Zazdrość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 19:18   #1
incendio
Przyczajenie

Zazdrość

Jestem straszną zazdrośnicą. Jestem z moim facetem już ponad rok i wiem, że mogę mu zaufać. Ale mimo to, paskudnie się czuję za każdym razem, kiedy się spotyka z jakąś kumpelą, albo zamiast prosić mnie o pomoc, idzie do znajomej. Nie potrafię opanować emocji i zawsze mu nagadam. A po ostrej wymianie zdań muszę go przepraszać, bo mi cholernie głupio. Nie chcę być tak zazdrosna, zwłaszcza, że wiem, że nie ma o co. Mimo to, za każdym razem nie umiem się powstrzymać i muszę zrobić awanturę. Nie chcę, żeby nasz związek się popsuł przez to, że ciągle mam jakiś problem. Chcę nauczyć się akceptować to, że to normalne, że ma przyjaciółki. Pomocy!
incendio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 19:21   #2
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Zazdrość

Cytat:
Napisane przez incendio Pokaż wiadomość
Jestem straszną zazdrośnicą. Jestem z moim facetem już ponad rok i wiem, że mogę mu zaufać. Ale mimo to, paskudnie się czuję za każdym razem, kiedy się spotyka z jakąś kumpelą, albo zamiast prosić mnie o pomoc, idzie do znajomej. Nie potrafię opanować emocji i zawsze mu nagadam. A po ostrej wymianie zdań muszę go przepraszać, bo mi cholernie głupio. Nie chcę być tak zazdrosna, zwłaszcza, że wiem, że nie ma o co. Mimo to, za każdym razem nie umiem się powstrzymać i muszę zrobić awanturę. Nie chcę, żeby nasz związek się popsuł przez to, że ciągle mam jakiś problem. Chcę nauczyć się akceptować to, że to normalne, że ma przyjaciółki. Pomocy!
Jak z Twoją samooceną i jak było z zaufaniem w Twoich poprzednich związkach?
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 19:24   #3
Littlejackie
Zadomowienie

I jeszcze, opisz jakąś sytuacje która Cię wyprowadziła z równowagi.
Bo zazdrość zazdrością, ja też jestem zazdrośnicą, mam chłopaka który ma koleżanki ale jednocześnie przy nim moja zazdrość jest uśpiona.

A po poprzednim związku wiem, że czasem jest tak, że bardzo sobie łatwo dać wmówić, że jest się zazdrośnicą 'bez powodu' a potem niestety różnie bywało ;p
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 19:32   #4
incendio
Przyczajenie

Właśnie sęk w tym, że zawsze byłam bardzo zazdrosna o wszystko, i to zniszczyło mój wcześniejszy związek. Bo facet stwierdził, że miał po prostu dość.
A mnie potrafi zdenerwować to, że mój luby wyjdzie wieczorem na piwo ze znajomą, albo po prostu zadzwoni pogadać przez telefon. Tak, wiem, to jest przesada, ale mnie po prostu nosi na samą myśl. I chcę się poprawić, bo nie chcę taka być, dlatego proszę o radę
Co do samooceny, to cóż... Nie jest ona zbyt wysoka
Stary 2013-09-26, 19:41   #5
kalincia
BAN stały

Cytat:
Właśnie sęk w tym, że zawsze byłam bardzo zazdrosna o wszystko, i to zniszczyło mój wcześniejszy związek. Bo facet stwierdził, że miał po prostu dość.
A mnie potrafi zdenerwować to, że mój luby wyjdzie wieczorem na piwo ze znajomą, albo po prostu zadzwoni pogadać przez telefon. Tak, wiem, to jest przesada, ale mnie po prostu nosi na samą myśl. I chcę się poprawić, bo nie chcę taka być, dlatego proszę o radę
Tę znajomość też zniszczysz, jak tak dalej pójdzie.
To niech cię "nosi" w środku, jak wiesz, że nie ma powodu. Zdrowy człowiek nad sobą panuje.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 20:11   #6
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczorne piwo ze znajomaa ty co w tym czasie robisz?
Jesli siedzisz sama w domu i do tego nudzisz sie,to mnie to by tez sie niepodobalo.
A nie moze zaprosic znajomej do domu?
Podaj inne przyklady,bo ten to jest jakis taki... jednak przyznam
wkurzajacy
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 23:27   #7
Kansjella
Raczkowanie

Proponuję zwiększyć pewność siebie i znaleźć jakieś fajne hobby Wtedy nie będziesz musiała się zamartwiać koleżankami, bo będziesz dla niego smakowitym kąskiem, ciekawą dziewczyną, której nie są w stanie zaszkodzić żadne dziewczyny :P
Kansjella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 10:40   #8
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
Wieczorne piwo ze znajomaa ty co w tym czasie robisz?
Jesli siedzisz sama w domu i do tego nudzisz sie,to mnie to by tez sie niepodobalo.
A co, rano mają się na to piwo spotykac? Para ma każdy wieczór spędzać razem? To normalne że się czasem spotka z kimś, autorka się w tym czasie nie musi nudzić, może sama się umówić ze znajomymi.

Autorko, skoro to niepierwszy taki związek, to znaczy, że musisz popracować nad sobą i swoją samooceną. Jest coś konkretnego co jest Twoim kompleksem, czy ogólnie źle Ci z samą sobą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-17, 14:43   #9
incendio
Przyczajenie

Nie no, wiadomo, że to normalne, że wychodzi wieczorem ze znajomymi. Ja też nie lubię siedzieć w domu, tylko spędzać czas z przyjaciółmi. Ale sęk w tym, że mnie denerwuje nawet pierdoła - np. że robi na studiach referat z jakąś dziewczyną. Bo od razu sobie myślę - czemu akurat z nią musi? Wiem, to jest chore. Ale ja sobie z tym nie umiem poradzić.
Inna sytuacja: ostatnio dyskutowaliśmy przez telefon, on akurat szedł ze swoją znajomą. Rozmowa się skończyła, jednak nie rozłączył się, a ja usłyszałam jeszcze w telefonie tę kumpelę, jak mówi "nie denerwuj się". I to zwykłe zdanie, do niego skierowane, we mnie wzbudziło już taką zazdrość. A przecież to nic takiego - zwykłe pocieszenie, normalne w sytuacji... A jak mu o tym powiedziałam - normalnie, na spokojnie, bez awantury, bez wyrzutów, to usłyszałam, że dopowiadam sobie niestworzone historie.
Nie chcę taka być, próbuję nad sobą zapanować, żeby nie palnąć jakiejś głupoty, ale im częściej to w sobie tłumię, to potem wybucham przy byle głupocie...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości