|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Program "Mieszkanie +"
Post usunięty na prośbę autora
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-06-20 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Program "Mieszkanie +"
Wygląda, że u nas będzie cieniutko z tym programem; miasto ma póki co całe trzy, niewielkie działki pod bloki "Mieszkanie +".
http://bialystok.wyborcza.pl/bialyst...BoxLokBialLink |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
no jestem ciekawa jak to wyjdzie, ale przeczuwam, że jak zawsze beznadziejnie, bo słabo pomyślany jest ten program...
technicznie myślę, że jest to wykonalne, ale pytanie o finansowanie, kwestie planów zagospodarowania (np. jaka zabudowa mieszkalna jest przewidziana i ile mieszkań jednorazowo powstanie), no i np. przetargi, które potrafią się wlec.. ciekawe też gdzie te mieszkania mają powstać, tj. konkretne lokalizacje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;61977841]no jestem ciekawa jak to wyjdzie, ale przeczuwam, że jak zawsze beznadziejnie, bo słabo pomyślany jest ten program...
technicznie myślę, że jest to wykonalne, ale pytanie o finansowanie, kwestie planów zagospodarowania (np. jaka zabudowa mieszkalna jest przewidziana i ile mieszkań jednorazowo powstanie), no i np. przetargi, które potrafią się wlec.. ciekawe też gdzie te mieszkania mają powstać, tj. konkretne lokalizacje...[/QUOTE] Podejrzewam, że na zadupiach. Żadne miasto nie pozbędzie się ot tak działek w centrum, które mogłoby sprzedać za grubą kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() więc jeśli faktycznie zamiast sprzedać grunty w centrach miast (po niebotycznych stawkach), powstawałyby tam "mieszkania +" to można pogratulować inteligencji decydentom XD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;61978656]na początku mówione było o zadupiach i śródmieściach, w zależności od tego jakie grunty są wolne w danym mieście
![]() więc jeśli faktycznie zamiast sprzedać grunty w centrach miast (po niebotycznych stawkach), powstawałyby tam "mieszkania +" to można pogratulować inteligencji decydentom XD[/QUOTE] Spora część gruntów w centrach ma prywatnych właścicieli, których póki co decydenci mogą pocałować w zadki ![]() No, ewentualnie są ziemie kościelne, ale przecież wiadomo, że kto jak kto, ale krk nie zdejmie łap z niczego, co złapał. Dlatego obstawiam zadupia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wrocław: klik, więc też kilka opcji centrum i kilka opcji obrzeży Sprawdzałam z ciekawości dla innych miast ale nie znalazłam jakiś konkretnych lokalizacji poza jeszcze tym co podrzuciłaś (Białystok)... ciekawa jestem, gdzie wybiorą te miejscówki, bo jednak będą chcieli kolejną kiełbasę wyborczą wcisnąć, akurat 2019 to ładna data na wybory ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- no i ciekawa jestem jakie będą te ostateczne ustalenia odnośnie punktów, wysokości czynszu, zasad wykupu itd. no i gdzieś czytałam, że musi być zmieniona jakaś ustawa więc to też ciekawe jak szybko pójdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że uprawiam czarnowidztwo, ale mi się wydaje, że ten program jest pisany dla kogoś, komu się to opłaca. Niekoniecznie ludziom do których, teoretycznie, ten program jest skierowany. Ciekawa jestem, jaka będzie nieoficjalna nazwa tego projektu. Obstawiam "Mieszkanie+Budowlańc e" albo "Mieszkanie+Ekipa".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;61981431]Ja tak z ciekawości sprawdziłam Warszawę: klik, więc całkiem dobre lokalizacje (Odolany, Chmielna, Praga)
Wrocław: klik, więc też kilka opcji centrum i kilka opcji obrzeży Sprawdzałam z ciekawości dla innych miast ale nie znalazłam jakiś konkretnych lokalizacji poza jeszcze tym co podrzuciłaś (Białystok)... ciekawa jestem, gdzie wybiorą te miejscówki, bo jednak będą chcieli kolejną kiełbasę wyborczą wcisnąć, akurat 2019 to ładna data na wybory ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- no i ciekawa jestem jakie będą te ostateczne ustalenia odnośnie punktów, wysokości czynszu, zasad wykupu itd. no i gdzieś czytałam, że musi być zmieniona jakaś ustawa więc to też ciekawe jak szybko pójdzie[/QUOTE] Bardzo jestem ciekawa wysokości czynszu, zasad wykupu (i późniejszego zbycia takiego lokalu)i warunków żeby mieszkanie "dostać". Takie mieszkanie w Wawie na Chmielnej... warto powalczyc :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ogólnie będzie ciekawie np. na tej chmielnej - już widzę januszy biznesu, robiących "interesy" na tych mieszkaniach xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja chce mieszkanie +
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
a kiełbasa wyborcza? XD pamiętaj, że w 2019 kolejne wybory
![]() tak czy siak, proponowana data oddania mieszkan znana, ale dalej zadnych szczegółów XD ciekawe xd ja jestem swoja droga ciekawa czy za tymi mieszkaniami pojdzie infrastruktura, np. szkoły, parkingi itp. czy to już sprwa na program "przedszkole+" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zasiedzenie
|
Sam zamysł mi się podoba i bym się na to chętnie pisała, ale pewnie i tak się nie załapię bo zarabiam więcej niż najniższa krajowa, nie jestem samotną matką i nie mam przynajmniej trójki dzieci. Ciekawi mnie ile się będzie czekać na takiej liście w dużym mieście (pewnie wieki) i w ogóle ile osób wejdzie do programu (nim się ten skończy).
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to zwykła gra polityczna, choć sens takiego programu wydaje się być słuszny, to patrząc po tym co obecna PiSowska władza odpierdziela, pewnie skończy się na wydaniu kupy kasy w błoto, kolesiostwo PiSowskie na tym zarobi etc., podniosą sobie PR wśród mentalnej biedoty i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Tez mnie ciekawi ten temat, bede podczytywać
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Już w latach 90-tych Wałęsa budował miliony mieszkań. Potem pomysł podchwycili Kaczyński i Tusk czego efekt jest oczywiście żaden. Tak też będzie z tym programem - dużo szumu i zerowe efekty.
Najpierw niech porządnie rozliczą 500+, adopiero potem niech się za budowanie czegokolwiek biorą jak starczy kasy w budżecie.
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Wałęsa i miliony mieszkań? Chyba na papierze, opieramy się na PRL-owskim budownictwie :yyyu:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem prawdopodobne jest, że mieszkania pilotażowe zostaną wybudowane i oddane do użytku przed wyborami. TO zapewni pisowi kolejną kadencję, tak jak 500+ zapewniło mu tą kadencję.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ceny jak za wyremontowane mieszkanie w dobrej dzielnicy miasta.
![]() Jestem ciekawa na jakich zasadach ma być program, chyba MdM było bardziej przemyślane, w końcu każdemu zależy na swoim mieszkaniu a nie na wynajmowanym. Studenci na to nie pójdą, bo przecież wracają na weekendy i święta do domu, młodzi ludzie chcą mieć już bardziej stabilną sytuację, a wiadomo, z wynajmowanego mieszkania zawsze da się kogoś wywalić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy wyrobią się do 2019? Myślę, że jest to bardzo realne, kwestia tylko konkretnych miejsc które jako pierwsze zostaną oddane już do użytku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
A co sądzicie o programie Mieszkanie + ? To dobry pomysł, czy wręcz przeciwnie? Wiadomo PiS dba o rodziny, ale reszta to już się za bardzo nie liczy, czyli .np studenci, emeryci, renciści, ludzie bezdzietni i ubodzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.