TEB w Bydgoszczy - technik usług kosmetycznych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 22:51   #1
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206
Konto usunięte

TEB - technik usług kosmetycznych

Witajcie Czy któraś z Was może wybiera się do TEBu w Bydgoszczy na technika usług kosmetycznych? I tutaj mam zapytanie do wszystkich dziewczyn,które już się uczą w TEBie,niekoniecznie w Bydgoszczy Warto się tam uczyć?Czy raczej szkoła jest nastawiona bardziej na pieniądze niż na kształcenie?Jak to jest?Jesteście zadowolone z wyboru?z chęcią przeczytam Wasze opinie na temat tej szkoły z góry bardzo dziękuję!Pozdrawiam
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 15:16   #2
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Dot.: TEB w Bydgoszczy - technik usług kosmetycznych

Tez sie zastanawiam nad tym.
Zapisalam sie do TEB, chociaz studiuje, wiec traktuje to bardziej jako dodatek i nie wiaze z tym przyszlosci, zastanawiam sie, czy warto wydac te 1500zł :P? KJa sie na roczne zapisalam, na aranzacje wnetrz..

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 20:10   #3
Konto usunięte

Ja zapisałam się już w kwietniu.. i szczerze mówiąc nie chcę teraz rezygnować mimo tego,że maturę zdałam.. Mam nadzieję,że nie będę żałować wyboru.I tak po tej szkole pewnie wybiorę się na studia,bo marzę o resocjalizacji Jednak chciałabym w czasie studiów pracować i myślę,że z zawodem będzie łatwiej znaleźć pracę Tym bardziej,że po dwuletniej będę mogła mieć już właśnie technika.I odciążyć chociaż trochę rodziców.. Jak byłam oglądać szkoły i ich oferty to właśnie TEB wydała mi się najpoważniejszą.. no,ale zobaczymy jak to będzie

layla_lbn
mam nadzieję,że pieniądze na marne nie pójdą i się czegoś tam nauczymy ;]
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 21:00   #4
Flofferek
Zakorzenienie

tez myslalam nad teb, ale czy to jzu teraz trzeba sie zapisywac? jakis czas temu wchodzilam na ich stronke, ale nie pamietam... glownie to zastanawiam sie czego to warte, bo tez slyszalam, ze to chyba najbardziej powazna szkola
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 22:56   #5
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
tez myslalam nad teb, ale czy to jzu teraz trzeba sie zapisywac? jakis czas temu wchodzilam na ich stronke, ale nie pamietam... glownie to zastanawiam sie czego to warte, bo tez slyszalam, ze to chyba najbardziej powazna szkola
Nie, nie juz, przynajmniej w naszym miescie .
Ja sie zapisalam, oj, to spontam byl, po prostu weszlam na ich strone i juz ;-).
Do 7.07 wiem, ze byla promocja 1 rata gratis...
Zobaczymy, jak mowilam traktuje to jako dodatek, zawsze chcialam poznac tajniki dekoracji wnetrz, a jak bedzie to zobaczymy

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2008-07-10, 23:38   #6
Konto usunięte

Ja akurat się zapisałam,gdy była promocja do 28.04.2008.. Wtedy nie musiałam płacić wpisowego i mam pierwszy i ostatni miesiąc nauki gratis Na stronie pisze,że jeśli zapisze się do 25.07.2008 to jedna rata gratis A chyba w późniejszym terminie też się można zapisać.. tylko tyle,że nie będzie się miało już żadnych 'zniżek'.

Flofferek zależy na jaki kierunek chciałabyś iść.. bo po rocznych dostajesz tylko dyplom ukończenia szkoły,a po dwuletnich tytuł technika jeśli zdasz egzamin zawodowy

Tak w ogóle to dowiedziałabym się czegoś o tej szkole od tych,którzy już się tam uczą Poza tym myślę,że jeśli chodzi o kadrę nauczycieli itd. to zależy od miasta,bo wiadomo,że nie wszędzie jest tak samo
Stary 2008-07-11, 08:02   #7
Flofferek
Zakorzenienie

aaa to dlatego wczesniej sie zapisalyscie, ja to dalej sie zastanawiamnad tym, bo poki co zapisalam sie do unizeto na kurs grafika komputerowego

a z teb chcialam wlasnie isc na grafika, administratora sieci, dekorator wnetrz, technik hotelarstwa lub turystyki. i chyba jesli juz to w tym momencie skupie sie na tej turystyce/hotelarstwie (chcialabym pracowac w biurze podrozy).

szukalam opinii w necie, ale nic konrketnego nie znalazlam.

aaaa i jeszcze cosik - to mowicie, ze bez problemu mozna sie zapisac on-line, tak? bo ja sie kiedys zapisywalam on-line na kurs jakis to 'przegapili' me zgloszenie

i jeszcze cos - sa na stronce gdzies cenniki? bo szukam, szukam i nic

Edytowane przez Flofferek
Czas edycji: 2008-07-11 o 08:16 Powód: dopisek:)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 10:20   #8
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
aaa to dlatego wczesniej sie zapisalyscie, ja to dalej sie zastanawiamnad tym, bo poki co zapisalam sie do unizeto na kurs grafika komputerowego

a z teb chcialam wlasnie isc na grafika, administratora sieci, dekorator wnetrz, technik hotelarstwa lub turystyki. i chyba jesli juz to w tym momencie skupie sie na tej turystyce/hotelarstwie (chcialabym pracowac w biurze podrozy).

szukalam opinii w necie, ale nic konrketnego nie znalazlam.

aaaa i jeszcze cosik - to mowicie, ze bez problemu mozna sie zapisac on-line, tak? bo ja sie kiedys zapisywalam on-line na kurs jakis to 'przegapili' me zgloszenie

i jeszcze cos - sa na stronce gdzies cenniki? bo szukam, szukam i nic
Nie ma problemow z zapisaniem sie on-line.
Ja zapisujac sie nawet nie wiedzialam, ze 1 rata jest gartis, po prostu jakos tak spontanicznie wyszlo ;-).

Cennikow wlasnie nie ma, ale jak juz sie zapiszesz to dostajesz maila, i tam masz cene podana.

Stary 2008-07-11, 13:16   #9
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Nie ma problemow z zapisaniem sie on-line.
Ja zapisujac sie nawet nie wiedzialam, ze 1 rata jest gartis, po prostu jakos tak spontanicznie wyszlo ;-).

Cennikow wlasnie nie ma, ale jak juz sie zapiszesz to dostajesz maila, i tam masz cene podana.
nio juz wiem wlasnie pozniej sie zapisalam, mam nadzieje, ze sie uda.
ps. teraz chyba tez 1.rata gratis do 27.lipca bodajze... albo cos poknocilam
Stary 2008-07-13, 16:32   #10
Konto usunięte

Teraz też jest właśnie promocja jedna rata gratis Ja dostałam cennik wraz z umową,którą musiałam osobiście podpisać,gdy się zapisywałam do szkoły.. Ale tak jak pisze layla_lbn możliwe,że cennik i umowę mogą przesłać mailem..Mi też ciężko złapać ludzi,którzy uczą się w TEBie.. niby tyle kierunków i taki popularny,a uczniów jak na lekarstwo,bynajmniej w internecie Przydałoby się jakieś forum TEBu..
Stary 2008-07-13, 16:50   #11
layla_lbn
Zakorzenienie

[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;8205368]Teraz też jest właśnie promocja jedna rata gratis Ja dostałam cennik wraz z umową,którą musiałam osobiście podpisać,gdy się zapisywałam do szkoły.. Ale tak jak pisze layla_lbn możliwe,że cennik i umowę mogą przesłać mailem..Mi też ciężko złapać ludzi,którzy uczą się w TEBie.. niby tyle kierunków i taki popularny,a uczniów jak na lekarstwo,bynajmniej w internecie Przydałoby się jakieś forum TEBu..[/QUOTE]
Moze jest.
My mamy nieoficjalne forum naszego roku na studiach i tez przez google sie chyba nie wyszuka..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 20:54   #12
kasiapietruszenko
Przyczajenie

świetny jest
technik usług kosmetycznych http://opusmagnum.pl/medyczna-szkola...-kosmetycznych (zaoczny, 2 lata) - zawód o charakterze higieniczno-estetycznym, którego specyfiką jest kosmetyka pielęgnacyjna, lecznicza i upiększająca, pomoc w tworzeniu ładnego zdrowego wyglądu i dobrego samopoczucia człowieka. absolwent może być zatrudniony w: gabinetach kosmetycznych, odnowy biologicznej oraz może prowadzić działalność prywatną
kasiapietruszenko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 12:20   #13
maalinkaa8
Rozeznanie

Up ?
Może ktoś się tam uczy i powiedziałby coś na temat tej szkoły?
(Dodam, że interesuje mnie technik uslug kosmetycznych)

Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda.
maalinkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 14:44   #14
maalinkaa8
Rozeznanie

up up :d ??

Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda.
maalinkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:07   #15
Konto usunięte

Ja miałam tam się uczyć,ale nie utworzyli trybu dziennego i aktualnie jestem na drugim roku studiów niezbyt związanych z technikiem usług kosmetycznych od następnego roku jednak planuję zapisać się w końcu do tej szkoły policealnej... sama dowiem się czegoś więcej,zresztą nie tylko o TEBie,może ktoś wie też jak jest w Cosinusie? czy darmowa=gorsza?
Stary 2011-04-13, 13:23   #16
clubowa
Raczkowanie

GG do clubowa

[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;18084467]Ja miałam tam się uczyć,ale nie utworzyli trybu dziennego i aktualnie jestem na drugim roku studiów niezbyt związanych z technikiem usług kosmetycznych od następnego roku jednak planuję zapisać się w końcu do tej szkoły policealnej... sama dowiem się czegoś więcej,zresztą nie tylko o TEBie,może ktoś wie też jak jest w Cosinusie? czy darmowa=gorsza?[/QUOTE]

Absolutnie darmowa nie równa się gorsza. Ja chodzę do Cosinusa i w moim mieście jest to najlepsza szkoła kosmetyczna oczywiscie policealna, ma ogromny nabór (ponad 110 osób), oczywiście większa część się wykrusza (teraz zostało 32 osoby! ) bo tutaj nie idą na ilość a na jakość. Kosmetyki super, zawsze braki są szybko zaopatrywane, pracownie są cudownie zaopatrzone, fakt faktem że trzeba się uczyć i czasami przykładać, ale myslę że naprawdę warto!

Blog dla miłośniczek kosmetolożki http://vogue-beauty.blogspot.com/
clubowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 13:08   #17
ayame22
Przyczajenie

GG do ayame22

Hejka,
Odkurzam ten temat.
A wiecie coś może na temat szkoły SKK w Bydgoszczy (Studium Kształcenia Kadr) - technik usług kosmetycznych? Może ktoś się tam uczył.

Pozdrawiam bydgoszczanki!
ayame22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 04:35   #18
Konto usunięte

hej! ja właśnie zaczęłam naukę w SKK :P wrażenia po pierwszym zjeździe całkiem pozytywne sporo zapisałyśmy,no i na pracowni kosmetycznej miałyśmy już regulację oraz hennę brwi i rzęs ;p także jak widać od początku biorą się za nas ostro ;p
Stary 2013-09-28, 10:32   #19
kleple
Przyczajenie

hej ja również odświeżę temat.
jak wrażenia z tego technika usług kosmetycznych w SKK po roku?
ja dziś idę na pierwsze spotkanie. organizacyjne plus pracownia kosmetyki. jest się czego bać ?
fajnie zajęcia prowadzone?
kleple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 16:37   #20
Konto usunięte

Tragiczne... Zrezygnowałam po roku Pracownia miała być wyposażona, a okazało się, że nawet waciki same musiałyśmy kupować, bo były jakieś resztki i w sumie kupę kasy wydałam na zestaw startowy (ok. 220 zł z tego co pamiętam, w dodatku z dwa miesiace musiałyśmy się o niego wypraszać w sekretariacie, w końcu dostałyśmy zestaw pomniejszony, niż na początku było mówione) i rzeczy, które miała zapewnić szkoła, ale ich nie zapewniła (paski do depilacji, jakieś śmieszne jednorazowe stringi i masę innych przyborów, za które w sumie zapłaciłam ok. 100zł)... Po roku nauki nie umiałam nawet nałożyć henny na brwi, bo od początku uczyłyśmy się na kakao, gdyż oczywiście szkoła posiadała tylko jakieś resztki zestarzałej już henny lakiery pozasychane, że nie było jak robić manicure... No i sporo osób zrezygnowało, okazało się później, że reszta będzie musiała płacić za dwa ostatnie semestry, bo jest za mało osób w grupie jedynie zajęcia teoretyczne były dobrze przeprowadzane, praktyka to jedna wielka masakra, dlatego też zrezygnowałam, bo szkoda mi było czasu i pieniędzy, które już władowałam w tę szkołę, którą bez wahania mogę nazwać POMYŁKĄ
PS. jeżeli masz pracownię z Panią V., to przygotuj się na wydawanie mnóstwa kasy... załatwia często szkolenia, które później sama prowadzi... i sprowadza do szkoły swoje znajome, które niby sprzedają kosmetyki po niższych cenach, a tak na serio, to na targach kosmetycznych kupisz jeszcze taniej. Chodzi przede wszystkim o kosmetyki firmy American Beauty.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości