|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój brzuch (zaczynam)
Witajcie, postanowiłam opisywać tutaj po kolei przebieg mojej abdominoplastyki. Może komuś się to przyda.
Pod koniec lutego zrobiłam konsultację w klinice dr Sierocińskiego. Dlaczego? Otóż dlatego, iż od kilku lat nie marzyłam o niczym innym jak o zrobieniu plastyki brzucha. 7 lat temu urodziłam córeczkę, przepiękną dziewczynkę, która jest moim największym szczęściem. Jednak sama ciąża bardzo źle wpłynęła na moje ciało. Po porodzie skóra na brzuchu zrobiła się wiotka i pokryta bardzo licznymi rozstępami. I choć czas płynie to skóra na brzuchu się nie zmienia mimo diet, ćwiczeń oraz ładowaniu na skórę ogromnej ilości ujędrniających kosmetyków. Jakiś czas temu nawet zrobiłam kilka zabiegów falami RF oraz liposukcję kawitacyjną, efekt był bardzo wymierny ALE krótkotrwały. Ze swojej strony zrobiłam wszystko co możliwe aby poprawić stan swojej skóry na brzuchu a trwało to jak wspomniałam wcześniej kilka lat. Nie udało się. A że patrzę w lustro każdego dnia, widok mojego brzucha wciąż wywołuje u mnie frustrację. Zaczęłam więc myśleć o plastyce brzucha w ostatnim czasie niemalże codziennie. Na "dzień dobry" przywitał mnie sam doktor. Zaprosił do swojego gabinetu po czym bardzo rzeczowo i wyczerpująco wyjaśnił mi przebieg samej operacji. Po konsultacji nie miałam wątpliwości, że chcę aby ten właśnie lekarz zajął się moim brzuchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mój brzuch (zaczynam)
Jeszcze tylko kilka dni do operacji, odliczam czas. Strach jest niezwykle ogromny ale myśl o pięknym i gładkim brzuszku napawa mnie wielkim optymizmem. Nie przygotowuję się jakoś szczególnie do operacji, czuję że wszystko będzie dobrze. Wiele informacji przeczytałam już na temat abdominoplastyki co tylko potwierdziło mój trafny wybór. Sama wkrótce na własnej skórze będę mogła się o tym przekonać. Badania zlecone przez doktora na konsultacji wykonałam i liczę że wyniki będą dobre. Nic już nie może mi przeszkodzić w zrobieniu abdominoplastyki. Mam poparcie rodziny co jest dla mnie bardzo ważne. Z koleżankami nie podejmuję tematu bo kiedyś usłyszałam że jestem nienormalna w ogóle myśląc o tym żeby się zoperować!! Moje ciało więc robię z nim to co uważam za słuszne, to nie fanaberia tylko poważna decyzja , moja decyzja, jedna z najsłuszniejszych jaką podjęłam w życiu!!! W końcu w zdrowym ciele zdrowy duch i tego się trzymam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem ciekawa co do efektów,tez marzy mi się plaża bez wstydu i krepowania sie własnego ciała.Pełne poparcie męża mam i to się liczy,pewnie koleżankom też nic nie powiem(może po fakcie).Trzyma kciuki na pewno będzie wszystko dobrze i dawaj szybko znać co słychać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj Moniqa75
Jestem już po operacji, ktora odbyła się wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moi80 Czas edycji: 2015-03-26 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Super cieszę się, że to już za Tobą. Teraz to już górki. Z doktorem jestem umówiona na konsultacje 29 kwietnia. Zobaczymy co mi powie. Odpoczywaj i dbaj o siebie.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zdradzisz, jak mniej więcej koszt zabiegu? Ja sama co prawda takiego nie potrzebuję, nie mam i nie planuję dzieci, ale mam koleżankę - 27 lat, przed ciążą szczuplutka i drobna, po ciąży - zostało 12 kilo a nadmiarze, no i brzuszek. Wiadomo, że ciało nie jest najważniejsze, ale spojrzenie w lustro to szok - w ciągu roku zmiana kolosalna. O ile dużo da się zrobić racjonalnym odżywianiem i ćwiczeniami, o tyle na brzuch nie ma rady, bo to po prostu nadmiar tkanki. Jestem zwolenniczką tego typu zabiegów - tylko z głową, tzn nie iść tam gdzie najtaniej, zrobić porządny wywiad odnośnie lekarza i ośrodka, porządnie się wcześniej przebadać. Szkoda, że koleżanki nie wspierają - ale podejrzewam, że same po ciąży mają pamiątki i uważają, że "matka tak wygląda".
Trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło pomyślnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
VI4
Koszt takiej operacji to 14-16 tyś zł za pełną plastykę brzucha z liposukcją. Wszystko jednak zależy od problemu. Wówczas koszt może się obniżyć lub też podwyższyć. Średnia cena za taki zabieg to około 14 tyś zł. Najlepiej osobiście umówić się na konsultację, wówczas doktor sam oceni w jakim stanie jest brzuch pacjentki i poda cenę zabiegu. Ja miałam podobny problem jak Twoja koleżanka, nadmiar skóry+rozstępy i tak jak napisałaś wygląd nie jest najważniejszy ale patrząc w lustro codziennie ciężko się przyzwyczaić do widoku czegoś czego się kiedyś nie miało. Jest to dyskomfort zarówno psychiczny jak i fizyczny. Bo o ile na co dzień ukryjesz to pod ubraniem to już w sypialni przed partnerem nie a i na plaży chcemy chodzić w bikini a nie w jednoczęściowym stroju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz jak się czujesz, jak efekt - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Moniqa75
Na pewno nie pożałujesz, że się umówiłaś na konsultację do dr Sierocińskiego. To naprawdę świetny chirurg. Widziałam już swój brzuszek co prawda ze szwami i cały jeszcze w siniakach ale i tak już mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to czuję się świetnie, obolała po operacji rzecz jasna ale jaka szczęśliwa, że mam już to za sobą. Wciąż jestem pod opieką lekarską, jeżdżę na zmianę opatrunków co drugi dzień. W poniedziałek wracam do domku, za tydzień ściągnięcie szwów. Wszystko jest tak jak miało być. Dziś odwiedził mnie mąż z córeczką zabrali mnie do Galerii na schoping mały czyli to co lubię najbardziej . A skoro na to miałam siłę to jest naprawdę świetnie. Wszystko zależy od podejścia. Ja jakoś od samego początku pozytywnie się nastawiłam i dlatego wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nawet tuż po operacji asystentka doktora przesympatyczna Pani Elwirka, powiedziała, że jestem jedną z lepiej wyglądających pacjentek po operacji. Choć wcale tak się nie czułam to miło było usłyszeć takie słowa. Dbając o siebie dbamy o dobre samopoczucie ![]() Edytowane przez Moi80 Czas edycji: 2015-03-28 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
:Cieszę się że jest wszystko ok. Masz racje wiele zależy od nastawienia. Mam nadzieje że i u mnie będzie tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hej !! Trzy tygodnie za mną
![]() Czuję się coraz lepiej, wstaję z łożka już bez asekuracji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moi80 Czas edycji: 2015-04-18 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jestem szósty tydzień od operacji. Czuję się świetnie, przestałam już się oszczędzać tak jak w pierwszym miesiącu. Robię już prawie wszystko. Unikam jedynie dźwigania ciężkich rzeczy. Teraz dużą wagę przywiązuję do pielęgnacji blizn, smaruję je kilka razy dziennie olejkiem na blizny i rozstępy Bio Oil. Zamierzam dokupić i używać maści Conratubex, czytałam na jej temat wiele dobrych opini. Cały brzuch smaruję na noc żelem Arnikowym na siniaki i obrzęki bo niestety brzuch jest jeszcze opuchnięty, smaruję&masuję aby szybko obrzęk zniknął. Mój lekarz powiedział, że może utrzymywać się taki stan bo jest to normalny proces gojenia. Ja oczywiście chciałabym aby mój brzuch już był płaski jak "deska" ,ale oczywiście muszę cierpliwie czekać na końcowe efekty, które wiem że w końcu uzyskam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Trzy miesiące strzeliły jak z bata ![]() ![]() ![]() Dołączam fotki przed i po opercacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Efekty operacji super. Brawo za odwagę. Oby zaleczyło się ładnie i obyś była zadowolona ze stanu swojego ciała.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo, brzuszek wygląda coraz lepiej, blizna ładnie się goi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cieszę się, że moja skóra ma zdolność do szybkiego powrotu do dawnej kondycji, bo nie chciałabym wybierać się na taką operację. Aczkolwiek świetnie rozumiem, że mogłaś mieć dyskomfort ze swoim brzuchem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No cóż też wolałabym aby moja skóra po ciąży wyglądała jak przed, ale niestety nie miałam tyle szczęścia co Pani i inne kobiety. Sama jestem rozczarowana tym, że tak bardzo moje ciało zmieniło się po ciąży. Ale najważniejszy jest fakt, że mam cudowną i piękną córeczkę, która daje mi więcej niż najpiękniejsze ciało... I cieszę się, że są chirurdzy, którzy mogą zdziałać cuda i poprawić nie tylko stan ciała ale i umysłu. Dla mnie operacja była marzeniem, ale nie zamierzam spoczywać na laurach. Teraz dieta, suplementacja i ćwiczenia mają doprowadzić mnie do uzyskania sylwetki Fit. Dużo pracy przede mną ale wiem że w końcu się uda
![]() Edytowane przez Moi80 Czas edycji: 2015-07-11 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.