|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak go poznać?
Witam was serdecznie, wizażanki
![]() ![]() Mam problem. Istnieje facet, który bardzo mi się podoba i ciekawi mnie. Niestety, nie znam go, znam tylko to, co widziałam na jego profilu na pewnym twarzowym portalu ![]() On nie ma nikogo i nie mieszka w moim mieście, tylko kilkadziesiąt km stąd. W zasadzie trafiłam na niego poprzez profil znajomego - jego przyjaciela, ale ten znajomy to... niezbyt dobrze się dogadujemy i znamy ![]() Jak wspomniałam, bardzo chciałabym go poznać, jednak wolałabym nie pisać do niego przez internet, bo mogłoby to wyglądać dziecinnie i uważam, że na starcie byłabym spalona, bo dałabym się poznać jako chętna, a najpierw chciałabym jakoś sprawdzić, czy on również byłby zainteresowany. Dlatego zwracam się do was, drogie kobietki... Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak go poznać?
Cytat:
Nie jesteś chętna na niego, tylko na ciekawe spędzenie wieczoru, dodanie czegoś ekstra do swoich alternatyw Radzę tak dlatego, że sama się możesz nie doczekać raczej, by wiedział coś o Tobie, nie wszyscy przeglądają znajomych znajomych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
and cigarettes
|
Mam ochotę zapytać, dlaczego masz w znajomych kogoś, kogo nie lubisz i właściwie nie znasz, ale to nie na temat zupełnie i nie moga sprawa, więc nie zapytam.
![]() Jeśli wiesz, gdzie ten koleś pracuje - mogłabyś tam pójść/pojechać i zwrócić na siebie jego uwagę (o ile to praca, która daje takie możliwości). Inaczej wg mnie zostaje Ci internet. A on wcale nie musi być wolny. Chyba nie wszyscy na fejsbuku oznaczają koniecznie fakt bycia w związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Ach, żałośnie to zabrzmiało w kontekście tego, że ja go w taki mniej więcej sposób znalazłam
![]() ![]() Pewnie próby jakiegoś spotkania go u niego w mieście też skończyłyby się fiaskiem, poza tym trzeba tam też dotrzeć... Tak może głupio pytam, ale jak sformułować wiadomość, żeby wypaść na niezdesperowaną? ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Akurat, że jest wolny, to wiem na pewno, nie z internetu. A żeby zapoznać go w pracy, to musiałabym dysponować jakąś ziemią czy nieruchomością, bo z tym związany jest jego zawód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
and cigarettes
|
Kupuj więc działkę i pisz do niego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie mogłabym tak napisać, tzn. w tym stylu, ale pierwsze co mi przyszło do głowy, a więc myślę, że on też mógłby tak pomyśleć, jest: a dlaczego z google nie skorzystam albo jeśli już pytam, to w jaki sposób trafiłam akurat na niego
![]() Chyba, że szukam dziury w całym.. ![]() Ewentualnie mogłabym kleić głupa, że szukam mieszkania w jego mieście, chcę kupić i żeby pomógł, ale potem jak się wycofać w razie czego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też uważam, że facet powinien się starać, ale czekanie, aż on zacznie szukać Cię w internecie, po znajomych znajomych, jest trochę dziecinne, bo raczej nie zacznie. Ale jeśli miałabyś się źle czuć z tym, co robisz, to tego nie rób, bo raz, że nie zrobisz dobrze, a dwa, że po tym poczujesz się jeszcze gorzej. Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-10-12 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Również tak uważam, dlatego takie gierki sobie odpuszczam, bo można wyjść na niezrównoważoną psychicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
and cigarettes
|
WDM - Dobrze rozumiem, że sugerujesz, by napisała "Cześć, masz ochotę spędzić ze mną miły wieczór?" i uważasz, że desperacji w tym ani trochę nie ma?
Nie wiem, co to za człowiek ten facet, ale nie wydaje mi się, bardzo ogólnie mówiąc, by ludzie w taki sposób zawierali znajomości. Ale nie wiem - może źle myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Odezwać się na FB, byle inteligentnie, i absolutnie nie zaczynać od dodania go do znajomych!
Wiesz gdzie pracuje - może da radę zostać jego klientką? Coś doradzi, naprawi, ect? I fakt, może nie być wolny. Ja z moim na profilach FB nie mamy absolutnie informacji, że jesteśmy razem, ani zdjęć, ani lajków, ani inf. o stanie cywilnym. Bo po co?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Absolutnie nie zamierzam go dodawać do znajomych, to wydawało mi się żenujące już jakieś 6 lat temu, żeby nieznajomego zapraszać
![]() ![]() Z pracą mogłoby wyjść jakoś, ale niestety nie dysponuję środkami ![]() A co do tego, czy zajęty, czy wolny... Jestem pewna, że jest wolny, ale gdyby jakimś cudem okazało się, że jestem w błędzie, to odpuszczam natychmiast, nie buduje się szczęścia na cudzym nieszczęściu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podkreślone: po prostu siedząc w aucie pod jego pracą nie będziesz się czuć fajnie, będziesz się czuć głupio, a nie czując się fajnie i czując się głupio, nie zrobisz nic fajnego. Z czymś takim w głowie będziesz się w dodatku później czuć głupio. Coffee: no tak nie ![]() Zdarzyło mi się chyba trzykrotnie. Nigdy tak ot do obcego faceta, jak autorka, no ale. Miałam wtedy jakieś swoje złote powody. Bo generalnie też nie jestem z tych ułatwiających robotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-10-12 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dlatego właśnie nie chcę pisać - bo co mądrego można napisać obcej osobie, aby ją sobą zainteresować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Autorka niech porzeźbi od siebie. Potem rzecz jasna wycof przez duże W. Madame: kwestia tu taka, żebyś przemyślała, co będzie, jeśli to odrzuci. Jest pytanie, jest odpowiedź - rozumiesz. Jeśli stwierdzisz, że nic, to możesz pisać do niego. Jak zaczniesz "próbować go zainteresować" - na spalonym jesteś Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-10-12 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem pisaniem wprost nie ośmieszysz się tak, jak wymyślaniem pokrętnych pretekstów. Jak gość jest normalny, to zrozumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o wymuszone zainteresowanie, tylko aby zachęcić go w ogóle do podjęcia znajomości
![]() @gramma - Wszystko pięknie, ładnie, ale to on napisał, a nie ona... I tak wg mnie powinno być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.