![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak się obciąć? :)
Witam
![]() Mam długie włosy, takie za pośladki. Zastanawiam się jaka fryzura by do mnie pasowała czyli jak mam się obciąć. Zazwyczaj nosze je w warkoczu, rzadko rozpuszczone bo są za długie i denerwują. Warkocz to jednak niezbyt piękna fryzura, no i ta monotonność.. .Chciałabym nosić rozpuszczone włosy ale też musiałyby być takie żebym mogła je wygodnie spiąć bo jeżdżę konno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak się obciąć? :)
![]() Kurcze imponująca długość. Domyslam się ze są strasznie uciążliwe jeśli sa rozpuszczone. Napewno skróciłabym miej więcej o połowe. ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Takie włosy to możesz nawet sprzedać i mieć za to duużo kasy. Myślę że obcięcie ich będzie na plus bo przytłaczają Cię, spójrz na fryzurę w załączniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
piękne i zadbane włosy, aż miło popatrzeć
![]() może klasycznie, długość do łopatek /ew. ramion. fryzura to np zwykły kitek (wysoki dosyć) albo to: http://styl.fm/item/1919013 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Włosy masz sporo za długie, nic dziwnego że nie nosisz ich rozpuszczonych. Powinnaś je ściąć do łopatek, wtedy pięknie beda wyglądać rozpuszczone. Możesz też jeszcze krócej obciąć i nosić krótką fryzurke wygodną na lato trochę przed ramiona. Na pewno by Ci pasowała a za obcięcie takich długich włosów sporo zarobisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moim skromnym zdaniem nie powinnaś ich obcinać drastycznie. Wydaje mi się, że ładnie wyglądałabyś z włosami mniej więcej do talii, postopniowanymi trochę z przodu i obciętymi z tyłu w kształcie U. Według mnie szkoda takich pięknych włosów. A mniejsze zmiany też cieszą i dalej będziesz mogła je bez problemu wiązać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myśle że masz racje. Nie chce ich obcinać do łopatek, lubie długie włosy a przede wszystkim chce mieć inną fryzurę niż większość. Myślisz o takiej fryzurze z przedziałkiem z boku i takie postrzępione ale bez grzywki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strzelaj lub emigruj!
|
włosy masz piękne
![]() Dopóki ich nie skrócisz nie zrobisz z nich żadnej fryzury, bo bardzo długie włosy są ciężkie i opadają pod własnym ciężarem...'
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
I odnośnie przedziałka, to patrząc na Twoje zdjęcie mam wrażenie, że mogłabyś go zrobić trochę bliżej środka niż masz teraz, ale tak by ciągle był na boku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
jesli boisz się drastycznej zmiany, to obcinaj powoli. najpierw proponowalabym zrobić sobie długość za biust. zbierz włosy do przodu i niech po ścięciu sięgają za biust, to jest długość która już wygląda dobrze i daje się nosić rozpuszczone.
obecne włosy choć wyglądają zdrowo i widać, że są bardzo gęste, to niestety taka długość wygląda dobrze u małych dziewczynek, a u dorosłej kobiety po prostu dziwnie. włosy są za długie i Cię przytłaczają. Jak zapragniesz miec jeszcze krótsze, żaden problem, aczkolwiek nie przesadzałabym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
leśny stwór
|
Też miałam takie włosy
![]() ![]() ![]() Powodzenia i dobrych wyborów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
też mam długie włosy, ale nie aż tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak: Twoje włosy są bardzo ładne i bardzo Ci nie pasują. Obcięłabym je na długość "za piersi", wycieniowała i zrobiła grzywkę na bok. Będzie super, a obcięte możesz oddać na peruki i sprawisz tym komuś ogromny prezent
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() Jeśli zdecydujesz się na jakieś zmiany to koniecznie się pochwal.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym drastycznie nie ścinała, najdłuższe do talii, ścięte w listerę U lub V. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Chcę tylko zaproponować alternatywną opcję zamiast sprzedaży włosów:
http://raknroll.pl/o-fundacji/z-zyci.../daj-wlos/2040 Emi, myślę, że krótka fryzurka będzie Ci pasowała, ale to już Twój wybór, warto wesprzeć tę akcję co w linku wyżej. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Jak ktos wspomnial-takie wlosy pasuja tylko malym dziewczynkom
![]() U dojrzalej osoby-wedlug mnie-sprawiaja wrazenie zaniedbania, mimo ze sa piekne i blyszczace. Ale nie ma co isc w ilosc, tylko w jakosc ![]() Skroc wlosy do talii, obetnij tyl w jakis ladny ksztalt, pocieniuj troche z przodu zeby wlosy przy twarzy sie ladniej ukladaly. Widac, ze sa zbyt ciezkie i leza ci plasko na glowie, w warkoczu tak samo i raczej nie dodaje to uroku ani twojej buzi, ani tym wlosom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie podobają mi się aż tak długie włosy, ani to ładne ani praktyczne (jak sama wspomniałaś, ciągle nosisz związane, bo są za długie i Cię denerwują. Tak więc jaki sens w hodowaniu tak długich?). Ja bym skróciła tuż za zapięcie stanika.
![]() |
#23 | |
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Cytat:
Domyślam sie,ze z takim "dorobkiem" nie jest łatwo się rozstać, wiec to naprawdę dobry pomysł obciąć je trochę (np do pasa) i wycieniować przy buzi - a potem zobaczysz, co dalej. Z tego, co widzę, koncówki nie są w najlepszej formie,więc nawet dla samego wygladu przyda się podcięcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja bym ścięła w delikatne V, tak do talii, i trochę przy twarzy, żeby ją trochę odsłonić.
Nie ścinałabym od razu wszystkich, włosy jednak tak szybko nie rosną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja bym ścięła do talii i pocieniowała .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Też tak uważam, skróciłabym o połowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jeśli jesteś odważna oto propozycja dla Ciebie : raknroll.pl/o-fundacji/z-zycia-fundacji/daj-wlos/2040
Warto pomagać innym. Nie wiadomo co nas spotka w naszym życiu a zawsze moglabys sprawić uśmiech na nie jednej twarzy chorej osoby z fundacji ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś pocieniować włosy na kształt litery U lub V. Pasowałaby Ci również grzywka czesana na bok. Oto moje propozycje dla Ciebie:
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie zaproponowalabym grzywke na bok , ale ni za krótką w stosunku do dlugosci Twoich pieknych
![]() ![]() i podpisuje sie pod poprzednia odpowiedzia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Zdecydowałam się na małe kroczki xD
na początek ściełam włosy o jakieś 10cm. i zrobiłam taką niby grzywkę ( na bok, dość długą) https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx...09821735_n.jpg https://m.ak.fbcdn.net/scontent-b.xx...01584140_n.jpg https://m.ak.fbcdn.net/scontent-a.xx...12790262_n.jpg Jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Zwłaszcza z krótszych włosów przy twarzy ![]() co do fryzury końcowej, postanowiłam że obetnę włosy w kształt litery U długość... myślę, że trochę dłuższe niż do tali co wy na to? ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Pielęgnacja nie zbyt skomplikowana: szampon- po długich włosów (różne firmy) 1/ 2 razy w tyg. odżywka i w sumie to tyle, tylko NIE PROSTUJE itp. Suszę raczej też zimnym powietrzem ( no chyba że mi się spieszy) ;P ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- piszę, bo widziałam chyba ze dwa pytania o to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.