|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Seks a miłość
Może to co napiszę będzie wydawało się dziecinne, ale jakoś nie potrafię sobie tego ułożyć w jedną całość. Otóż od roku spotykam się z pewnym facetem ( układ od samego początku był nam jasny "łączy nas tylko seks" ). Przeważnie spotykaliśmy się raz w tygodniu. Przez ostatnie 2 miesiące nasze spotkania stały się częstsze. Zaczęliśmy razem wychodzić, chciał mi kupować prezenty ( choć tutaj zaprotestowałam ). Ostatnio wypił trochę alkoholu. Rozmawialiśmy przez fb. Najpierw pisał że się odemnie uzależnił. Oczywiście obróciłam to w żart. Następnie jak już miałam iść spać zapytał się czy go kocham???? bo tak wyczuwa... Nie mogę zrozumieć dlaczego zapytał się mnie o uczucia... Skoro nigdy o nich nie mówiłam. Fakt jest taki że coś czuję ale nie chciałam aby to wyczuł. Napisałam mu że czuję coś do niego i że nie jest mi obojetny ale nie wiem czy można nazwać to miłością. Przestraszyłam się jak to napisał. Nie chcę angażować się w ten dziwny układ ponieważ on od 8 lat jest w związku a mi to nie przeszkadza. Na sam koniec napisał że coś czuje do mnie, później że nie. Nie mogłam tego zrozumieć... Jak się spotykamy nigdy nie mówi o uczuciach ja zresztą też. Zastanawia mnie fakt czy to co napisał pod wpływem alkoholu było szczere??? i dlaczego zapytał się mnie czy go kocham???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks a miłość
Cytat:
Skoro to miał być tylko seks to nie gadajcie o uczuciach, a skoro on zaczął o nich gadać, to lepiej się wycofaj z układu.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
8 lat w zwiazku i jeszcze mu mało o jejku ! Zle bym sie czuła z taką mysla ...
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to nie temat wątku, ale... to on zdradza, nie Ty, ale nie wiem, jak tak można współuczestniczyć świadomie w krzywdzeniu...
A nie na darmo się mówi, że słowa pijanego to myśli trzeźwego, nie każdy potrafi rozgraniczyć seks i uczucia, ja bym nie dał rady... Uciekaj i znajdź sobie wolnego. ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A co wlasciwie rozwazasz?
Nawet jesli jego 'uczucia' do ciebie sa szczere to...? Serio chcesz byc z facetem, ktory jest ze swoja ukochana 8 lat i ja po katach zdradza regularnie i bez wyrzutow sumienia od kilku miesiacy? ![]() W razie gdybys nie zalapala aluzji to napisze tez wprost-tak, ciebie byc moze tez bedzie zdradzal. Nie dosc ze rozbijasz czyjs zwiazek to jeszcze rozwazasz czy ten cham i prostak moze cos do ciebie czuc. Powodzenia i krzyzyk na droge. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie rozważam nic. Po prostu zszokował mnie tym zapytaniem i od paru dni nie jestem w stanie o niczym innym myśleć. Tak jak pisałam, że darzę go jakimś uczuciem i nie jest mi obojętny. Wiem, że związek z nim jest niemożliwy, gdyż jest typem drania i znam go dobrze, każdą jego tajemnicę ( nie potrafiłabym się z nim związać nawet jakbym chciała). Nie wiem tylko co on chciał mi przekazać pisząc słowo Kocham...
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Tego akurat jestem pewna że oprócz mnie i swojej nie ma nikogo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Skoro jesteś z zajętym facetem, nie myśl nawet o uczuciach. Nie pogrążaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Buc
|
Cytat:
dokładnie. i tak Ty będziesz później tylko cierpieć.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dlaczego w ogóle zaczęłaś się z nim spotykać? Skoro jest draniem, jest w związku (czy małżeńskim?). Dlaczego zaczęłaś z nim sypiać?
Może to nie moja sprawa ale nigdy nie potrafiłam zrozumieć czym kierują się ludzie decydując się na spotykanie z zajętą osobą oraz dlaczego ludzie zdradzają swoich partnerów. ![]() Co do Twoich pytań: z moich obserwacji wynika, że ludzie pod wpływem alkoholu zazwyczaj mówią prawdę. Dlaczego pytał? Nie wiem, może zaczął coś do Ciebie czuć lub wyczuł, że Ty do niego coś czujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Autorko, niby jestes go taka pewna? A spytaj jego zony co o nim myli, pewnie powie to samo co ty, ze on NA PEWNO sie z nikim innym nie spotyka ![]() Nie rob z siebie pierwszej lepszej naiwniary i przyjmij do wiadomosci, ze to co mowi ci facet krecacy na boku z innymi nie ma zadnej wartosci. I nie miej sie za tak wyjatkowa osobe w zyciu tego kolesia. Prawda moze cie bardzo mocno zabolec. Kiedys byl tu watek jakiejs kochanki czy wrecz prostytutki (bron borze-to zadna aluzja do autorki!), ktora rowniez miala sie za wyjatkowa i jedyna w zyciu tych, ktorzy ja pukali, bo przeciez do niej wracaja, bo zony im nie daja tego, czego ci faceci potrzebuja, bo ona jest jedyna i na pewno nie chodza do innych. Bardzo glupie myslenie... Co sprawia, ze te kobiety czuja sie tak wyjatkowe i jedyne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Co chwile jakis watek o lasce co wpieprza sie innym w zwiazek i jest z zajetym facetem. Nie kumam co jest fajnego w dzieleniu sie facetem z inna kobieta i to bedac ta na boku, no serio nie kumam a chcialabym
![]()
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Eeeee sorry ale już się zaangażowałaś w bardzo chory układ. Jak Ty byś się czuła gdybyś była 8 lat z facetem, a on sobie używa na boku?
W jakich okolicznościach go poznałaś? On wyszedł z inicjatywą czy Ty? Od początku wiedziałaś, że ma dziewczynę? Edytowane przez Mniejsza1988 Czas edycji: 2013-10-16 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Autorko...skoro zdecydowałaś się być tylko jego ru****ełkiem, czyli innymi słowy - tyłkiem i biustem, które może sobie pomacać od czasu do czasu to trzymaj się tego, a nie bawisz się w uczucia. Świadomie zgodziłaś się być ,,kawałkiem mięsa", na którym on sobie używa. Widocznie nadal więcej uczuć żywi do swojej dziewczyny, skoro to z nią jest oficjalnie. Chociaż, miejmy nadzieję...laska kopnie go w końcu w zad i znajdzie sobie kogoś wartościowego, a nie takiego (lepiej się powstrzymam od nazwy).
Czemu wspomniał o uczuciach? Myślę, że zwyczajnie... Z ciekawości; dla zabawy. Może też mu to schlebia, że kochają go dwie laski. Macho od siedmiu boleści. A Tobie autorko...cóż...życzyłaby m, żebyś była kiedyś na miejscu jego dziewczyny...ale w sumie...rola do której sama się sprowadziłaś...jest już wystarczająco żałosna. Przykre. Niektóre kobiety zasługują na szacunek, a niektóre zostają sprowadzone do roli wyłącznie ,,przedmiotów zaspokajających" (na własne życzenie). Edytowane przez BadLife Czas edycji: 2013-10-16 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Mniejsza1988;432944 63]Eeeee sorry ale już się zaangażowałaś w bardzo chory układ. Jak Ty byś się czuła gdybyś była 8 lat z facetem, a on sobie używa na boku?
Sama byłam w takim układzie, tyle że oboje byliśmy wolni i żadne z nas nie miało oczekiwań, żadnych obietnic, podchodów - tylko seks, nie krzywdziliśmy nikogo i wszystko było jasne. Do czasu, aż ja nie zaczęłam czegoś czuć do Pana X, coś wykiełkowało z mojej strony, ale wiedziałam też że to nie ma przyszłości, bo On właśnie wyjeżdżał za granicę, na dłuższą chwilę. Na szczęście w porę uniknęłam bolesnego rozczarowania, mamy jakiś kontakt ale to tylko na stopie czysto przyjacielskiej. Zdecydowanie nie pochwalam czegoś takiego, z perspektywy czasu widzę, że jednak związki typu "Friends with benefits", to nic dobrego chyba że ktoś jest na tyle sprytny i zna siebie, że się nie zaangażuje i nie podda emocjom/uczuciom. Radziłabym znaleźć wolnego Pana, postaw sie w sytuacji jego dotychczasowej, oficjalnej partnerki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
A tak poważnie: nie mam pojęcia, czy to, co po pijaku napisał było szczere, czy nie. Wiem jednak, że poza czystym, mechanicznym seksem każdy pragnie odrobiny czułości i bliskości. Ci, którzy twierdzą inaczej chyba nie są szczerzy (chyba, że mamy na myśli uklad handlowy rodem z agencji towarzyskich a przecież Autorka i jej" przyjaciel" nie funkcjonują w takim ukladzie). Lub uznali kiepską szmirę, jaką jest wyżej wspomniana fikcja literacka ( coś złego się dzieje z literaturą światową skoro "Zmierzchy" i "Greye" stają się bestsellerami literatury światowej) za fakty i nieudolnie próbują naśladować fikcyjne postaci.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2013-10-17 o 05:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
jeśli seks to seks, a moim zdaniem Ty sobie wmawiasz, że nic nie czujesz ;p jakbyś chciała tylko seksu to nie angażowałabyś się w to i nie analizowałabyś jego zachowania,tylko w tym momencie to zerwała, a tak... liczysz na coś, a On moim zdaniem tylko się upewnia, że może dalej bez zobowiązań
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.