|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dojazd świdnik - lublin
Witam, mam dziwne pytanie, ale to dlatego, że oba te miasta są dla mnie obce. Chciałabym się zapytać, czym , jakim autobusem, busem itp dojechać ze Świdnika (ul. Racławicka) do Lublina (UP Lublin ul. Akademicka)? Szukaałam w necie różnych rozkładów jazdy, ale żadna trasa mi nie odpowiada, bo z reguły, muszę jeszcze iść przez 15 min, a zależy mi na czasie, gdyż i tak podroż zajmuje ok 25 min, jak nie więcej. A żeby dojechać na uczelnię, będę musiała baaaardzo wcześnie wstawać. Pytam się, gdyż planuję tam studia, a jestem z innego miasta. Chcę wiedzieć, to już dzisiaj, gdyż w tym tygodniu wybieram się na rozpoznanie. Póki mam czas
![]() Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dojazd świdnik - lublin
No takie życie... busikiem 88 ( potocznie zwanym zółtkiem, jedzie się 40 min do samego centrum Lublina) i na piechtę 5 min.
Edytowane przez lele4 Czas edycji: 2013-02-12 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co przeczytałam, po dopowiedzeniu sobie paru rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Teraz nie jest tak źle, ale jak dojeżdżałam przez Zadębie jeszcze jakis czas temu to była masakra...teraz to 15 min i jestem na dworcu, 15 min i jestem na uczelni (UM), ale i tak godzinę wcześniej wychodzę... wolę być wcześniej niż wpakowywać się po czasie na zajęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;39191340]Ja mieszkając i pracując w Krakowie wychodzę na godzinę przed rozpoczęciem pracy żeby zdążyć
![]() ![]() Ale też jestem wytresowana przez życie, bo do LO dojeżdżałam 20 km ![]() Różnica między Krakowem a Świdnikiem/Lublinem jest taka, że w Krk zazwyczaj jednak masz kilka możliwości dojazdu (nawet na ostępach Ruczaju miałam względny dostęp do cywilizacji), autobusy są w dobrym/bardzo dobrym stanie i jeżdżą +/- zgodnie z rozkładem. Rozkład w Świdniku dotyczy tylko stanu busów ![]() ![]() A o wytresowaniem chodziło mi o to, że świdniczanie i tak wiecznie dojeżdżają tymi busami do przez całe życie, po wszystko w zasadzie, więc jesteśmy zaprawieni w bojach - nikt, kto nie siedział metr od jarającego szluga kierowcy w busie spóźnionym o 45 minut na gibiącym się siedzeniu z odpadającym oparciem nie będzie wiedział, o czym mówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
o mamo, nie wiedziałam, że z tym jest aż taki kłopot
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tam jednak nie ma od 2010 roku, więc poczekaj, aż ktoś z dojeżdżających w tej chwili potwierdzi/zaprzeczy - koniec końców przez trzy lata mogło się dużo zmienić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hmm, koniec końców, jednak ściana wschodnia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
after hours
|
Cytat:
![]() ![]() ale zdarzało się wracać np 2-3h z lublina, w zimie, w godzinach popołudniowych. tylko rozważ, czy jest sens płacić codziennie 6-7 zł za bus + mpk(chyba, że 88/88L, którym dojedziesz do miasteczka), czy nie lepiej by było jednak wynająć pokój w lublinie za większą kwotę (wyjdzie na to samo - biorąc pod uwagę przejazdy lublin-świdnik) i zapłacić tylko za mpk. ewentualnie są jeszcze akademiki.. dojazd do lo jednak trochę się różni - zależy od Twojego planu na uczelni, ale zapewne nie będziesz codziennie jeździła na 8 - kiedy jest największy tłok ![]()
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2013-02-13 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
niestety takiej możliwości nie ma. nie mam zbytnio funduszy na mieszkanie, a w świdniku mam rodzinę, dlatego wybrałam lublin. inaczej nie szłabym na studia wcale.
a pociąg gdzie staje na stacji w lbl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
after hours
|
Cytat:
![]() www.jakdojade.pl ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ojej, dziękuję bardzo. dużo mi to pomogło!
a jeszcze biorąc pod uwagę to http://www.autobusy.swidnik.net/?prz...t=wyszukiwanie ze świdnika (racławicka I) do lublina (kraśnicka- wojciechowska) i później na piechotę. jest to dobre rozwiązanie, i czy w ogóle te autobusy jeżdżą... ;d |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
after hours
|
na tę stronę bym nie patrzyła
![]() ale jest autobus linii 80, jeździ od tesco do świdnika, przez al kraśnickie - ewentualnie stamtąd byś mogła na piechotę przejść (skrzyżowanie al racławickich z al kraśnickimi), ale jest - z tego, co pamiętam - 1 kurs na godzinę (może rano i po południu więcej), aktualnego rozkładu - jak wszędzie - brak:/
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a miało być miło i przyjemnie
![]() http://88.kozien.net/ a gdybym jechała ze świdnika pod kul i potem piechotą. czy też nie za bardzo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
after hours
|
spod kulu masz rzut beretem
![]() nie, one kursują normalnie, te z oznaczeniem sob-ndz to znaczy, ze kursują też w sobotę i w ndz ![]() a tego rozkładu - ze strony, którą podałaś - nie mogę rozpracować jeszcze ![]()
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2013-02-14 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ale masz może informacje, czy jest on aktualny? może jest on upubliczniony na jakiejś innej stronie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
after hours
|
strona powstała chyba niedawno, to powinien być aktualny. tyle, że czasem niektórych kursów po prostu nie ma albo przyjeżdżają nie o czasie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.