|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Realizator dzwieku ;)
Hej babczeki
![]() Zakladam nowy watek bo nie znalazlam podobnego tematu, a potrzebuje pomocy i waszych opini na pewien temat. Chcialabym pracowac w radio jako dj. Skonczylam studia w tym kierunku, ale jak to czlowiek po studiach (szczegolnie moich :P bez wiekszej praktyki niewiele umie :P) owszem mialam juz stycznosc z radio, ale nie na takiej pozycji. Ostatnio znalazlam w necie stronke policelnej szkoly z klasa o kierunku ralizacja dzwieku, i tak sie zastanawiam czy czasem nie skorzystac z jej oferty ![]() Co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Realizator dzwieku ;)
Szalenie podoba mi się to, co chcesz robić
![]() Skończyłaś studia w tym kierunku i idąc do szkoły policealnej, nieco się uwstecznisz, zwłaszcza że tematyka zajęć będzie bardzo podobna. Warto by było się skupić na nabyciu praktyki. Możesz iść na staż do radia, a zarabiać na życie gdzie indziej. W tym czasie oczywiście możesz też się uczyć, ale nie traktuj tego w tej chwili jako cel, tylko jako możliwość obcowania ze swoją działką z powodu braku pracy w zawodzie. Fizyką się nie martw, miałaś z akustyką wystarczającą styczność na studiach.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja bym odradzała studium. Jest to zdzieranie kasy, a uczą często na starym sprzęcie. Zresztą niczego się nie nauczysz, jeśli nie będziesz po prostu pracować jako dj w radio.
Ja mam staż w radio, nie płacę za naukę, a umiejętności i doświadczenia jakie zdobyłam nie równają się z niczym. Też szukałam właśnie szkoły wcześniej, ale po spotkaniach organizacyjnych w kilku stwierdzałam, że zdzierstwo, do tego kit nam wciskali i uczyli na starszym sprzęcie. Czy w Twoim mieście nie ma żadnej rozgłośni studenckiej? W mojej rozgłośni stażuje sobie sporo osób, które studia już dawno skończyły. Mamy realizatorki dźwięku- dziewczyny- a jakże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nie depcze krokusów
|
A jaki kierunek skończyłaś i czy ta szkoła byłaby płatna?
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Czy na studiach nie miałaś żadnych możliwości praktyk?
Jeśli nie, to faktycznie tylko staż pozostaje teraz... ewentualnie jakiegoś kolegę po fachu znaleźć i się uczyć od niego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Chciałabym odświeżyć wątek. Czy ktoś z Was zna może jakieś szkoły policealne, studium, kursy z realizacją dźwięku we Wrocławiu/Opolu. Chciałąbym się wybrać na takie zajęcia ale kompletnie nie mogę nic znaleźć.
A czy warto w ogóle? Czy jest szansa na późniejszą pracę tylko po takim studium? Obecnie studiuję na kierunku z tym nie związanym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.