![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zawaliłam :(
.
Edytowane przez babyvip Czas edycji: 2014-07-11 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Zawaliłam :(
Cytat:
Ale skoro nie odczuwa uczuć? to różnie może być. Jak zareagował gdy się dowiedział , że weszłaś na jego stronę? Może go to nawet nie obeszło, nie widzi w tym nic złego. On też nie jest w porządku przychodząc do ciebie i potajemnie rozmawiając z koleżankami . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
On nie rozmawia potajemnie z koleżankami, wszystko mi mówił, na prawdę nie wiem czemu to zrobiłam... tak mi głupio, tak mi przykro i tak mi wstyd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli powiedział, że to koniec to nie masz innego wyjścia tylko czekać co będzie dalej. Może zmieni zdanie gdy ochłonie. A może to dobre rozwiązanie, że się rozstaniecie bo on już nie chce być z tobą w związku. A w tych sprawach to nic na siłę, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to chore żeby przez taką głupotę kończyć związek. Rozumiem może nie jest to do końca fair że czytałaś jego rozmowy ale ludzie nie róbmy z igły widły. W takim razie nie wyobrażam sobie co by z Wami było w innych naprawdę ekstremalnych i życiowych sytuacjach w których ludzie muszą i jakoś próbują sobie poradzić.. Dla mnie to żenujące i jeżeli on ma TAKIE dylematy życiowe to lepiej sama od niego uciekaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jakiś psychiczny. Dobra rada-UNIKAĆ PSYCHOLI. strach się z takim związać , uważam. To co on zrobi jak będą poważniejsze problemy? Ja bym się z takim nie zadawała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zaufanie to podstawa. Jak ufać partnerowi, który wyobraża sobie nie wiadomo co, szpieguje, narusza twoją prywatność? Ja bym się niefajnie czuła, gdyby mój facet postawił mnie w takiej sytuacji
![]() Ja bym przeprosiła, wyjaśniła i dała mu czas na ochłonięcie. Myślę, że taką jednorazową sytuację mogła wybaczyć, chociaż chwilę by potrwało, nim sytuacja między nami była jak wcześniej. Nie narzucaj mu się, nie płaszcz przed nim. Nie zmusisz go do tego, żeby mu przeszło i żeby wszystko wróciło do normy. PS jak się o tym dowiedział? Przyznałaś się, wygadałaś, nakrył cię na czytaniu jego wiadomości?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Co to znaczy, że nie odczuwa i nie okazuje uczuć? Jak osoba, która tak funkcjonuje, może zbudować związek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
No właśnie, też mnie to zastanawia. Jest psychopatą? To lepiej od niego wiać.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2013-10-14 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Skoro nie czuje uczuć, jak kocha ? W ogole, spoko ja rozumiem, ze to wkurza, wkradlaś się na jego teren, podejrzewalas go o cos - zapewne myslalas, ze cos tam znajdziesz. Ale zeby konczyc zwiazek ? Tak od razu ? No chyba, ze to sie zdarza notorycznie, a tego nam nie powiedziałaś.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja nie uważam, że weszłaś na "jego teren" Przeciez masz prawo wiedzieć co pisze i z kim. Nie nazwałabym tego sprawdzaniem a raczej czystą ciekawością
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No ok, zawaliłaś, ale dla mnie to zachowanie faceta świadczy o tym, że uczucia ma i okazuje i że chyba szukał powodu do rozstania...
Na jego miejscu bym się wściekła, ale nie wiem, czy po jednorazowej takiej akcji kończyłabym od tak związek. Zaufanie by dostało lekko po dupsku, no ale od razu zrywać? bardzo łatwo mu to przyszło.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka osoba nie zbuduje zwiazku, bo zawsze z niego ucieknie, tylko po to, zeby nie zostac porzuconym. Bedzie klamac, zdradzac, okaleczac siebie lub atakowac innych, bedzie manipulowac, szukac uwagi opowiadajac klamstwa na temat swój lub innych ludzi. Co do braku uczuc: jesli np. powiesz takiej osobie, ze umarl Ci ojciec, ona nie odczuje wspólczucia- nie zrozumie, dlaczego jestes smutna, dlaczego placzesz. Taka osoba nie da Ci odczuc, ze Cie kocha, bo nie kocha nikogo, nie potrafi. Nie bedzie wspólczuc, bo nie potrafi postawic sie w niczyjej sytuacji. Potrafi natomiast swietnie udawac, przez jakis czas. Niestety, taka osoba potrafi nienawidzic, i potrafi zazdroscic. Kiedy ex mojego TZta dowiedziala sie, ze on jest teraz ze mna, wpadla w furie i próbowala wszelkich sposobów zeby nasz zwiazek rozbic, mimo ze to ona odeszla od TZta. Nie potrafie jej nienawidzic- to nie jej wina, ze jest jaka jest. Bardzo jej wspólczuje. Zycie bez uczuc to straszna tragedia, to cholernie smutne, i zdaje mi sie, ze TZ autorki jest moze nie taki sam, ale bardzo podobny- mnie to pachnie borderline. I tutaj nie pomoze zadna terapia, niestety. Mozna go nafaszerowac tabletkami, ale co mu po tym, skoro nie bedzie soba? Tabsy nie uczynia go szczesliwszym... tylko sztucznie nacpanym. Co do autorki: Nie ma sensu pakowac sie w taki zwiazek. Twój TZ to osoba, której zachowania nigdy nie przewidzisz. Jesli ubzdura sobie, ze naruszylas jego prywatnosc i zawiodlas jego zaufanie, to nie ma szans, zeby z tej maki byl jakis chleb. Mozliwe ze za jakis czas nagle zacznie znowu Cie 'kochac', ale uwazaj- to chwilowe. W kazdej chwili moze mu sie cos nie spodobac. Takie osoby nie sa stworzone do zwiazków, i wyssa z Ciebie cala energie zyciowa. ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jak nie odczuwa uczuć to nie musi to być tylko kwestia psychiczna. Może to też znaczyć że ma zaniki mózgu w płacie czołowym. To jest nieuleczalna i straszna choroba (otępienie czołowo-skroniowe), i terapią u psychologa czy psychiatry się tego nie wyleczy, można jedynie pod kontrolą neurologa przyjmować leki opóźniające zanikanie tkanki i wydłużyć tym samym okres normalnego czy względnie normalnego funkcjonowania. A potem to już masakra - odhamowania, zaniki pamięci, ataki agresji, jakieś maniakalne odchyły... wszystko znam z pierwszej ręki, niestety. Więc lepiej się zastanów z kim się wiążesz albo czy Ci nie nawkręcał jakichś głupot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie odczuwa, znaczy ze wszystkie uczucia sa dla niego plaskie. On nie kocha, on jedynie dobrze sie ze mna czuje, w jakims stopniu mu zalezy i ufał mi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
jesli chcialas sprawdzic moglas zapytac czy mozesz i ew wysluchac jego racji ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
kazdy ma prawo do swojej prywatnosci nie czytamy cudzej poczty, maili, smsow bez ich zgody ! jak komus nie ufasz to po cholere sie z nim wiazac ! ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
nie ma nic pomiedzy ... jest zero - jedynkowo |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja miałam podobną sytuację ze swoim TŻ , tylko na odwrót. Wybaczyłam mu ale ciężko mi ufać w 100 % i miotam się tak od pół roku. Twierdzę że nie ma się prawa czytać wiadomości,sms ect drugiej osoby. Zaufanie to zaufanie, jak się z ciekawości patrzy to też może być coś na rzeczy. Może ochłonie, może nie a wtedy będzie tak jak piszą dziewczyny - odejdzie bo to jest jakiś pretekst. Zaznaczam że ja nie jestem na nic chora a też się na coś takiego zdenerwowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Yyy, czyli że co, odczuwa tak naprawdę, tylko jego uczucia względem Ciebie nie są zbyt silne? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Fakt Autorko, zawaliłaś sprawę. Skoro mu ufasz, to pokonała Cię zwykła ciekawość. Jednak ogromna część ludzi byłaby zawiedziona, czy wręcz wściekła, gdyby okazało się, że druga połowa grzebie w ich korespondencji.
Ale jednak mało kto by z tego powodu zrywał. Chłopakowi nie zależy na Waszej relacji, być może to był pretekst, żeby urwać kontakt. Może to lepiej, że stało się to teraz, a nie później? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
co do tej psychopatii sie wtrace- termin od kilkudziesieciu lat zastapiony jest "socjopatia" jak juz, w tym pierwszym brzmieniu funkcjonuje w jezyku potocznym, od razu widac, ze "diagnozuje" laik
![]() po drugie jak ktos wyzej zauwazyl - choroba dwubiegunowa afektywna czesto wspolwystepuje z borderline, ale nie z socjopatia ![]() po trzecie - bordera mozna wyleczyc, a przynajmniej opanowac i to nie tylko dzieki lekom, ale przede wszystkim terapii. mamy w kraju osrodki leczenia zabuerzen osobowosci, ktore odnosza spore sukcesy ![]() poza tym dzisiaj szczegolnie czesto zwraca sie uwage, ze w naszych czasach border to odpowiednik dawnego neurotyka; kilkadziesiat lat temu kazdy byl neurotyczny, dzisiaj - jest borderem, znak czasow i domoroslych diagnostow. co do zwiazku z kims kto nie ma uczuc (?) pojawia sie jeszcze pytanie w jaki sposob poddaje sie psychoedukacji, ewentualnie terapii autorka bo skoro jedno glupie zachowanie wywoluje takie reakcje to trzeba przyznac, ze latwe to jej zycie nie jest...
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie wyzywajmy go od razu od psychopatów, no ludzie. Płaskość czy czasem brak uczuć skojarzyły mi się raczej ze spektrum autyzmu (może łagodna forma zespołu Aspergera?). Osoby z tym zaburzeniem mają duże trudności ze zrozumieniem emocji u innych ludzi i przetwarzają informacje w odmienny sposób niż reszta społeczeństwa.
Nie wiem na co dokładnie cierpi facet autorki wątku, tak sobie tylko gdybam. A może jej TŻ jest trochę podobny do mnie - chłodny i nieco beznamiętny, ale mimo wszystko zdolny zaufać drugiemu człowiekowi. Przy czym zabiera to tyle czasu, wysiłku i "oswajania", że zdrada boli potrójnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.