|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nowe Pazurki czy korzystac z naturalnych?
Witam gorąco, na kursie uczono mnie,że robi się nowy set paznokci ,potem dwa pełne(po ok.4 tyg) dopełnienia i na nowo ....set i dopełnienia. Nie mam dużego doświadczenia ,ale klijentki ,którym stylizuje pazn. mówią, że jak im od spodu urośnie naturalny pazur to mam to wykorzystać i dalej robić na naturalnych tylko dopełnienia,że inne
![]() Pytam Was doświadczone o to, czy jest jakaś reguła w tej materii i pod względem dobra pazura klijentki i naszego porfela i od czego to zależy? P.S Wyszukiwarka odmówiła posłuszeństwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nowe Pazurki czy korzystac z naturalnych?
Cytat:
wiele dziewczyn, przedluża sobie paznokcie na tipsie , przychodzi na uzupełnienie, raz, drugi, trzeci, poczym tips juz całkiem odrośnie i maja swoje pazurki (bo tak lubią) a inne znowu mówia, ze je denerwuje ich żółty kolor naturalnej płytki od spodu przy odroscie i wolą za kazdym razem (lub co drugie uzupełnienie) zdejmowac stare tipsy i robic od nowa świeżutkie... Także to wola klientki , a jesli chodzi o zawartosc naszego portfela, to wiadomo, ze za zdjęcie starych i załozenie nowych mamy więcej niż za uzupelnienie.... (bo tak juz się przyjęło) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem początkująca i właśnie ostatnio miałam taką klientkę, która narzekała na żółty pazur, więc ja pomyślałam sobie "raz kozie śmierć" i ciach jej ten pazur frezarką. Na razie mam taką badziewną frezarkę z allegro, ale grunt, że frez się obraca ![]() A tu proszę, okazuje się, że intuicja mi dobrze podpowiedziała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze frezuję pazurki od spodu walcem diamentowym, niektórzy wolą stożki, ale mi nimi jakoś niewygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.