|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jak prać 'skórzane' spodnie ?
Mógłby mi ktoś poradzić jak prać a'la skórzane spodnie ? Niestety nie mam metki, a w wyszukiwarce nie mogę nic znaleźć. Proszę o porady
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: jak prać 'skórzane' spodnie ?
Ja wrzucam normalnie do pralki na 30 stopni
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też są prane w pralce i nic im się nie dzieje... Tylko trzeba pamiętać, żeby je odwrócić na lewą stronę.
A jeśli się boisz to w rękach normalnie
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Cytuję:
"Absolutnie nie wolno prać odzieży skórzanej w wodzie o temperaturze powyżej 30 stopni C, a użycie pralki powinno być ostatecznością dla leniwych! Znacznie lepiej zrobić to ręcznie. Wszelkie mocne zabrudzenia (...), najpierw należy odmoczyć i usunąć szczoteczką lub gąbką, ale nie na siłę. W praniu dołożyć odpowiedni płyn do prania skór, a następnie wypłukać czystą wodą. Skóry nie wolno wirować, ani suszyć mechanicznie czy suszarką lub nad grzejnikiem. Powinna ona sama ścieknąć z wody (co najwyżej w okolicy źródła ciepła), ale najpierw na powierzchni płaskiej lub skośnej. (...)Skóra może być potem ściągnięta więc trzeba ją porozciągać, a następnie nałożyć preparat konserwujący." Rozumiem, że Twoja jest a'la skórzana, ale mimo wszystko nie szalałabym z wirowaniem.. Nie przekraczałabym również temperatury 30... Wszystko zależy od tego, jak daleko Twoim spodniom do struktury prawdziwej skóry.. Czy są grube i sztywne, czy raczej takie miękkie, z domieszką czegoś typu lycra?
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-03 o 01:51 |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam grube, dobrze udajace skore i piore je na 30, wiruje na 800, susze na "do szafy". Wszystko z nimi ok. Z cienkimi tak samo.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wrażenie, że w miarę noszenia te spodnie się rozciągają i robi się worek na tyłku, także bez prania w pralce ani rusz. Oczywiście plamy można ścierać też na szybko - ręcznikiem, gąbeczką, szmatką jakąś - wszystko schodzi. Ale nie pranie ciucha przez x czasu jakoś mnie obrzydza
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.