![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Menu weselne :)
Zastanawiam się nad zrobienie menu weselnego dla gości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Menu weselne :)
Takie godzinowe rozstawienie jest fajne, strasznie ułatwisz gościom zabawę jak będą wiedzieli co i kiedy będzie podawane. Ja jestem na tak
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć menu, doradził nam to DJ, właśnie z racji swojego doświadczenia: żeby nie było, że przy torcie itp. nagle polowa gości jest 'na papierosie'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dobry DJ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mialam menu weselne
![]() bardzo sie sprawdzilo, ale to dzieki temu ze kuchnia nie miala obsuwy ![]() goscie mogli spokojnie zaplanowac sobie wszytko. ![]() przykazan jest wiele, ja jednak wybralam te najbardziej neutralne. Przykazania weselne 1 Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. 2 Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 3 Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 4 Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. 5 Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad pod groźbą zmywania naczyń po weselu. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- a to sa wszystkie ![]() 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali. 3. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 4. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 7. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 10. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 11. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów. 12. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 13. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu. 14. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 15. Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień. 16. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 17. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca.
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Znam te zasady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zrobimy format a4 na pół i wtedy po jednej stronie zasady a po drogiej menu... ale jeszcze nie jesteśmy pewni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie ta opcja bardzo podoba, sama planuje zrobić menu na nasze weselicho.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
też będę mieć menu - myślę, że to fajny pomysł
![]() co do przykazań weselnych to spotkałam się z nimi już wiele razy, i w zasadzie już za drugim przestały mnie śmieszyć. No chyba, żeby wymyślic całkiem nowe przykazania, bo te to chyba wszyscy znają...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Sama śpiewam w zespole i prowadzę całą imprezę więc wiem jak to cięzko zwołać gości - kiedy np wyjdą na spacer itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Fajny pomysł z tym menu. I naprawdę może od usprawnić wesele. Niektórzy goście wychodzą podczas wesela na spacer i nie ma ich dość długo. A tak jak każdy wie o której co będzie to nie będą się ruszać z miejsca
![]()
![]() |
#14 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
no własnie po to jest to menu zeby np w okolicach godziny 19 nie wychodzili nigdzie dalej bo będzie kolacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
jak ja lubie jak ktoś popada w skrajności
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
w mojej okolicy wesela rozpoczynają się o 13 a kończą nad ranem więc godzina 19 to lekka przesada
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Zgadzam się z Tobą - jedna wielka skrajność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
zresztą same rozmawiając tutaj wiemy, ze w zależności od regionu, upodobań młodych i innych czynników atrakcje na weselu są różne, w różnej kolejności, zwyczaje nie wszędzie są takie same
![]() spotkałam się raz z harmonogramem wesela, który pisany był tak zabawnie jakimś skomplikowanym rymem ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to jest bardzo dobry pomysł. Byłam raz na weselu, gdzie było takie menu i byłam zadowolona, bo wiedziałam o której godzinie jest serwowane ostatnie ciepłe danie, o której godzinie jest tort, deser itd. Jeżeli wiedziałam, że za godzinę będzie kolacja to nie jadłam wtedy 5 przekąsek. Należę też do grona osób, które nie jedzą wielu rzeczy typu: jajka, grzyby, ryby, owoce morza, prosiaków, serów i innych. Jeżeli w menu pojawiła się taka propozycja to od razu szukałam substytutu. Ja byłam bardzo zadowolona i nie rozumiem oburzenia, że robienie z gości głupców. Ja na szczęście jeszcze nie byłam na weselu bez winietek, ale byłam przerażona jak przyjechałam na salę weselną jako jeden z ostatnich gości i nie wiedziałam, czy są winietki, czy będę musiała siedzieć obok żałosnych wujków PM. Na szczęście były winietki. A plan stołów też moim zdaniem jest ok, bo zanim znalazłam swoje miejsce to okrążyłam prawie całą salę. Przy planie stołów zrobiłabym to w minutę. Jeżeli masz 20 osób na weselu to nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn które takowe menu będa mialy i które będą miały długi,prostokątne stoły-czy te menu ot tak po prostu będziecie kładły na stoły? I jakby hymm co ile osób/co jaką odległość je będziecie kładły? Czy może na jakimś stojaku one będą?
Bo ja zupełnie nie wiem jak ugryźć ten temat.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
ja będę układać takie kartki a4 złożone na 3
![]() na 1 boku- osoby usadzone w tym stoliku na 2 boku - menu z godzinami podania na 3 boku - regulamin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też będę mieć prostokątne stoły ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ja mam stoły 6 i 10-osobowe, na każdym będzie jedno menu
![]() ![]() ![]() ![]() znajoma miała kameralne przyjęcie w małej greckiej knajpce, menu z godziną podania wypisane było po prostu kredą na tablicy, prosto a fajnie ![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam właśnie dwa długie stoły(wstępnie) i dlatego an kazdym chce dać po 4/5 kart. Wszystko zalezy na co sie w ostateczności zdecydujemy - jesli rodzielimy te stoły wtedy damy po 2 ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na weselu gdzie było menu. A raczej menu i karta drinków w jednym. Było fajnie, bo wiedziałam, że jeżeli nie jem pierogów to mogę poczekać na później gdzie będą frytki z kurczakiem i nie zgłodnieję. Jednak nie było rozpisane co do godziny tylko był tekst coś w stylu podziękowań i potem, że posiłki podawane będą co trzy godziny a po drinki prosimy udać się do barmana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Też uważam menu za bardzo fajny pomysł !
Mój TŻ zaproponował wczoraj bardzo fajną moim zdaniem i oryginalną formę menu:
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2013-10-28 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Podpisuję się pod wszystkim
![]() I jeszcze te strony internetowe z mapką, zdjęciami, na bieżąco o każdym krokiem informowanie: - kupiliśmy obrączki tu i tu i rabat dostaliśmy jupii; - ale nudy na tych naukach..ech; - zaliczka u kamerzysty wpłacona; - jasny fiolet dodatków czy ciemny fiolet...ech jestem zrozpaczona, nie mogę się zdecydować ![]() I takie tam... Tak serio to w weselach z perspektywy gościa liczy się dobre jedzenie, alkohol, zespół, towarzystwo i widok uśmiechniętej, zakochanej i szczęśliwej PM. Kolory, pierdoły, mapy, duperele, gipsowe aniołki, winieteczki ręcznie tygodniami klejone, już nie wspomnę o zaproszeniach, których większość ląduje w śmieciach zaraz po wyjściu narzeczonych i zaznaczeniu daty w kalendarzu nie mają znaczenia. I tak wszyscy powiedzą, że było super. Mało kto powie, ze kolor dodatków nie pasował. A z perspektywy młodych, nie ma co oszczędzać na...obrączkach, fotografie, zespole, kamerzyście, jedzeniu, alko. Reszta, naprawdę nie ma znaczenia. Nawet wczoraj w pracy tak sobie rozmawialiśmy o weselach i tego typu imprezach. Koleżanka była na sali balowej z okrągłymi stołami, winietkami, planami, barmańskim pokazem, sztucznych ogni, lampionami i niestety drętwo i sztucznie. Tak samo jak wesele na zamku z zespołem jazzowym za 8 tysi i nędza, nudy na pudy, niestety. A najmilej wspomina wesele w gospodzie, gdzie jako atrakcja było przejście do pomieszczenia stodoły w której było miejsce na ruszta z dziczyzną i obok ognisko. Tu jest Polska, a nie Hameryka i tu ludzie jedzą i wódkę piją, a nie wege i winko i jazzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.