Podsumowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 23:23   #1
zrobtosama
Przyczajenie

Podsumowanie

kobiety
>pozytywne emocje
>przyjaźń
>miłość
>rodzina
>zwierzaki
>sprzątanie
>gotowanie
>robienie zakupów

mężczyźni
>agresja
>walka
>przekleństwa
>granie w gierki
>oglądanie filmików
>telewizja
>polityka
>ru☠chanie

jeszcze ktoś ma wątpliwości kto jest rakiem tej ziemi?

Edytowane przez zrobtosama
Czas edycji: 2013-10-03 o 23:29
zrobtosama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-03, 23:25   #2
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Podsumowanie

nie wiem, ja tam jestem spod znaku Bliźniąt. Pozdro.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-03, 23:52   #3
ARAKSJEL
Hrodebert

Czy heteroseksualiści zaliczają się do tej grupy ?
>Pokój<
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 00:48   #4
cholernarejestracja
Copyraptor

A podsumowując inaczej:

Kobiety:
> głupie
>płytkie
>nudne
>nadużywające emotikonek
>nadużywające internetowego slangu

Mężczyźni:
>ciekawi
>z pasjami
>interesujący się polityką
>rozsądni
>inteligentni

cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 01:15   #5
zrobtosama
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
a podsumowując inaczej:

Kobiety:
> głupie
>płytkie
>nudne
>nadużywające emotikonek
>nadużywające internetowego slangu

mężczyźni:
>ciekawi
>z pasjami
>interesujący się polityką
>rozsądni
>inteligentni

usuń to!!!
Stary 2013-10-04, 01:39   #6
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez zrobtosama Pokaż wiadomość
usuń to!!!
No co ty, regulaminu nie czytałaś? Usuwanie postów jest nielegalne
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 05:58   #7
kalincia
BAN stały

Cytat:
usuń to!!!
Opanuj się, dziewczyno. Twoje podsumowanie jest równie płytkie i głupie, jak to, którego usunięcia żądasz. I tyle samo ma wspólnego z rzeczywistością...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 09:01   #8
sallyskellington
Raczkowanie

Ktoś tu pluje jadem na kilometr . Smutne xD.
Stary 2013-10-04, 14:05   #9
Taka_tam_jedna
Raczkowanie

Albo Autorkę jakiś chłop bardzo zranił, że tak pomstuje na cały męski ród albo jest w wieku 12-16 lat albo to prowo :P

A tak w ogóle to nie wiem gdzie mam zaliczyć siebie, bo gram w gierki, oglądam filmiki na youtube, telewizję, przeklinam, interesuję się i gadam o polityce, uprawiam też seks. Nie wiem, może jestem pół mężczyzną pół kobietą? A w dodatku mój chłop jest rodzinny, ma wielu przyjaciół, zazwyczaj robi zakupy, sprząta nie mniej ode mnie,lubi gotować i wyzwala we mnie pozytywne emocje?
Taka_tam_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 15:19   #10
maggie_grace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taka_tam_jedna Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nie wiem gdzie mam zaliczyć siebie, bo gram w gierki, oglądam filmiki na youtube, telewizję, przeklinam, interesuję się i gadam o polityce, uprawiam też seks. Nie wiem, może jestem pół mężczyzną pół kobietą? A w dodatku mój chłop jest rodzinny, ma wielu przyjaciół, zazwyczaj robi zakupy, sprząta nie mniej ode mnie,lubi gotować i wyzwala we mnie pozytywne emocje?
Widocznie zamieniliście się rolami.
Ach, żeby mój tak polubił sprzątanie.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

maggie_grace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 15:27   #11
Shira Yuki
Zakorzenienie

a cukier to się dodaje do tego przepisu?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
a co masz między nogami
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 15:55   #12
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Albo Autorkę jakiś chłop bardzo zranił, że tak pomstuje na cały męski ród albo jest w wieku 12-16 lat albo to prowo :P

No ja też noszę spodnie.

A tak w ogóle to jest trollątek, a nie wątek.

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 19:07   #13
zrobtosama
Przyczajenie

Zacznijmy od tego, że żadna kobieta nie wywołała jeszcze wojny na świecie, więc wypraszam sobie jakieś epitety w moim kierunku.
Stary 2013-10-04, 19:12   #14
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Zacznijmy od tego, że żadna kobieta nie wywołała jeszcze wojny na świecie, więc wypraszam sobie jakieś epitety w moim kierunku.
To prawda, tak samo jak żaden facet jej nie wywołał. No wiesz.. do wojny potrzebne jest więcej ludzi niż jeden. Np kilkaset tysięcy albo nawet kilka milionów ^^
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 19:13   #15
Sadek
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem facetem i też jeszcze wojny nie wywołałem...Jaki z tego płynie morał?
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:13   #16
zrobtosama
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
To prawda, tak samo jak żaden facet jej nie wywołał. No wiesz.. do wojny potrzebne jest więcej ludzi niż jeden. Np kilkaset tysięcy albo nawet kilka milionów ^^
Tyle, że mężczyzna jednym poleceniem skazywał ludzi na śmierć, kobiety nigdy tego nie robiły.
Stary 2013-10-04, 19:19   #17
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Tyle, że mężczyzna jednym poleceniem skazywał ludzi na śmierć, kobiety nigdy tego nie robiły.
Mężczyźni żyją krócej od nas, czyli każda z nas wykańcza jednego mężczyznę.
Huhu, poszło tego już parę miliardów do ziemi
senna jesien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 19:20   #18
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
JOANNA I i JOANNA II-królowe NEAPOLU-zbrodnie, spiski, najazdy, wojny pretendentów, powstania w miastach i bunty baronów, nagłe katastrofy składają się na monotonny bieg zdarzeń powolnego konania Królestwa Neapolu.

Krwawa Mary

Maria I Tudor (1516 – 1558) jest jedną z najbardziej znanych panujących kobiet. Chociaż zasiadała na tronach Anglii i Hiszpanii stosunkowo krótko, zdążyła zasłynąć jako władczyni wyjątkowo okrutna. Jako gorliwa katoliczka zaraz po objęciu władzy w protestanckiej Anglii w roku 1553 rozpoczęła jej rekatolizację. W ciągu zaledwie pięciu lat panowania doprowadziła do skazania za heretyzm i spalenia na stosie ponad 300 protestantów.

Po śmierci Marii na tron wstąpiła jej siostra Elżbieta I, która przywróciła anglikanizm. Tym samym poprzednia królowa zyskała przydomek "Krwawej Mary", który współcześnie zaadaptowany został jako nazwa popularnego drinka.

ELŻBIETA BATORY-Elżbieta na swojej drodze spotykała ludzi, którzy potęgowali jej niezdrowe zapędy. Często odwiedzała swoją ciotkę – Klarę Batory, która organizowała homoseksualne orgie. Legenda głosi, że pewna tajemnicza kobieta - Anna Darvulia zapewniała Elżbietę, że przelanie czyjejś krwi zatrzymuje proces starzenia... Księżna przekonana o słuszności tej rady, często i bez skrupułów torturowała swoich poddanych.

CARYCA KATARZYNA-Wychowana została w duchu Oświecenia, wiele czytała i była miłośniczką sztuki. Jako władczyni była jednak demoniczna. W czasach jej rządów, zezwalała na handel ludźmi – dziewczęta sprzedawane były za ok. 10 rubli. Sama „podarowała” przedstawicielom szlachty rosyjskiej aż 800 tys.niewolników.

Ilse Koch
była jedną z najokrutniejszych zbrodniarek II wojny światowej - swoim bestialstwem i łaknieniem śmierci przewyższała nawet mężczyzn, dzięki czemu na kartach historii wsławiła się jako "Wiedźma z Buchenwaldu", "Suka z Buchenwaldu", czy "Komandorowa z Buchenwaldu". Była żoną komendanta obozu w Buchenwaldzie, Karla Otto Kocha, ale na czym dokładnie polegało jej okrucieństwo? Cóż, dość powiedzieć, że Ilsa-Abażur to także jedno z przezwisk bezwzględnej frau Koch...

Po wojnie, z relacji świadków wynikało, że Ilsa Koch zwyczajnie czerpała przyjemność z zadawania innym bólu. Legendarne są już opisy inspekcji, na których Ilsa oglądała ciała więźniów - szczególnie lubując się w tych wytatuowanych. Kiedy jakiś tatuaż ją zaciekawił, "Wiedźma" muskała go swoim palcatem, co z kolei było znakiem dla strażników, którzy transportowali delikwenta do szpitala, gdzie lekarze wycinali mu płat skóry z owym tatuażem. Następnie łączono je z innymi wytatuowanymi fragmentami ludzkiej skóry, a kiedy uzbierała się już z tego porządna płachta materiału, na rozkaz Ilsy robiono z niej rękawiczki, oprawy na książki, czy właśnie abażury. Wyobraźcie sobie tylko wytatuowaną ludzką skórę, oświetlaną od środka żarówką...

Karin Magnussen to kolejna zaślepiona nazizmem kobieta, która dzięki nazizmowi odkryła najmroczniejsze zakamarki swojej osobowości. Przed wojną, Karin wiodła genialną karierę naukową - była niezwykle cenionym biologiem.

Z kolei kiedy rozgorzały walki i zaczęły powstawać obozy zagłady, uczona zaczepiła się w Auschwitz, gdzie eksperymentowała na gałkach ocznych, wyciągniętych od wciąż żywych jeńców.

Co do frau Herty Oberheuser, to w tym przypadku również można mówić o wielkim talencie, który po 1939 roku przeszedł na ciemną stronę. W obozie Ravensbruck, Herta mordowała niewinne, zdrowe dzieci i eksperymentowała na ich kończynach.

Irma Grese
Kolejną krwawą strażniczką obozu zagłady na naszej liście jest Irma Grese, zwana także "Piękną Bestią".

Można powiedzieć, że współczesne "dominy" wyglądem wzorują się właśnie na Irmie - "Bestia" paradowała po obozie w wysokich, ciężkich skórzanych butach, z nieodłącznym pejczem oraz pistoletem ukrytym w kaburze. Uwielbiała katować więźniów - często na śmierć, była też niezwykle kreatywna w tym, co robiła - ponoć w każdej wolnej chwili wymyślała nowe, innowacyjne metody tortur (np. puszczała wygłodniałe psy na więźniów) - podobnie jak Ilse Koch, Irma była kobietą okrutną i wyrachowaną z natury.

Jej głównym zadaniem było delegowanie więźniów do komór gazowych, z czego czerpała nieskrywaną i autentyczną radość. Za ogrom swych zbrodni została ona stracona po wojnie.
było trochę tego,więc twoja teoria upada
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-10-04 o 19:28
Stary 2013-10-04, 19:22   #19
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
JOANNA I i JOANNA II-królowe NEAPOLU-zbrodnie, spiski, najazdy, wojny pretendentów, powstania w miastach i bunty baronów, nagłe katastrofy składają się na monotonny bieg zdarzeń powolnego konania Królestwa Neapolu.

Krwawa Mary

Maria I Tudor (1516 – 1558) jest jedną z najbardziej znanych panujących kobiet. Chociaż zasiadała na tronach Anglii i Hiszpanii stosunkowo krótko, zdążyła zasłynąć jako władczyni wyjątkowo okrutna. Jako gorliwa katoliczka zaraz po objęciu władzy w protestanckiej Anglii w roku 1553 rozpoczęła jej rekatolizację. W ciągu zaledwie pięciu lat panowania doprowadziła do skazania za heretyzm i spalenia na stosie ponad 300 protestantów.

Po śmierci Marii na tron wstąpiła jej siostra Elżbieta I, która przywróciła anglikanizm. Tym samym poprzednia królowa zyskała przydomek "Krwawej Mary", który współcześnie zaadaptowany został jako nazwa popularnego drinka.

ELŻBIETA BATORY-Elżbieta na swojej drodze spotykała ludzi, którzy potęgowali jej niezdrowe zapędy. Często odwiedzała swoją ciotkę – Klarę Batory, która organizowała homoseksualne orgie. Legenda głosi, że pewna tajemnicza kobieta - Anna Darvulia zapewniała Elżbietę, że przelanie czyjejś krwi zatrzymuje proces starzenia... Księżna przekonana o słuszności tej rady, często i bez skrupułów torturowała swoich poddanych.

CARYCA KATARZYNA-Wychowana została w duchu Oświecenia, wiele czytała i była miłośniczką sztuki. Jako władczyni była jednak demoniczna. W czasach jej rządów, zezwalała na handel ludźmi – dziewczęta sprzedawane były za ok. 10 rubli. Sama „podarowała” przedstawicielom szlachty rosyjskiej aż 800 tys.niewolników.
Też chciałam napisać o carycy Katarzynie i Elżbiecie batory.
a na czasie: skąd tyle jest aktualnie dzieciobójczyń? Tylko one w sumie robią to własnoręcznie, a nie wydaję rozkaz.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 19:25   #20
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Hela Trojańska wywołała
Stary 2013-10-04, 19:25   #21
zrobtosama
Przyczajenie

Zaraz mi wmówicie, że 95 % kryminalistów to kobiety. Nie zakłamujmy faktów.
Stary 2013-10-04, 19:29   #22
senna jesien
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz mi wmówicie, że 95 % kryminalistów to kobiety. Nie zakłamujmy faktów.
Pamiętam, że Agamemnon tweetował, że 95% kryminalistów to kobiety.

---------

A może to u Darwina widziałam na Facebooku
Stary 2013-10-04, 19:32   #23
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz mi wmówicie, że 95 % kryminalistów to kobiety. Nie zakłamujmy faktów.

podejrzani ogółem kobiety mężczyźni
2011** 649. 80. 569
2010** 660 . 92. 568
2009** 755 . 104. 651
2008** 742 . 88. 654
2007** 845 . 113. 727
2006** 794. 119. 678
2005** 861 . 112. 749
2004** 970. 133. 837
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-10-04 o 19:34

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 19:39   #24
zrobtosama
Przyczajenie

Dopóki będziemy srać do swojego gniazda dopóty będziemy gorzej traktowane przez mężczyzn.
Stary 2013-10-04, 20:04   #25
Sadek
Zadomowienie

Cytat:
Dopóki będziemy srać do swojego gniazda dopóty będziemy gorzej traktowane przez mężczyzn.
Wybacz, ale Twój tok myślenia jest prosty jak wykałaczka...
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 20:13   #26
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
nie wiem, ja tam jestem spod znaku Bliźniąt

a ja jak zobaczyłam obrazki, to byłam przekonana, że to będzie kolejny temat założony przez jakiegoś chłopaka, co znów próbuje [siebie samego] przekonać, w czym kobiety gorsze, a tymczasem! zaskoczenie

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Sadek Pokaż wiadomość
Wybacz, ale Twój tok myślenia jest prosty jak wykałaczka...
w tym co zacytowałeś się z nią zgadzam akurat

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-10-04 o 20:24
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 20:30   #27
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
ale jaki to magiczny sposób sprawia, że sranie na mężczyzn wybiela 'nasze' gniazdo?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 20:40   #28
ARAKSJEL
Hrodebert

Uff dobrze że nie jestem babą ,ta ciągła walka to nie dla mnie
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 20:42   #29
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolę toczyć swoją dyplomatyczną wojnę,niż iść w szeregach z tobą i karabinem .
.
Stary 2013-10-04, 20:48   #30
Taka_tam_jedna
Raczkowanie

Cytat:
A ja tam problemu z mężczyznami nie mam - zadaję się tylko z tymi normalnymi, którzy szanują kobiety, potrafią po sobie posprzątać, zrobić zakupy, obiad, zająć się dzieckiem, szanują swoją rodzinę, wierzą w przyjaźń i miłość. Tak więc może czas zacząć obracać się w lepszym towarzystwie aniżeli wypisywać na forum jakieś farmazony o wszystkich mężczyznach, które są tylko głupimi stereotypami i obrażają tych fajnych i normalnych, których jest równie dużo co macho-debili i cwaniaczków. I nie wiem co jest złego w zainteresowaniach typu: piłka nożna, gry komputerowe, polityka - to, że dla Ciebie to nudne i głupie nie znaczy że ogólnie jest nudne i głupie, mnóstwo kobiet też się tym interesuje, nie są to zainteresowania, które są domeną tylko mężczyzn, nie świadczą o niższym poziomie inteligencji. A to, że kobiety nic tylko siedzą w garach, sprzątają, niańczą dzieci, robią zakupy, zachwycają się szczeniaczkami i małymi kotkami - dla mnie to Ty chcesz z nas zrobić idiotki i s*asz do naszego gniazdka. I wśród męskiej i wśród żeńskiej płci zdarzają się bezmózgi i co z tego? Trzeba trzymać się od nich z daleka.
Taka_tam_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości