|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspieranie mężczyzny
x
Edytowane przez migdalove Czas edycji: 2013-10-20 o 13:49 Powód: problem z głowy :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieranie mężczyzny
Facet Ci wprost powiedział, że nie chce być z Tobą, nie robiłabym sobie nadziei.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja bym się nie angażowała, też kiedyś słyszałam podobną gadkę i nic z niej nie wynikło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez migdalove Czas edycji: 2013-10-20 o 13:49 Powód: problem z głowy :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Ale co, wprost Ci powiedział - Krysiu, kocham Cię, chcę z Tobą być do końca życia, jesteś cudowna?
Bo pitolenie o tym, jak to facet się 'boi związku, nie chce Cię skrzywdzić', w 99% przypadków sprowadzają się do tego, że jak spotka właściwą kobietę, to nagle ten strach uleci. A w międzyczasie można poopowiadać, jak to się boi związku = chciałbym (=może jakiś seksik?), ale się boję (=bzykanko chętnie, ale związek nie). ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() P.S. Co do zaciągnięcia Cię do łożka: nigdy nie mów nigdy. Też znam dziewice, które się zarzekały, że nigdy, że jak to tak bez związku, że to wykluczone, że absolutnie nie, ale jednak uczucia/fascynacja do faceta sprawiały, że szły z nimi do łóżka. Żeby nie było, to normalne, wartościowe kobiety, znające swoją wartość, nie jakieś tam wywłoki, co pójdą z pierwszym lepszym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To wygląda trochę tak, jakby zaklepał Cię na stałą dziewczynę, bo widzi, że jesteś na to dobrym materiałem, a tymczasem się jeszcze niezobowiązująco pozabawia z innymi. Wiesz jaki jest twój problem? On widzi, że warto z tobą być, tak na rozum, ale nie ma tutaj uczuć, które popycha ludzi do bycia razem, gdyby było, to dążenie do bycia z tobą w związku nie przypominałoby przygotowywania się do skoku na bank. Gwarantuję, że gdyby czuł do ciebie miłość, lub chociaż zauroczenie to już bylibyście w związku. Tyle wokół ma puszczalskich kobiet, pewnie ma wrażenie, że wszystkie są takie, a tu proszę - dziewica, szanująca się, istny diament, ale szkoda rezygnować z obecnego, fajnego trybu życia, więc sobie zaklepał, cobyś innych nie dopuściła. Czekaj sobie wieki, aż łaskawie zechce się ustatkować. Kolejna, szanująca się dziewica może się już mu nie trafić w tym zepsutym, dzisiejszym świecie
![]() Edytowane przez freelancerka Czas edycji: 2013-10-14 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
x
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co? Mój kumpel, czy przyjaciel też mi mówią mnóstwo fajnych rzeczy, a jednak w związku z nimi nie jestem.
Mówienie 'miłych rzeczy' to nie jest coś bezpośrednio związanego z uczuciami zarezerwowanymi tylko dla związku. Ja widze, że Ty byś CHCIAŁA, żebyś to Ty była tą, dla której on się zmieni. Ale niestety, ja widziałam mnóstwo takich sytuacji i żadna się związkiem nie skończyła (nie z tą dziewczyną, która miała nadzieję) ![]() Zależy Ci na nim, ale wieje troszkę naiwnością od Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Autorko odpowiem Ci na moim przykładzie. Przez całe liceum nie czułam się gotowa, a przede wszystkim byłam przekonana, że związek nie uczyni mnie szczęśliwą. Oczywiście faceci w moim życiu byli
![]() Kiedy juz prawie konczyłam liceum i miałam zaplanowane moje super single life na studiach pewien "kolega" z którym głownie pisałam przez neta zaprosił mnie na spacer i pocałował. I może to dziwne ale cholera, jak ja bardzo chciałam z nim wtedy byc. No i juz spory kawałek czasu jestem. Bez kalkulacji czy dam rade, ze wyjezdzam, ze zwiazki to nie dla mnie i nie w moim stylu życia. Wniosek jest taki, że albo on nie czuje do Ciebie takiego wyższego uczucia, albo on potrzebuje takiego rodzaju "impulsu" jak np. pocałunek. W każdym razie powodzenia.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez migdalove Czas edycji: 2013-10-20 o 13:50 Powód: problem z głowy :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Daj sobie i jemu czas. Najgorsze co możesz robić to siedzieć nad tym, robić sobie nadzieje i się "napalać", że on od słów przejdzie do czynów. Ktoś tu już mówił, że faceci typu bawidamek, mało kiedy się zmieniają. Jeden imprezowicz kiedys mnie pocałował, pisał, niby cos zapraszal ale strasznie sie ślimaczył z tym wszystkim.. no bo przeciez imprezki i inne panie musiały być gdzies tam również
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie napalam się
![]() Na razie nikogo nie ma, więc mogę czekać. Jak się ktoś wokół mnie zakręci - nie wiem. Może mu o tym wspomnę i wtedy zobaczę. Nie wiem. Nikogo teraz nie mam wokół siebie, więc nie wiem, czy będę czekać czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co masz zrobić? Nic. Możesz się z nim spotykać na gruncie przyjacielskim, nie angażować się. O ile potrafisz, bo niestety, większość ludzi i tak się angażuje, a wtedy najlepiej jest po prostu urwać kontakt, bo do niczego to nie prowadzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
T
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
x
Edytowane przez migdalove Czas edycji: 2013-10-20 o 13:50 Powód: problem z głowy :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z tym co dziewczyny tu napisały.
Co więcej - sama miałam przygodę z takim panem. Podrywacz, pies na baby, kręcił ze mną, cudowne gadanie wieczorami, wspierał, pocieszał, żartował, a jak przyszło co do czego to zawsze: "boję się związku/nie chcę się wiązać". 5 miesięcy później dowiedziałam się, że związał się z dziewczyną. Miłość te sprawy, byli razem 2 lata, teraz też wiem że ma stałą partnerkę, pies na baby rozmył się we mgle. I tak, też uważam, że jak się TO czuję, to nie ma 'boję się'/'nie chce'. Może z braku laku tak gada, może mu się podobasz, ale nie aż tak, żeby porzucić hulaszcze życie ![]() Gadaj z nim jeśli Ci to pomaga i sprawia przyjemność ale nie nakręcaj się (ja się nakręciłam i potem przeżyłam gorzkie rozczarowanie, bo też myślałam, że to do mnie się przekona, jak już przestanie się bać tych strasznych związków) Pozdrawiam i życzę powodzenia w niedopuszczeniu do złamania sobie serducha i zawiedzenia nadziei! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
x
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.