|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
szykuje sie zmiana - rady? wskazówki? - mile widziane ;)
Witam serdecznie
![]() W najbliższym czasie planuję dość dużą zmianę w wyglądzie i chciałabym prosić Was drogie Panie o jakieś opinie, rady? Hmm.. cóż to za zmiana, wiec tak... Postanowiłam pozbyc się moich kochanych dredzików, oczywiście wraz z tym będzie sie wiązała zmiana fryzurki na taką bardzo króciutką i teraz pierwsze pytanie: - co z kolorem? na załączonych zdjęciach mam zafarbowane dredy na ciemny brąz, moje naturalne włosy to ciemny blond, po obcięciu chciałabym jeszcze na chwilę (przed powrotem do naturalnego koloru) pobawić się z kolorami - co lepsze? - jasny blond (a jeśli tak to raczej złoty, czy popielaty, mam jasną, ciepłą karnację) czy taki ciemny jak na zdjeciach? Po drugie... wraz z obcięciem dredów będę skazana na pełne odsłonięcie buźki, a że nie przepadam jakoś specjalnie za linią mojej zuchwy to będe wdzięczna jeśli ktoś byłby mi w stanie podpowiedzieć gdzie, co zaserwować żeby buźka była bardziej kształtna ![]() Hmm... i jeszcze, jaki kolor różu do mojej buźki? Będę wdzięczna za wszelkie rady ![]() Pozdrawiam! PS: hmm jeszcze dodam, naturalnie włosy - ciemny, ciepły blond, oczy zielone, skórka jasna (co może niekoniecznie widać na zdjeciu) o ciepłym, lekko złotawym zabarwieniu, usta najleiej wyglądają pomalowane żywymi kolorkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: szykuje sie zmiana - rady? wskazówki? - mile widziane ;)
Jeżeli chodzi o modelowanie twarzy to mozesz linie żuchwy musnąć pudrem nieco ciemniejszym od naturalnego. Musisz to zrobić z wyczuciem tak by nie otzrymać swóch ciemnych pasów = dla bezpieczeństaw po nałożeniu pudru ciemniejszego możesz nałozyc jeszcze puderek w kolorze natruralnym - dzięki temu kolor ładnie wtopi się w skórę.
Do do rózu możesz używać np. słonecznego brązu - nałóz go ukośnie dużym pędzlem na kości policzkowe - pamiętaj że lepiej nakładać go warstowo dla uzyskania pożadanego koloru niż na wstepie przesadzić z nadmiarem koloru ![]() Co do cieni moim zdaniem ładnie by Ci było z zieleni, złotej zółci, wzosowym, kolorze bakłażana, ciepłym beżu oraz ciepłym jasnoniebieskim, seledynie. Rzęsy możesz pomalować na niebiesko, zielono, brązowo. Kolory szminki to beżowe, łososiowe, ciepły róż, morelowe, delikatne pomarańcze i koralowe czerwienie. pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Re: szykuje sie zmiana - rady? wskazówki? - mile widziane ;)
![]() Dziękuję bardzo Pani Samanto, zwłaszcza za rady z różem - musze przyznać, że to dla mnie największy problem w całym makijażu ![]() Myślę też że warto byłoby spróbowac z łososiowym i bezowym kolorem na ustach, ostatnio unikałam jasnych ust bo wydawało mi się, że wyglądam zbyt mdło, ale może to po prostu dlatego, że źle dobrałam kolor ![]() Dziękuję raz jeszcze za rady i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.