|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czemu ja jestem taka pechowa?
Proszę o porady jak mam odmienić swoje życie, jak nie czuć się tak beznadziejne. Jeśli któraś z was ma podobnie to proszę pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czemu ja jestem taka pechowa?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale masz jedną dobrą koleżankę, z którą się trzymasz, tak? To w czym problem? Nie w każdej klasie wszyscy są zgraną rodziną, grupki się zazwyczaj tworzą i o ile nie jesteś żadnym kozłem ofiarnym, to nie widzę nic dziwnego w sytuacji. To tylko liceum, kontakty tutaj nie będą mieć znaczenia w przyszłości. Ja utrzymuję relacje tylko z jedną dziewczyną z klasy, z którą najbardziej się zaprzyjaźniłam, reszta mnie w ogóle nie lubiła, bo ani nie byłam popularna ani nie lizałam im tyłka. Bądź sobą, trzymaj się z tymi ludźmi co są w porządku, nie proś się o szacunek albo zauważenie i rób swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może nie warto na siłę zaprzyjaźniać się z osobami, które Cię ignorują? Prawdziwej przyjaźni z tego nie będzie, rozsypie się ona przy pierwszej okazji.
Rozwijaj i dbaj o znajomości z ludźmi z innych klas oraz te pozaszkolne i nie przejmuj się ani nie myśl co by było gdyby... . Z mojej klasy w LO nie przetrwały praktycznie żadne przyjaźnie, choć wiele osób deklarowało jak to będą intensywnie kontakty utrzymywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
To tylko szkoła... Sugeruję poszukać znajomych poza swoją klasą (może w innych klasach), utrzymywać relacje pozaszkolne. Po liceum i tak wszyscy się rozjadą i nieliczni zachowają jakikolwiek kontakt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wywnioskowałam, może mylnie, że po prostu zależy Ci na tym, żeby przyjęto i zaakceptowano Cię w jakiejś paczce.
Rozumiem, bo fajnie do takiej należeć, ale nie robiłabym z tego priorytetu. Zazwyczaj relacje w takich grupkach są bardzo płytkie, dziewczyny za plecami sobie obrabiają tyłki. W tym wieku i na tym etapie życiowym jakim jestem, mogę Ci poradzić, że lepiej być indywidualistką, starać się być w dobrych relacjach ze wszystkimi, ale nie pchać się na siłe do jakiejś ekipy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja wiem czy tylko liceum? ![]() ![]() Dodatkowo żadna z was nie wzięła pod uwagę tego, że w liceum nie myśli się aż tak o przyszłości - teraz jest jej źle, nie wie jak będzie dalej. Uważam, że ważne, że masz jedną koleżankę z którą się przyjaźnisz - pomyśl, że te osoby mimo tego, ze trzymają się w grupie i wygląda to fajnie w środku może "śmierdzieć" - poprostu z zewnątrz sa zgraną paczką a w środku między sobą knują coś. Patrz na to z innej perspektywy - masz dużo znajomych, jak sama mówiłaś, a nie wiem czy zdajesz osbie sprawę nie da się utrzymywać przyjaznych zstosunków z kazdym kogo poznasz. I wierz mi - wolałabyś mieć jedną bliską osobę, niż całą armię, która po pewnym czasie odwali Ci jakiś dziwny numer ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Masz koleżankę więc nie przesadzaj. Nie ma sensu wbijać się do licealnej paczki, to tylko szkoła po pierwsze po drugie licealne paczki klasowe z reguły wyglądają tak, że jest super dla osoby z zewnątrz, ale w środku każdy sobie tyłek obrabia :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie może dla mnie jakieś rady, jak, gdzie poznawać nowych ludzi, tak by nie czuć się osamotniona przez ten brak zgrania w klasie? Mieszkam dosyć daleko od miasta w którym się uczę, ale nie sądzę by to był dla mnie problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Masz jedną bliska osobę w klasie to już coś. Pielęgnuj znajomość z nią. Ale też nie zamykaj się na resztę osób z klasy. Może wydawać się, że Cię olewają. Jednak zawsze warto być otwartym i sympatycznym. Nie wiem po prostu uśmiechaj się i mów cześć wszystkim. Czasem zagadaj o jakąś pracę domową czy o nauczyciela itp. kogoś z kim nie gadasz zazwyczaj, a akurat będzie siedzieć czy stać obok Ciebie. Kilka miłych gestów nie zaszkodzi. Oczywiście też bez przesady i "wchodzenia w tyłek". Traktuj ich tak niezobowiązująco ale miło. Może wtedy coś się zmieni z ich strony. Ty na bank nie powinnaś się jakoś napinać na te znajomości, podejdź do tego z luzem i zobaczysz jak wszystko się zmieni.
I nie mysl o sobie jako o pechowej! To bzdura. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.