dojazd świdnik - lublin - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 15:10   #1
zerooo
Raczkowanie

dojazd świdnik - lublin

Witam, mam dziwne pytanie, ale to dlatego, że oba te miasta są dla mnie obce. Chciałabym się zapytać, czym , jakim autobusem, busem itp dojechać ze Świdnika (ul. Racławicka) do Lublina (UP Lublin ul. Akademicka)? Szukaałam w necie różnych rozkładów jazdy, ale żadna trasa mi nie odpowiada, bo z reguły, muszę jeszcze iść przez 15 min, a zależy mi na czasie, gdyż i tak podroż zajmuje ok 25 min, jak nie więcej. A żeby dojechać na uczelnię, będę musiała baaaardzo wcześnie wstawać. Pytam się, gdyż planuję tam studia, a jestem z innego miasta. Chcę wiedzieć, to już dzisiaj, gdyż w tym tygodniu wybieram się na rozpoznanie. Póki mam czas

Z góry dziękuję za odpowiedź.
zerooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 15:23   #2
lele4
Raczkowanie

GG do lele4
Dot.: dojazd świdnik - lublin

No takie życie... busikiem 88 ( potocznie zwanym zółtkiem, jedzie się 40 min do samego centrum Lublina) i na piechtę 5 min.

Edytowane przez lele4
Czas edycji: 2013-02-12 o 15:26
lele4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 15:45   #3
szarri
Wtajemniczenie

Z tego co przeczytałam, po dopowiedzeniu sobie paru rzeczy zrozumiałam, że masz możliwość zamieszkania w Świdniku w czasie studiów na UP? Jeśli ktoś mieszka w Świdniku i zaczyna studia w Lublinie, to jest już wytresowany przez życie, ale zważywszy na obecny stan dojazdów nie zdecydowałabym się nigdy w życiu na taką opcję, gdybym miała jakiś wybór. Wyjście z domu godzinę przed początkiem zajęć to skrajne minimum. Dziki tłok w busach, bardzo kiepska droga i niepewność jutra - tak wyglądają dojazdy Świdnik - Lublin
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 15:50   #4
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Wyjście z domu godzinę przed początkiem zajęć to skrajne minimum.
Ja mieszkając i pracując w Krakowie wychodzę na godzinę przed rozpoczęciem pracy żeby zdążyć Tak że ten...

Ale też jestem wytresowana przez życie, bo do LO dojeżdżałam 20 km
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 16:04   #5
lele4
Raczkowanie

GG do lele4

Cytat:
Dziki tłok w busach, bardzo kiepska droga i niepewność jutra - tak wyglądają dojazdy Świdnik - Lublin
Teraz nie jest tak źle, ale jak dojeżdżałam przez Zadębie jeszcze jakis czas temu to była masakra...teraz to 15 min i jestem na dworcu, 15 min i jestem na uczelni (UM), ale i tak godzinę wcześniej wychodzę... wolę być wcześniej niż wpakowywać się po czasie na zajęcia...
Stary 2013-02-12, 17:13   #6
zerooo
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co przeczytałam, po dopowiedzeniu sobie paru rzeczy zrozumiałam, że masz możliwość zamieszkania w Świdniku w czasie studiów na UP? Jeśli ktoś mieszka w Świdniku i zaczyna studia w Lublinie, to jest już wytresowany przez życie, ale zważywszy na obecny stan dojazdów nie zdecydowałabym się nigdy w życiu na taką opcję, gdybym miała jakiś wybór. Wyjście z domu godzinę przed początkiem zajęć to skrajne minimum. Dziki tłok w busach, bardzo kiepska droga i niepewność jutra - tak wyglądają dojazdy Świdnik - Lublin
Tak, tak mam takąmożliwość, ale nie za bardzo rozumiem co miałaś na myśli, wytresowany przez życie Czy jest to aż takie ciężkie? Mniemam, że miałaś coś wspólnego z tymi miastami
Stary 2013-02-12, 18:08   #7
szarri
Wtajemniczenie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;39191340]Ja mieszkając i pracując w Krakowie wychodzę na godzinę przed rozpoczęciem pracy żeby zdążyć Tak że ten...

Ale też jestem wytresowana przez życie, bo do LO dojeżdżałam 20 km [/QUOTE]
Różnica między Krakowem a Świdnikiem/Lublinem jest taka, że w Krk zazwyczaj jednak masz kilka możliwości dojazdu (nawet na ostępach Ruczaju miałam względny dostęp do cywilizacji), autobusy są w dobrym/bardzo dobrym stanie i jeżdżą +/- zgodnie z rozkładem. Rozkład w Świdniku dotyczy tylko stanu busów . Prawdę mówiąc nie doczekałam w swej karierze szkolnej 88 i 80, więc może to faktycznie niebo a ziemia, ale busy do obydwu dworców, z których wówczas korzystałam to była masakra - przyjedzie, albo nie przyjedzie, a jak przyjedzie to zmieścisz się albo nie W Świdniku mieszkałam przez 20 lat, dojeżdżałam do LO na Al. Racławickich i wolałabym chyba codziennie dojeżdżać z os. Europejskiego na os. Teatralne, niż znów musieć dojeżdżać do Lublina ze Śdk.

A o wytresowaniem chodziło mi o to, że świdniczanie i tak wiecznie dojeżdżają tymi busami do przez całe życie, po wszystko w zasadzie, więc jesteśmy zaprawieni w bojach - nikt, kto nie siedział metr od jarającego szluga kierowcy w busie spóźnionym o 45 minut na gibiącym się siedzeniu z odpadającym oparciem nie będzie wiedział, o czym mówię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 18:16   #8
zerooo
Raczkowanie

o mamo, nie wiedziałam, że z tym jest aż taki kłopot niestety mam tylko taką możliwość. teraz nie wiem co robić. ale dziękuję ci bardzo za ostrzeżenia czyli albo spóźnienie, albo wstawanie o wczesnych porach. ojej ;c jeszcze będę na piechotę chodziła
Stary 2013-02-12, 18:24   #9
szarri
Wtajemniczenie

Mnie tam jednak nie ma od 2010 roku, więc poczekaj, aż ktoś z dojeżdżających w tej chwili potwierdzi/zaprzeczy - koniec końców przez trzy lata mogło się dużo zmienić
Stary 2013-02-12, 18:48   #10
zerooo
Raczkowanie

hmm, koniec końców, jednak ściana wschodnia...
Stary 2013-02-12, 18:51   #11
lele4
Raczkowanie

GG do lele4

Cytat:
A o wytresowaniem chodziło mi o to, że świdniczanie i tak wiecznie dojeżdżają tymi busami do przez całe życie, po wszystko w zasadzie, więc jesteśmy zaprawieni w bojach - nikt, kto nie siedział metr od jarającego szluga kierowcy w busie spóźnionym o 45 minut na gibiącym się siedzeniu z odpadającym oparciem nie będzie wiedział, o czym mówię
Taaaak jak to dokładnie opisałaś...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-13, 13:32   #12
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez zerooo Pokaż wiadomość
o mamo, nie wiedziałam, że z tym jest aż taki kłopot niestety mam tylko taką możliwość. teraz nie wiem co robić. ale dziękuję ci bardzo za ostrzeżenia czyli albo spóźnienie, albo wstawanie o wczesnych porach. ojej ;c jeszcze będę na piechotę chodziła
są jeszcze pociągi odkąd jest lotnisko nawet ciut więcej, z racławickiej nie jest daleko na stację, dojazd pociągiem 13 min i taniej - studencki 1,71 zł. (bus 3-3,5zł) busy jakoś jeżdżą, ale rozkład jazdy to 'pobożne życzenia'. Chociaż 88 i 88L się jako tako trzymają rozkładu (no, chyba, ze któregoś nie ma albo jest spóźniony pół godziny)
ale zdarzało się wracać np 2-3h z lublina, w zimie, w godzinach popołudniowych.
tylko rozważ, czy jest sens płacić codziennie 6-7 zł za bus + mpk(chyba, że 88/88L, którym dojedziesz do miasteczka), czy nie lepiej by było jednak wynająć pokój w lublinie za większą kwotę (wyjdzie na to samo - biorąc pod uwagę przejazdy lublin-świdnik) i zapłacić tylko za mpk. ewentualnie są jeszcze akademiki..

dojazd do lo jednak trochę się różni - zależy od Twojego planu na uczelni, ale zapewne nie będziesz codziennie jeździła na 8 - kiedy jest największy tłok

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2013-02-13 o 13:39
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 19:29   #13
zerooo
Raczkowanie

niestety takiej możliwości nie ma. nie mam zbytnio funduszy na mieszkanie, a w świdniku mam rodzinę, dlatego wybrałam lublin. inaczej nie szłabym na studia wcale.
a pociąg gdzie staje na stacji w lbl?
Stary 2013-02-13, 20:24   #14
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez zerooo Pokaż wiadomość
niestety takiej możliwości nie ma. nie mam zbytnio funduszy na mieszkanie, a w świdniku mam rodzinę, dlatego wybrałam lublin. inaczej nie szłabym na studia wcale.
a pociąg gdzie staje na stacji w lbl?
aha, rozumiem na dworcu pkp, okolice Kunickiego, Wolskiej i Placu Bychawskiego. spod dworca masz bezpośrednio 150 i 13 na miasteczko, oba dość często jeżdżą.
www.jakdojade.pl
Stary 2013-02-14, 14:53   #15
zerooo
Raczkowanie

ojej, dziękuję bardzo. dużo mi to pomogło!
a jeszcze biorąc pod uwagę to http://www.autobusy.swidnik.net/?prz...t=wyszukiwanie ze świdnika (racławicka I) do lublina (kraśnicka- wojciechowska) i później na piechotę. jest to dobre rozwiązanie, i czy w ogóle te autobusy jeżdżą... ;d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 14:57   #16
Ayo22
after hours

na tę stronę bym nie patrzyła
ale jest autobus linii 80, jeździ od tesco do świdnika, przez al kraśnickie - ewentualnie stamtąd byś mogła na piechotę przejść (skrzyżowanie al racławickich z al kraśnickimi), ale jest - z tego, co pamiętam - 1 kurs na godzinę (może rano i po południu więcej), aktualnego rozkładu - jak wszędzie - brak:/
Stary 2013-02-14, 15:34   #17
zerooo
Raczkowanie

a miało być miło i przyjemnie
http://88.kozien.net/ a gdybym jechała ze świdnika pod kul i potem piechotą. czy też nie za bardzo? ale widzę, że w godzinach 7-8 większość kursuje jedynie w soboty i niedziele np 7,17 żeby zdążyć na zajęcia o 8.
Stary 2013-02-14, 17:11   #18
Ayo22
after hours

spod kulu masz rzut beretem
nie, one kursują normalnie, te z oznaczeniem sob-ndz to znaczy, ze kursują też w sobotę i w ndz
a tego rozkładu - ze strony, którą podałaś - nie mogę rozpracować jeszcze

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2013-02-14 o 17:13
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 17:29   #19
zerooo
Raczkowanie

ale masz może informacje, czy jest on aktualny? może jest on upubliczniony na jakiejś innej stronie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 19:17   #20
Ayo22
after hours

strona powstała chyba niedawno, to powinien być aktualny. tyle, że czasem niektórych kursów po prostu nie ma albo przyjeżdżają nie o czasie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości