|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zwrot - New Yorker
Witam,
kupiłam sobie dzisiaj bluzke w New Yorkerze i jak to w sklepie bywa po przymierzeniu wydala się idealna, jednak w domu na spokojnie przed lustrem i przy lepszym oświetleniu okazało się że nie leży już tak ładnie. Chciałabym się dowiedzieć czy New Yorker honoruje zwroty w innych sklepach niż towar był zakupiony (byłam dzisiaj trochę dalej na zakupach i nie ukrywam, że daleko mam żeby oddać towar w tym samym sklepie). Pytam dlatego, że kiedyś w carry miałam taki problem, a jakoś mi nie przyszło do głowy się zapytać wcześniej. Drugie pytanie to takie, czy w New Yorkerze zwrot = kasa z powrotem, czy zwrot = wymiana na inny produkt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zwrot - New Yorker
Co do pierwszego to nie wiem, ale w New Yorkerze masz wybór czy chcesz pieniądze czy wymianę na coś innego
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tak, moga oddać kasę albo jak chcesz możesz wymienić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
pewnie chodzi o tzw. "bon podarunkowy" moja koleżanka tak miała. Kupiła spodnie za 80zł. zwróciła, a oni dali jej bon podarunkowy o tej kwocie i mogła wykorzystać kiedy chce.
(nie mogła zwrócić towaru bo upłynął okres 7 dni) Ponoć do 7 dni w NY można zwracać, ale pewna nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
chyba 14 dni na zwrot, jeśli płaciłaś gotówką - oddadzą ci kasę w obojęnie jakim sklepie, a jeśli kartą to musisz jechać do tego samego NY, w którym bluzkę zakupiłaś. Przynajmniej ja miałam taką sytuację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak jest w New Yorkerze ze zwrotem towaru z przecen? W ciągu ilu dni można daną rzecz oddac? Czy zwracają pieniądze czy trzeba sobie wybrac cos innego u nich?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Ze zwrotami w NY jest tak; do 14 dni można zwrócić obojętne czy to przecena czy nowy towar byle by miał metkę i paragon. Można zwrócić na terenie całej Polski nie zależnie gdzie kupowałeś. Dostajesz albo kasę albo wymieniasz na coś innego. Jak płacisz kartą to musisz mieć ją przy sobie bo zwort wtedy na kartę jest i tyle.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.