|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Olewanie
Męczy mnie pewne zachowanie ludzi wobec mnie. I mam od czasów podstawówki. Podczas rozmowy z jedną osobą jest ok, poświęca mi swoją uwagę, rozmawiamy o wszystkim, jednak gdy tylko dojdzie do nas ktoś jeszcze to ja zostaję zepchnięta na dalszy plan, totalna olewka, tak jakbym nie istniała. Tak jakby ta trzecia osoba była "wybawieniem" od strasznie nudnej rozmowy ze mną. Ja oczywiście też staram się wtedy brać udział w rozmowie, ale oni gadaja tylko o swych prywatnych rzeczach. Jak to możliwe że większość ludzi mnie tak traktuje? Nie jestem arogancka, zarozumiala, jakoś przesadnie nieśmiała. W szkole znajome potrafią np odwrócić się ode mnie plecami i zacząć rozmawiać z kimś innym. Robi mi się przykro niesamowicie, ale tego nie okazuję. Przez chłopaków też czuję się ignorowana. Jakieś rady? Jak to mogę zmienić?Moje życie towarzyskie kuleje, mam wrażenie że właśnie z wyzej wymienionego powodu. Czemu to ja się zawsze muszę starać do kogoś dotrzeć a oni i tak mnie oleją?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olewanie
Rada wyda się może trochę śmieszna, ale: mów głośniej
![]() Jedna z moich wykładowczyń opowiadała jak pojechała do Włoch. Normalnie to przebojowa kobitka, a tam mówi, czuła się jak szara myszka. Próbuje rozmawiać, a każdy ją przekrzykuje, na nią nie zwracają uwagi. I w końcu stwierdziła, że jak weszła między wrony to też zacznie krakać. I sytuacja całkiem się odmieniła. Zdarła sobie gardło, ale stała się równorzędnym partnerem w rozmowie. I taki niestety jest świat. Trzeba się przebić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Musisz przestać się tym przejmować. Skupiaj się bardziej na tych rozmowach zakończonych sukcesem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Może po prostu Ci się wydaje, że oni tak robią? A może to wynika z Twojej nieśmiałości, w takim sensie, że kolejna osoba w towarzystwie sprawia, że czujesz się mniej pewnie i po prostu zaczynasz milczeć?
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Może po prostu zachowujesz się trochę jak przestraszona mysz
![]() - naruszała przestrzeń osobistą poszczególnych osób (jej twarz nie raz była centymetr od mojej); - miało się wrażenie, że podsłuchuje (mało mówiła); - często nie była w ogóle w temacie...nie ogarniała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.