![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bardzo duży dylemat
Witajcie, nawet nie wiem od czego zacząć, ale bardzo potrzebuję rady, pomocy, wsparcia jakiegoś przynajmniej, chcę być anonimowa, bo nie mam na tyle zaufanych osób blisko żeby móc się ich w tym doradzić. Prawie rok temu poznałam w sieci faceta, najpierw nawet nie lubiłam z nim pisać, ale później zaczęło się wszystko rozkręcać i zaczęło mi bardzo zależeć na tej znajomości no i na nim. Bardzo chciałam się z nim spotkać, przynajmniej na kawę, posiedzieć, pogadać, ale on ciągle powtarzał, że najpierw musi mi coś powiedzieć, coś ważnego o sobie, ale zaczęło mu zależeć i wie, że jak mi to powie to ta znajomość się zakończy. Ciągle powtarzał, że jeszcze kiedyś będzie normalny, że tabletki, że jakieś operacje, że kiedyś będzie zwykły jak każdy inny. Długo miał opory przed pokazaniem mi swojego zdjęcia, ale w końcu się przełamał i nawet rozmawialiśmy kilka razy na Skype, nie wiedziałam o co mu chodzi, nie widziałam nic bardzo dziwnego w nim, oprócz tego, że mając 24 lata wygląda na 16. ma delikatne, niemalże damskie rysy twarzy i ma dość kobiecy głos, ale myślałam, że tak bywa więc się tym nie przejmowałam, jest wspaniałą osobą, z którą porozmawiać mogę na każdy temat więc się tym nie przejmowałam a powiem więcej, podobała mi się ta jego delikatna uroda. Wczoraj zaczął ten temat, że musi mi to powiedzieć, że on nie wytrzyma tak dłużej. Zaczynał, ale widziałam, że bardzo trudno mu było to powiedzieć, w końcu się wkurzyłam i powiedziałam, że albo mówi, albo ja się więcej nie odezwę do niego, bo już mam dość tej niepewności i tego wszystkiego... Powiedział mi, że jest... interseksualny. Jeśli chodzi o to kim się czuje, to jest w 100% facetem i był nim od dziecka, ale właśnie ten wygląd, głos no i narządy płciowe ma damsko-męskie. Zapytałam go czemu nie leczył się od dawna, powiedział, że on dopiero niedawno zaakceptował to kim jest i zrozumiał, że to nie przejdzie, że chciałby być taki normalny, zwyczajny a nie jakiś niedorozwinięty...
Teraz ja nie wiem co mam zrobić, mam taki mętlik w głowie, że za chwilę zwariuję. Bardzo mi na nim zależy, nie zmieniłam podejścia do niego, ale nie wiem czy potrafiłabym z kimś takim być, a od jakiegoś czasu patrzyłam na niego jak na kandydata na mojego partnera, wiem, że on też tak na mnie patrzył. Co ja mam zrobić? Potrafiłybyście być w związku z taką osobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo duży dylemat
Cytat:
Jeśli taki facet zdecydowałby się na usunięcie żeńskich narządów płciowych + jest zdolny do pojęcia współżycia- nie miałabym z tym problemu. W innym przypadku - nie.
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2013-10-03 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem znawca tematu więc chcę się upewnić: czy występują u niego narządy obu płci ale w pełni rozwinięte i sprawne? Czy występują, ale nie są wykształcone tak jak u zdrowego człowieka? Jednym słowem - po terapii, usunięciu damskich narządów będzie mógł prowadzić normalne zycie seksualne? Będzie mógł zapłodnić komórke jajową? Jak wygląda jego ciało? Poza narządami rozrodczymi ma jeszcze drugorzędowe cechy płciowe kobiety? Co do mnie, myślę, że na tym etapie bym sobie odpuściła, niezależnie od wyników terapii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj chłopaka czy chodzi do psychologa. Jeśli chodzi i zależy Ci na tej relacji, to też wybierz się na wizytę i porozmawiaj o swoich wątpliwościach. Ale: - ta znajomość jest pewnie relacją na dużą odległość; - mówisz, że na początku nie lubiłaś z nim pisać. Dlaczego? Jeśli coś Ci nie pasowało, to nie warto tego ciągnać. Teraz może się do siebie przyzwyczailiście, ale rozważ, czy warto się w to pakować.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo trudna decyzja, ale czy spotkaliście się na żywo? Bez co najmniej kilku spotkań nie rozpatrywałabym związku - relacja tylko online moim zdaniem nie jest wystarczająca do oceny czy z kimś chcę stworzyć związek, czy nie - i to niezależnie od tego z jakimi problemami zmaga się ta druga osoba. Kto wie co z tego wyniknie? Może związek, może przyjaźń (wtedy nie powinna Ci przeszkadzać interseksualność), a może nic? W każdym razie nie warto rezygnować ze znajomości jako takiej, jeśli czujesz porozumienie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Zapytałam go czy jest w stanie normalnie uprawiać seks, zapytał co znaczy dla mnie normalnie, że lesbijki też się normalnie kochają, powiedziałam mu, że normalnie tzn typowy stosunek między kobietą a mężczyzną, powiedział mi, że na 40%, nie wiem co to znaczyło... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to bylby dla mnie sygnał ostrzegawczy. Przycisnęłabym go w tym temacie, nie chciałabym się zaangażować, by potem doznać zawodu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Później dodał, że na razie na 40, ale po operacji będzie na 100%. Nie chciałam go tak wprost pytać co on ma między nogami, bo było mi po prostu głupio, jednak nie jesteśmy w związku... Powiedział, że ma typowe narządy jak u obojnaków. Patrzyłam w necie tak szczerze i nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hermafrodytyzm to nie jest to samo, co interseksualizm, to po pierwsze. Po drugie - ja bym jednak dociekała. Bo jesli przez myśl Ci przechodzi związek z nim... no to cóż.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nie mam pojęcia czym różnią się te terminy tak szczerze, powiedział mi, że lekarze określają go osobą interseksualną i powiedział mi, że ma tam wszystko pomieszane, czyli coś z faceta, coś z kobiety. Wiem, że miał wcześniej kilka partnerek i mówi, że uprawiał z nimi seks, ale nie wiem jak to wyglądało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
To wszystko zależy od Ciebie
![]() Myślę, że z decyzjami powinnaś wstrzymać się do spotykania się w realu. Po prostu nastaw się na miłe spędzanie czasu. Jeśli poczujesz chemię, to pewnie będziesz chciała przetestować te 40% - i może nawet całkiem Ci będzie coś takiego pasowało. Równie dobrze może się też okazać, że na żywo poprzez swoje problemy i depresję jest po prostu bardzo trudny w relacjach - i wtedy pewnie pozostanie wam normalna przyjacielska relacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hermafrodyta ma gonady obu płci (czyli i jajniki, i jądra), osoba interseksualna ma gonady tylko jednej płci, ale może mieć narządy płciowe zewnętrzne obupłciowe. Taka to i różnica. I serio: zrobisz jak zechcesz, ale ja bym dociekała konkretów. Czy może uprawiać klasyczny, pochwowy seks i co to znaczy te "40%".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Kobiece rysy i głos świadczą o braku testosteronu ...nie ma jąder ?? Ano racja jest różnica ^ Edytowane przez ARAKSJEL Czas edycji: 2013-10-03 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj z nim porozmawiam i spróbuję go podpytać jak to wygląda dokładniej. O ile się do mnie odezwie, bo odkąd mi to powiedział milczy. Nie wiem, może czeka na mój ruch. Na pewno brak testosteronu, bo mówił mi, że po badaniach zaczyna go przyjmować. Nie wiem czy ma jądra, naprawdę nie wiem... Edytowane przez jestem w kropce Czas edycji: 2013-10-03 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No doświadczenie jakieś ma, z tego co wiem to nie miał dużo partnerek, 2 może 3, ale w jednym związku był 2 lata więc chyba nie było tak źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba ze szukal takich, ktore kreci jego 'innosc', a nie zwyczajnych dziewczyn ![]() Pewnie mu na tobie zalezy, skoro tak obawial sie powiedzenia ci prawdy. Jesli jest gotow podjac sie operacji to nie rezygnowalabym z niego tak od razu. A jak taka operacja wyglada? W sensie-czy on sie orientowal, czy ma na to ewentualnie pieniadze, jesli nie jest refundowana i czy wie mniej wiecej kiedy to by mialo nastapic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcie nie dla wrażliwych
http://www.endokrynologiapediatryczn...2/ryc_%201.jpg Jesli to wygląda mniej więcej tak, to nie wiem jak by mógł uprawiać klasyczny seks. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-10-03 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla mnie równie duzym problemem byłyby deformacje jak i psychika. Nie wiem czy nie większym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Jeśli ma jajniki, to genotypowo jest kobietą. Czyli na logikę - nie będziecie mieć nigdy dzieci. Nie robił nigdy badań genetycznych, żeby dowiedzieć się jakiej jest płci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Operacja nie jest refundowana więc będzie musiał uzbierać pieniądze, niestety nie wiem kiedy to miałoby się stać. Cytat:
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43109276]Jeśli ma jajniki, to genotypowo jest kobietą. Czyli na logikę - nie będziecie mieć nigdy dzieci. Nie robił nigdy badań genetycznych, żeby dowiedzieć się jakiej jest płci?[/QUOTE] Z tego co mi mówił to wszystkie narządy wewnętrzne ma męskie. Nie wiem, ja nie pytałam. Dowiedziałam się dopiero wczoraj wieczorem i za dużo nie zdążyliśmy pogadać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tak Ci powiedział?
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dopiero jest kluczowa sprawa chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Powiedział mi, że leczenie jest bardzo kosztowne.
Czytałam w internecie, że koszt to około 40tys złotych, więc to jednak sporo, ale nie wiem jak to wygląda jeśli osoba jest interseksualna, czy coś jest refundowane, ale obawiam się, że nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Z moich informacji osoby interseksualne są operowane w ramach NFZ. Nie refunduje się operacji zmiany płci u osób transseksualnych.
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.