|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Obrączka kontra spuchnięty palec
Mam mały(chociaż może wcale nie taki mały) problem z obrączką. W ciągu nocy, nie wiedzieć dlaczego spuchł mi palec i za nic nie mogę ściągnąć obrączki. A nie będę ukrywać, że przy tej opuchliźnie trochę mi przeszkadza i pobolewa palec.
Wypróbowałam wszelkie mądre porady znane mi do tej pory jak i te które znalazłam za pomocą magicznego wujka google. Niestety nic nie działa. Obrączka jak tkwiła tak tkwi nadal na moim paluchu. Nie jest to jak na razie za bardzo uciążliwe nie mniej jednak boje się, że zacznie bardzie puchnąć. Byłam na tyle zdesperowana dzisiaj ,że szukałam u dostępnych jubilerów pomocy ale w firmowych salonach nie byli skorzy do pomocy. Jutro mnie czeka wyprawa do kolejnego gdzie mam nadzieję, że uzyskam pomoc ale niestety będzie trzeba ciąć obrączkę. Może znacie jakieś tajne metody jak zdjąć to ustrojstwo? ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obrączka kontra spuchnięty palec
Cytat:
- palca poślinić - palca zanurzyć w wodzie z mydłem - palca zanurzyć w oliwie Może jakiś będzie skuteczny ![]() Spróbuj może z altacetem, jak zejdzie opuchlizna to i obrączka zejdzie.
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2010-01-03 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Różowy Jednorożec
|
albo potrzymać palca z 5 min w lodowatej wodzie.
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdjecie pod woda, posamrowac czyms tłustym, poślinić, posmarowac masłem, hmm... oliwka. Moze altacet na opuchniecia pomoze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
duża ilość kremu, żelu, oliwy, masła i okręcać wokół palca obrączkę stopniowo ją wykręcając z palca.
ewentualnie zrobić coś z tą opuchlizną- przyłożyć lód, posmarować altacetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() A jak nic nie wskóram to jutro tniemy ![]() Mąż się ze mnie śmieje, że jestem jak widać skazana na niego do końca życia ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Obwiąż palec ciasno nitką jeden koniec zostawiając pod obrączką. Gdy dojdziesz do czubka zacznij ciągnąć nitkę od dołu - obrączka będzie przesuwała się do góry po palcu. Boli ale skuteczne.
Mam nadzieje że dobrze to zobrazowałam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Rapifen widziałam ta metode jak szukałam,ale tam jakoś tak dziwnie to opisali.Raczej mnie przerazili
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a jakby do lekarza iść ? może poradzi coś na spuchnięty paluszek i wtedy kłopot z głowy
![]()
Edytowane przez krolowakiczu Czas edycji: 2010-01-03 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U lekarza byłam ale niestety w niedziele na dyżurze nie mieli chirurga a innej profesji lekarz nie chciał tego ściągać. Dlaczego nie wiem i już nie wnikam. ![]() Niestety nic nie pomogło. Okłady też nie za bardzo, przez noc opuchlizna wcale nie zeszła a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, że spuchło bardziej. Czeka mnie jednak cięcie obrączki i jej rekonstrukcja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Paulina i co z obrączką?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Temat już trochę ma... ale może się komuś przydać taka porada: Jak ściągnąć obrączkę / pierścionek ze spuchniętego palca? xxxx
Jeżeli metody zawodzą, to szukać koniecznie osoby, która potrafi przeciąć szynę pierścionka lub obrączki. Moja mama kiedyś miała ten problem i do wesołych raczej się nie zalicza... [/COLOR] Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-08-18 o 14:17 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.