|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Plamienia, brak okresu, tabletki anty
Cześć wszystkim. Zacznę od początku. Od grudnia 2013 roku zażywam tabletki antykoncepcyjne BONADEA. Zawsze tabletki brałam regularnie, nigdy nie zdarzyło mi się żadnej opuścić. Czasem różnica zabrania tabletki wynosiła max 1-2 godziny. W tym miesiącu byłam przez dwa tygodnie w Egipcie. Następnie rozpoczęłam pracę. Ogólnie w jednym miesiącu zmieniłam klimat na dwa tygodnie, później wróciłam znów do Polski, rozpoczęłam pracę co spowodowało zmianę trybu życia. Inaczej jem posiłki, jem inne posiłki, jem rzadziej, mam dużo aktywności ponieważ jest to praca w sklepie odzieżowym, inaczej śpie. I teraz przejdźmy do konkretów. Biorę tabletki a podczas seksu za każdym razem kocham się ze swoim chłopakiem dodatkowo z prezerwatywą. Jednak ostatnio zdarzyło się tak że 2-3 zaczęliśmy kochać się bez gumki ale tylko przez chwilkę. Po chwili zakładał prezerwatywę i już jej nie ściągał. Seks bez gumki trwał dosłownie chwileczke. I teraz tak... Za każdym razem dostawałam okres 3 dni po ostatniej tabletce. Jednak tym razem nie dostałam normalnego okresu. Były to bardzo skąpe plamienia. Czasem różowe, czasem brązowe. Trwały trzy dni, tyle ile zawsze mam okres. Bałam się że jestem w ciąży dlatego dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy. Wyszedł negatywny czyli że nie jestem w ciąży. Ale tak... Dlaczego mogę mieć te plamienia ? Czy zmiana klimatu, trybu życia mogła mieć na to wpływ ? Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z czymś takim ? W najbliższym czasie mam zamiar iść do ginekologa na badania ale najpierw chciałabym usłyszeć coś od Was. Chciałam jeszcze dodać że nie mam żadnych objaw typu zawroty głowy itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Plamienia, brak okresu, tabletki anty
Oczywiście, że zmiana klimatu i trybu życia (zwłaszcza tak drastyczna) mogła mieć wpływ na Twój cykl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po co bierzesz tabletki i jednocześnie używacie prezerwatyw? Niepotrzebnie się truć. Tabletki działają na 100%, nie musisz dodatkowo się zabezpieczać. Oczywiście zmiana klimatu i trybu życia ma wpływ na okres
![]() Jeśli nie ufasz tabletkom to z nich zrezygnuj. Szkoda zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.