|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Proszę o poradę odnośnie pielęgnacji
Witam;*
Mam prośbę mogłybyście mi powiedzieć czy jest to odpowiednia pielęgnacja twarzy dla 18latki,która ma suchą skórę.Niestety ja w ogóle nie znam się na kosmetykach,jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej wiedzy i nieśmiało proszę o odpowiedź,ewentualnie o jakieś podpowiedzi. RANO:przecieram twarz płynem micelarnym,smaruje buźkę kremem nawilżającym dla dzieci,daje filtr 50 Babydream i pudruje Almay ![]() Wieczorem:Zmywam to płynem micelarnym,myje twarz szmatką z mikrofibry i przemywam mlekiem,potem zmywam to mleko i przemywam tonikiem, następnie smaruje twarz kremem Nivea lub Bambino. Dwa razy w tygodniu nakładam maseczkę nawilżająca,a co drugi tydzień maseczkę z mleka i żelatyny. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o poradę odnośnie pielęgnacji
Sucha skóra jest trudna w pielęgnacji, często bywa również wrażliwa, może więc warto skorzystac z porady dermatologa? Jeśli próbujesz pielęgnacji na własną rękę, doradziłabym Ci sięgnięcie po apteczne firmy, np. Eucerin, Iwostin, Pharmaceris, La Roche Posay. Drogeryjne kremy typu Nivea, Garnier, AA, raczej nie zdadzą egzaminu. Piszę z własnego doświadczenia, ponieważ zmagam się z suchą skóra na ciele i dopiero apteczne balsamy przeniosły mi ulgę. Warto również łykać suplementy, które będą nawilżały skórę od środka.
Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja także mam suchą skórę. Moim zdaniem, jeżeli taka pielęgnacja odpowiada Twojej skórze to jest dobra. Z doświadczenia wiem, że krem Nivea lub Bambino jest dobry do suchej skóry. Płyn micelarny jest najlepszy do suchej skóry. Ja używam delikatnych kosmetyków, często Ziaja. Buzię smaruję właśnie kremem Nivea i Ziaja na naczynka. Do tego ograniczyłam kosmetyki do minimum, buzię zmywam nawilżającym mleczkiem do demakijażu a później wodą i nie używam żadnych żeli, no ale to już zależy od cery. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Krem Nivea czy Bambino jest tani i dobrze nawilża. A ten jest drogi. Nie każdy może sobie na niego pozwolić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.