|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Zmiana nazwiska na studiach
Nie wiedziałam, gdzie zadać to pytanie, więc pomyślałam, że zadam je tu, licząc, że ktoś mi odpowie. Myślę nad najdogodniejszym terminem dla zmiany nazwiska (powody nieważne dla wątku). Za 2 lata czeka mnie obrona. Nie chciałabym robić wielkiego poruszenia, zamieszania na uczelni, w usosie, w związku z zaliczeniami itd., zmianami wszystkich moich danych w systemie etc. Czy myślicie, że można zmienić nazwisko po zaliczeniu już wszystkiego i przed obroną pracy, by mieć pracę obronioną "nowym" nazwiskiem?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana nazwiska na studiach
to zależy ile trwa procedura zmiany? problemów nie powinno być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
żaden problem idziesz do dziekanatu i dajesz potwierdzenie zmiany nazwiska (u mnie to akt ślubu). panie skreśliły mi na arkuszu do ocen moje nazwisko i dopisały nowe na indeksie na pierwszej stronie dopisały iż nastąpiła zmiana nazwiska z ... na.... prace zaczynałam pisać pod starym nazwiskiem w trakcie zmieniałam a obrona już pod nowym i dyplom z nowym. dla pań z dziekanatu problemu nie było żadnego a cała sprawa trwała z 20 minut. myślę że najlepiej jak dowiesz się u siebie w dziekanacie jak to dokładnie jest . myślę że chyba lepiej i łatwiej dla ciebie zmienić wszystko przed rozpoczęciem roku - unikniesz tłumaczenia dlaczego tak a nie inaczej.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja zmieniałam nazwisko w wakacje. A studiuję na Uniwersytecie Gdańskim (ale pewnie w całej Polsce jest podobnie). Naprawdę zero problemów. Idziesz z aktem ślubu (zostawiasz jego ksero), a Pani w dziekanacie zajmuje się resztą
![]() Naprawdę to nic skomplikowanego, ja bym wolała na Twoim miejscu załatwić to jak najszybciej, naprawdę nie ma się czym przejmować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.