć ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy! Nie umiem sie skupić!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Popieram - tarczyca.
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z dziewczynami - morfologia i badania hormonów - szczególnie tarczyca może mieć wpływ na twoje zachowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
U endokrynologa byłam w piatek... USG tarczycy zbytnio nic nie wykazało (prawy plat: 13mmx12mmx38mm lewy plat: 11x12x36. Oba płaty nieco obniżone a lewy ma pojedyncze zwapnienia). Endokrynologa powiedział mi ze moje objawy mogą być przyczyna czegoś innego ;/ we wtorek ide na morfologie krwii , tsh i glukozę.
co jesli to jednak nie tarczyca? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja mam 25 lat i od ponad roku mam podobnie. Pracowałam 2 m-ce temu na 3 zmiany, teraz pracuję od 7 do 15. Myślałam, że jak będę pracowała na jedną godzinę to mi się poprawi, a tu nic.
W ciągu dnia przebywam trochę na dworze, bo z psami chodzę się przejść, na ogródku mam króliki i papugi, więc świeżego powietrza mam. Okno otwarte od 6 rano do np. 18 wieczorem. Na razie kupiłam w aptece Plusz Activ- pamięć i koncentracja. Rozpuszczam jedną tabletkę po przyjściu do pracy, później ok. 10 robię sobie kawę , ok. 12 drugą. W domu kawy już nie piję . Nie wiem, czy sobie wmówiłam, że mi to pomaga czy jak, ale zauważyłam, że już jestem bardziej ogarnięta. Wcześniej to masakra była. Na niczym mi nie zależało w pracy, nic nie chciało mi się robić. Jak nie miałam przez jakiś czas dostępu do kompa, to przychodziłam z pracy , ogarnęłam zwierzęta i szłam spać ![]() A ta tarczyca to może być genetyczna czy coś? Bo moja mama ma problem z tarczycą. A na takie badanie to trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego czy jak to wygląda?
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Tez to kupiłam... I nie pomaga nic a nic ;/
chodzę na kurs prawa jazdy... Jak jeżdzę po mieście to nie moge skupić sie na drodze... Wszystko mi miga przed oczami i jestem mega rozkojazona! Przed zajęciami zawsze 9h snu, zero kawy. Pije plusz activ i jem jakiś owoc. Kurde i nic, nic, nic. Jestem juz rozczesiona tym wszystkim. Najchętniej wyskoczyłabym przez okno.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
summer vibes;)
|
Może to być też pewien rodzaj epilepsji - wyłączanie się, brak koncentracji. Powinnaś się udać również do neurologa.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mów mi wiecej.... ;/ Neurolog kojarzy mi sie z jakaś ostatecznoscia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Oki, dzięki =) narazie poczekam czy coś sie wyjaśni z tarczyca... Jesli bedzie oki to lecę do neurologa.
w sumie założyłam ten wątek żeby jakoś uspokoić sie psychicznie. mam jeszcze pytanie... Co jesli to nie zdrowie fizyczne a psychiczne? W zeszłym roku chodziłam ma sesje do psychologa (szkoła mnie niszczyła) i prawie otarlam sie o depresje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
summer vibes;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na TSH rodzinny wystawi Ci skierowanie, jak najbardziej ![]() ![]() Niestety reszta już tylko od endokrynologa lub zrobisz prywatnie. TSH kosztuje w granicy 20-25 zł, podobnie ft4 i ft3. Przy okazji warto by było zrobić aTPO. Lub czekaj na wizytę do endokrynologa i on powinien wystawić skierowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Czy dużo siedzisz przed komputerem?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.