![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zdradziłam chłopaka z przyjacielem..
Witam wizażanki mam 18 lat, liczę się z tym że pojawi się wiele negatywnych komentarzy...
Ja z moim chłopakiem jesteśmy już prawie dwa lata, czepia się o wszystko praktycznie,męczy mnie ciągłe kłótnie nawet o kolor koszulki. Nie układa Nam się od jakiegoś czasu. Natomiast z moim przyjacielem znam się dłużej niż z chłopakiem zawsze miałam z Nim dobry kontakt (dodam że ma dziecko ale nie jest z matką dziecka) ostatnio spotkałam się z Nim i zaczęliśmy się przytulać i całować po tym spotkaniu często o Nim myślę (chciał kiedyś ze mną być). Odruch bezwarunkowy kobiety - czego nie może jej facet dać szuka u drugiego faceta. Tak też ze mną, zaczęłam myśleć o Nim jako o swoim chłopaku, chciałabym z nim być chociaż wiem że nie należy do tych 'grzecznych' a mój chłopak właśnie taki jest. Nie oczekuje rozgrzeszenia, chcę poznać Waszą opinie co byście zrobiły na moim miejscu> Jeśli coś chcecie wiedzieć zadawajcie pytania, objaśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zdradziłam chłopaka z przyjacielem..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przyzwyczajenie? Dużo miłych wspomnień, pierwszy mój mężczyzna? Wiadomo są w zwiazkach chwile zle i dobre, u nas ostatnio są złe..
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Przepraszam, za ogolnie napisałam 'kobiety'. EDIT : nie każda kobieta tak ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Skoro tak o wszystko wszystko, dosłownie wszystko - nawet kolor koszulki - się czepia, to faktycznie nie rozumiem, czemu jesteś z nim dalej. Przyzwyczajenie to jedno, szacunek dla siebie, dla niego, dla waszego czasu, który, w sumie można powiedzieć, marnujecie na ten związek, to drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
✌
|
Rozstać się z obecnym. Odczekać, uspokoić uczucia i zacząć coś nowego. Moim zdaniem nie jest zbyt dobre rozpoczęcie nowego związku z dniem zakończenia poprzedniego.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie zwalaj na chłopaka, że to przez niego zdradziłaś bo Ci nie dawał tego co potrzebuje bla bla... nie szukaj głupich wymówek SWOJEGO zachowania. Rozejdź się z chłopakiem, a przyjaciela też zostaw, daj im spokój obojgu.
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, żyją jakoś. Masz 18 lat, poznasz jeszcze niejednego, nie dwóch facetów. W każdym razie zdradziłaś i chyba już nie kochasz swojego obecnego partnera. Sama mówisz, że jesteś z nim przyzwyczajenia. Odejdź.. c'est la vie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Chwalisz sie czy żalisz? bo szczerze nie wiem.
Nie układa ci się z facetem to go zostaw, gdzie problem? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- nie rozumiem w ogóle pierwszej części Twojego komentarza.. nie dodałam tematu po to żeby sie pochwalić czy wyżalić tylko po rady, a nóż któraś była w takiej sytuacji.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Najlepiej bedzie jak zakonczycie to
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Zrobisz tak, jak będziesz chciała, ale on chyba też nie jest do końca w porządku, skoro dopuścił do takiej sytuacji wiedząc, że masz partnera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Boisz się być sama, więc jak sobie wyobrażasz życie? Będziesz w związku męczącym i niesatysfakcjonującym już zawsze albo dopóki nie znajdziesz lepszego, z którym od razu stworzysz nowy związek? To tak nie działa - albo przynajmniej nie powinno, wg mnie. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-10-11 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
bez kija nie podchodz
|
Dały Ci rady - zostaw obecnego, ogarnij się, uspokoj uczucia- a Ty mowisz NIE, bo przyzwyczajenie, NIE bo duzo wspomnien. To czego oczekujesz ? Cofnięcia czasu? Chyba nie, bo nie pałasz jakimś wielkiem poczuciem winy z okazji tego, ze przelizałaś przyjaciela bedąc w związku.
Ogarnij się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
sissy that walk
|
Złota zasada: jeśli nie układa nam się w związku, to NAJPIERW go kończymy, a POTEM korzystamy z fizycznych uciech z innymi i zaczynamy inną relację. Na razie bilans wychodzi na wielki minus po Twojej stronie, nawet w obliczu tego, że Twój aktualny chłopak o wszystko tak się czepia.
Zerwij z obecnym, co do drugiego - zobaczysz z czasem jak to się rozwinie. Ja bym się w tym wieku nie pakowała w dzieciatych facetów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ReklaMO(D)żerca.
|
masz fantastycznego przyjaciela, który wspiera Cię penisem, kiedy masz problemy ze swoim facetem nic, tylko się cieszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Zdrada nie ma uzasadnienia. sama miałam "powody", ale tego nie zrobiłam. A w nowym związku będą nowe problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- nie uprawiałam z nim seksu ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Moja rada: zerwij z obecnym, a z drugim sprawdź jak rozwija się sytuacja. Dziewczyny w Twoim wieku często kręcą "bad boy'e" ale nie zawsze słusznie jest lokować w takich panach uczucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy mogę tu się wypowiedzieć... Jestem pierwszy raz na wizażu więc z góry przepraszam.
Ostatnio strasznie mi się nudziło więc czytałam wypowiedzi różnych osób. I nawet tu natrafiłamna takie, w których ludzie uznali , że osoba w wieku lat 12-13 i więcej nie potrafi się zakochać. I jest to tylko zauroczenie, które trwa MAKSYMALNIE pół roku. Otóż, ja mam lat 17 . (w lutym 18stka.) Gdy miałam 13 lat - 1 gimnazjum - poznałam chłopaka, napisałam do niego na naszej klasie (wtedy najmodniejszy portal) "Cześć, co słychać? .. " I tak zaczęła się konwersacja. Po kilku miesiącach takiego pisania i spotykania się zostaliśmy parą. On - ma na imię Mateusz - ma lat 19. Czyli jest 2 lata starszy ode mnie. To z nim miałam swój pierwszy raz. Z nim przeżywam każde wzloty i upadki. Jest moim chłopakiem , najlepszym przyjacielem. Do tej pory jesteśmy razem. Od 5 września 2009 roku. Nie miałam zamiaru się tym chwalić, tylko po prostu chcę obalić te głupie mity, o których się mówi.. Serce nie sługa, zakochać się można w każdym wieku - i nie na pół roku, jak piszą. Nawet na dłużej, a może całe życie ? Może po prostu to tylko chwilowy kryzys? Też tak miałam... Ale jakoś wszystko się ułożyło i przestałam myśleć o przyjacielu.... Staram się skupić na tym, co jest teraz.. bez głupich komentarzy proszę. Pozdrawiam wszystkich zakochanych ![]() „...Żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć. Potrafi znaleźć sobie drogę do wolności i zaskoczyć nas, pojawiając się, kiedy jesteśmy już cholernie pewni, że umarła, albo, że przynajmniej leży bezpiecznie schowana pod stertami innych spraw...” Jonathan Carroll Edytowane przez remarkablee Czas edycji: 2013-10-11 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Co ma na celu ten wątek? Czasu nie cofniesz, ja jeśli facet cię nie zadowalał, to mogłaś odejść do takiego, który cię zadowoli. Zdrada jest parszywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Zerwać ciężko, ale zdradzić? Nie ma problemu? No jakoś nie ogarniam.
Masz 18 lat, z chłopakiem kłócisz się o wszystko, masz ochotę na zdradę. Może lepiej dopuścić do siebie myśl, że to jednak nie to? Podobno chemiczna "miłość" trwa dwa lata. Co do wypowiedzi wyżej - związek od 13 roku życia, 17 lat, wzloty, upadki i kryzysy. Jest czym się chwalić. Ja odpadam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Teraz chłopcy to szybciej wyrwą dziewczynę na lodzika niż ona doda ich do znajomych na fejsiku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś podła go granic zdradzając faceta,zamiast go zostawić. nie układa się to odchodzę.jakie to proste. ![]() kolejna sprawa to pseudo przyjaźń. nie wiem ,dlaczego tak niszczysz słowo przyjaźń nawyzając ruchacza przyjacielem . to mocne słowo,ale jak nazwac kogoś przyjacielem,jeśli jest wtajemniczona w związek,a mimo to dobiera sie do zajętej kobiety. prawdziwy przyjaciel kopnął by cię w tyłek ,a nie przeleciał. nie wiem,czego oczekujesz od tego wątku,bo na pewno nie pochwały
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moralizować nie będę, ale weź panna zauważ, że tłumaczysz się z tej zdrady mówiąc, że nie układało Wam się zbyt dobrze. Długo chcesz się jeszcze tak szarpać, kłócić i zdradzać? Jasne, możesz myśleć, że już nikogo nie znajdziesz i albo ten chłoptaś, albo żaden. No i miłe wspomnienia (cholera, dlaczego to się zawsze pamięta dobre rzeczy, a o złych zapomina?
![]()
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.