|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Patelnia elektryczna
Hej,
Mam taki dylemacik, ale po kolei. Jestem studentką i wynajmuję mieszkanie(trafiło mi sie bardzo fajne). Problemem jest to, że nie mam w nim piekarnika. Lubię gotować, a dużo potraw , które chętnie przyrządzam jest pieczone. Nie mam raczej za duzo kasy na pierdoły. Znalazłam na pewnej stronie patelnię elektryczną w niskiej cenie. Osoba która ją sprzedaje uważa ze można na niej wszytko smażyć, gotować, rozmrażać no i piec, np. pizzę. Tu moje pytanie, czy ktoś używa takiej patelni ? Faktycznie dałoby się zrobić w niej pizzę czy jakąś zapiekankę ? Będę wdzieczna za szybką odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patelnia elektryczna
Pytanie ile taka patelnia żre prądu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka ma i twierdzi, że świetnie jej się sprawuje. Ale szczegółów nie znam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
sama nie mam ale rodzice takową zakupili kilka lat temu
używają jej rzadko a mimo to powierzchnia "teflonowa" bardzo szybko się zniszczyła (oczywiście używano tylko plastikowych i drewnianych przyborów) przez co bardzo szybko wszystko się przypala mycie takiej kobyły nie jest zbyt przyjemne bo nawet do zlewu nie chce wejść prądu bierze dużo jak dla mnie zdecydowanie lepiej kupić dużą standardową patelnię niż taką elektryczną z podobnych elektrycznych urządzeń polecam grilla elektrycznego z funkcją raclette - u mnie używany bardzo często a do tego bardzo fajnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezach gdy aura nie pozwala już na grillowanie pod chmurką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A kuchenkę tam masz? Bo jeśli tak to zamiast patelni elektrycznej, która zeżre Ci sporo prądu proponowałabym Ci kupno takiej, podwójnej patelni grillowej albo takiego grilla elektrycznego. Na jednym i drugim dasz radę coś a'la upiec/udusić. Co do pizzy - jest taki przepis Jamiego Olivera na pizze z patelni - pyszna wychodzi
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi.
Za prąd nie płacę ale za gaz juz tak. Palniki mam i muszę sobie zapewniać do nich butlę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
napisz cos wiecej o tych lubianych potrawach latwiej bedzie dobrac rozwiazanie alternatywne. Bo chyba dla samej pizzy nie kupujesz sprzetu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
przy takim rozliczeniu za prąd i gaz to może ta patelnia to dobre rozwiązanie
mimo swoich minusów będzie to najbardziej uniwersalne urządzenie skoro nie chcesz używać kuchenki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ogólnie miałam na mysli pizzę i różne zapiekanki.. tak sie zastanawiam bo szukałam jakiegoś prodiża ale znalazłam cos takiego za 30 zł. Niby nie udany prezent. No i własnie brak opłat za prąd a załatywianie sobie butli mnie przekonuje. Ogólnie sporo smażę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
są różnego typu tzw. kombiwary i w nich możesz bez problemu piec wszystko ale to będzie już sporo wyższy koszt więc może warto przetestować patelnię - w razie czego stracisz niewiele a myślę, że do Twoich potrzeb powinna być ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.