Co zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Co powinnam zrobić?
Walczyć 0 0%
Zapomnieć 29 100,00%
Rozmawiać 0 0%
Kochać nadal 0 0%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 16:14   #1
falaa
Przyczajenie

Question

Co zrobić?

Piszę do was bo już wariuję. Nie mogę sobie poradzić z całą mają sytuacją...
Zaczynając od początku. Chodzę do ostatniej klasy liceum ale wszystko zaczęło się już przed wakacjami. Po prostu spodobał mi się pewien chłopak w szkole. Znaliśmy się przez znajomych ale to taka luźna znajomość. Czasami coś trochę pogadaliśmy w szkole. Lepiej poznaliśmy się na imprezie urodzinowej mojego bardzo dobrego kolegi a jego przyjaciela. Gadaliśmy chyba ze 3 godziny i nawet nie wiem kiedy ta impreza się skończyła. Wtedy już byłam pewna, że to jest ktoś idealny dla mnie. Niestety już na tej imprezie zaczęła go podrywać pewna laska, a właściwie to mam wrażenie, że podrywała go już wcześniej ale ta impreza jakoś chyba to pogłębiła. Ona również chodziła do mojej szkoły ale jest rok starsza i teraz już studiuje. Potem był super wyjazd do Budapesztu. Taka niby wycieczka szkolna ale to już po wystawieniu ocen z super nauczycielami a że większość osób już była dorosła to po prostu luźno nas traktowali. No i stało się bardzo zbliżyliśmy się do siebie właściwie to całe 4 dni spędziliśmy razem dzień i noc... bo sprawy tak się potoczyły że poszliśmy razem do łóżka.... nie pierwszej nocy ale przespaliśmy się razem. Oczywiście wszystko pod kontrolą w końcu jesteśmy dorośli. Byłam najszczęśliwsza na świecie. Wróciłam do domu telefon... dzwoni. Rozmawialiśmy obydwu nam brakowało siebie nawzajem. Następnego dnia było zakończenie roku a potem impreza naszej bardzo dobrej koleżanki- On chodzi z nią do klasy ja znam się od dziecka. Znowu wspólnie spędzony czas, wspólna noc itd... Następnego dnia wyjeżdżałam na 2 tygodnie do innego miasta. Nie byłam pewna czy chcę tam jechać ale wszystko było już zaplanowane... no i pojechałam.... Oczywiście pisaliśmy do siebie, rozmawialiśmy. Wszystko zmieniło się na urodzinach u kolejnej koleżanki na które ja nie przyszłam bo byłam w Warszawie. Spotkał się tam ponownie z Kasią a ja od tego momentu czułam że coś jest nie tak. Nasze rozmowy były jakieś inne jakbyśmy się od siebie oddalali. I się nie pomyliłam. Po powrocie brakowało mi odwagi żeby zadzwonić zaproponować spotkanie a jedno które zaproponowałam jak się okazało dałam tą propozycję w tym samym dniu w którym związał się z Kasią. Wyjechał do Bługarii co prawda bez niej ale nic się nie zmieniło. Pisaliśmy potem trochę ale to wszystko było jakieś sztuczne i czułam że coś jest nie tak. O związku dowiedziałam się z fb jak to często ostatnio bywa. Ryczałam jak głupia. Po prostu chyba pierwszy raz w życiu się zakochałam i gdybym tylko mogła być z nim... stanęła bym na głowie... ale czas płynie oni są ze sobą już 3 miesiące a ja nie wiem co mam zrobić. Cały czas czuje cos do niego. Nie umiem powiedzieć cześć w szkole bo chciałabym go pocałować, przytulić. Nie umiem z nim rozmawiać bo jest ona. Nie wiem co mam zrobić powinnam się uczyć do matury a to wszystko cały czas za mną chodzi. Prześladują mnie wspomnienia, zdjęcia. Gdy tylko usłyszę jego imię ściska mnie w sercu. Nie wiem! Nie wiem co mam zrobić? Zapomnieć? Walczyć? Nie wiem czy chcę rozbijać im ten związek. Może on jest z nią szczęśliwy!

Edytowane przez falaa
Czas edycji: 2013-10-17 o 16:17 Powód: Zapomniałam o czymś
falaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:26   #2
hoacynka
Raczkowanie

Dot.: Co zrobić?

Cytat:
Napisane przez falaa Pokaż wiadomość
Zaczynając od początku. Chodzę do ostatniej klasy liceum ale wszystko zaczęło się już przed wakacjami. Po prostu spodobał mi się pewien chłopak w szkole. Znaliśmy się przez znajomych ale to taka luźna znajomość. Czasami coś trochę pogadaliśmy w szkole. Lepiej poznaliśmy się na imprezie urodzinowej mojego bardzo dobrego kolegi a jego przyjaciela. Gadaliśmy chyba ze 3 godziny i nawet nie wiem kiedy ta impreza się skończyła. Wtedy już byłam pewna, że to jest ktoś idealny dla mnie. Niestety już na tej imprezie zaczęła go podrywać pewna laska, a właściwie to mam wrażenie, że podrywała go już wcześniej ale ta impreza jakoś chyba to pogłębiła. Ona również chodziła do mojej szkoły ale jest rok starsza i teraz już studiuje. Potem był super wyjazd do Budapesztu. Taka niby wycieczka szkolna ale to już po wystawieniu ocen z super nauczycielami a że większość osób już była dorosła to po prostu luźno nas traktowali. No i stało się bardzo zbliżyliśmy się do siebie właściwie to całe 4 dni spędziliśmy razem dzień i noc... bo sprawy tak się potoczyły że poszliśmy razem do łóżka.... nie pierwszej nocy ale przespaliśmy się razem. Oczywiście wszystko pod kontrolą w końcu jesteśmy dorośli. Byłam najszczęśliwsza na świecie. Wróciłam do domu telefon... dzwoni. Rozmawialiśmy obydwu nam brakowało siebie nawzajem. Następnego dnia było zakończenie roku a potem impreza naszej bardzo dobrej koleżanki- On chodzi z nią do klasy ja znam się od dziecka. Znowu wspólnie spędzony czas, wspólna noc itd... Następnego dnia wyjeżdżałam na 2 tygodnie do innego miasta. Nie byłam pewna czy chcę tam jechać ale wszystko było już zaplanowane... no i pojechałam.... Oczywiście pisaliśmy do siebie, rozmawialiśmy. Wszystko zmieniło się na urodzinach u kolejnej koleżanki na które ja nie przyszłam bo byłam w Warszawie. Spotkał się tam ponownie z Kasią a ja od tego momentu czułam że coś jest nie tak. Nasze rozmowy były jakieś inne jakbyśmy się od siebie oddalali. I się nie pomyliłam. Po powrocie brakowało mi odwagi żeby zadzwonić zaproponować spotkanie a jedno które zaproponowałam jak się okazało dałam tą propozycję w tym samym dniu w którym związał się z Kasią. Wyjechał do Bługarii co prawda bez niej ale nic się nie zmieniło. Pisaliśmy potem trochę ale to wszystko było jakieś sztuczne i czułam że coś jest nie tak. O związku dowiedziałam się z fb jak to często ostatnio bywa. Ryczałam jak głupia. Po prostu chyba pierwszy raz w życiu się zakochałam i gdybym tylko mogła być z nim... stanęła bym na głowie... ale czas płynie oni są ze sobą już 3 miesiące a ja nie wiem co mam zrobić. Cały czas czuje cos do niego. Nie umiem powiedzieć cześć w szkole bo chciałabym go pocałować, przytulić. Nie umiem z nim rozmawiać bo jest ona. Nie wiem co mam zrobić powinnam się uczyć do matury a to wszystko cały czas za mną chodzi. Prześladują mnie wspomnienia, zdjęcia. Gdy tylko usłyszę jego imię ściska mnie w sercu. Nie wiem! Nie wiem co mam zrobić? Zapomnieć? Walczyć? Nie wiem czy chcę rozbijać im ten związek. Może on jest z nią szczęśliwy!
Odpuść .

hoacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:28   #3
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez falaa Pokaż wiadomość
Nie wniosę nic do wątku.
Ale pogrubione mnie zawsze bawi
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:32   #4
mary_poppins
sissy that walk

Zapomnieć. Spotkała Cię przykra sytuacja, ale z tego co napisałaś wynika, że chłopak niczego Ci nie obiecywał i nie było żadnych rozmów o związku - ot, spędziliście ze sobą miło czas, a teraz on się z kimś związał. Bez sensu będzie jakakolwiek "walka", bo tak naprawdę nie ma o co walczyć - pobawił się i tyle. Szczerze mówiąc trochę skrewiłaś, jeśli liczyłaś na związek - w te 2 tygodnie gdy Cię nie było raczej nic się nie zmieniło, on pewnie od początku traktował to jak zabawę na chwilę. Jeśli chcesz z kimś czegoś poważnego, to trzeba upewnić się czy druga osoba również ma zamiar Cię poznać i pogłębiać Waszą znajomość.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:33   #5
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Odpuść, nie ma o co walczyć.

A z takiego praktycznego punktu widzenia: ja tam zawsze na wycieczkach mieszkałam w wieloosobowych pokojach i byłby problem, żeby z kimś spędzić noc
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:52   #6
falaa
Przyczajenie

Tylko jak? Odpuścić? Zapomnieć? Widząc go co dzień. Słysząc co chwila o nim?[COLOR="Silver"]
falaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 16:52   #7
Olcia2402
Raczkowanie

GG do Olcia2402

Może jestem dziwna, ale tak szybkie przespanie się z kimś to dla mnie jak wyraźny sygnał- to nic poważnego, to tylko zabawa dla obu stron. Nie dziwię się,że koleś tak,a nie inaczej podszedł do sprawy.Jak to mówią- łatwo przyszło, łatwo poszło... W sumie to moim skromnym zdaniem sama ucięłaś sprawie łeb w ten sposób. Nie chodzi mi o trzymanie się jakichś zasad typu- pocałunek na 3 spotkaniu, seks na 6 itd. Chodzi mi o to,że on się zabawił, a Ty cierpisz. Cóż... Koniecznie wyciągnij wnioski i ruszaj dalej
Olcia2402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 17:02   #8
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olcia2402 Pokaż wiadomość
Może jestem dziwna, ale tak szybkie przespanie się z kimś to dla mnie jak wyraźny sygnał- to nic poważnego, to tylko zabawa dla obu stron. Nie dziwię się,że koleś tak,a nie inaczej podszedł do sprawy.Jak to mówią- łatwo przyszło, łatwo poszło... W sumie to moim skromnym zdaniem sama ucięłaś sprawie łeb w ten sposób. Nie chodzi mi o trzymanie się jakichś zasad typu- pocałunek na 3 spotkaniu, seks na 6 itd. Chodzi mi o to,że on się zabawił, a Ty cierpisz. Cóż... Koniecznie wyciągnij wnioski i ruszaj dalej

Prawda jest taka że jakby on coś do ciebie czuł to te 2 tygodnie kiedy cię nie było nie zrobiłyby dla niego różnicy. Ot to. pojawiła się okazja to skorzystał. Historia identyczna jak u mojej koleżanki. Wycieczka szkolna, seks z kolegą. Po powrocie chłopak wrócił do dziewczyny, a koleżance została łatka "łatwej", bo miała pecha i usłyszeli ich znajomi
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 05:32   #9
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Przede wszystkim trochę dziwi mnie postawa nauczycieli podczas tej wycieczki bo to oni odpowiadają za to, co Wy robicie, nawet jeśli macie po 18 lat. Nie chodzi mi o jedno piwko czy permanentną inwigilację ale wieczorem i w nocy powinni kontrolować, co się dzieje. Swoją drogą: gdzie Wy ten seks uprawialiście, skoro pokoje są wieloosobowe (nie wierzę, by dali Wam jedynki w cenie szkolnej wycieczki)? Nie żeby mnie to interesowało za bardzo, ale to dziwne. I generalnie dziwi mnie, że tuż po "zbliżeniu" (cokolwiek przez to rozumiesz) od razu zgodzilas się spędzać z nim intymnie czas. Nie dziw się, że facet potraktował Wasz uklad jako seks towarzyski czyli tzw. friends with benefits.

Nie płacz i nie rób dramatów i nie czekaj na nic i nie wyjasniaj niczego bo wszystko jest jasne. Dostrzeż pozytywy: każde doświadczenie czegoś nas uczy i w przyszłości jesteśmy mądrzejsi o doświadczenie. Niestety, najszybsza nauka jest zawsze bolesna. Odpuść sobie już tego faceta.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 10:07   #10
manio
Zakorzenienie

zapomnij
manio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości