|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój debiut literacki - Królewna z drewna
Jak wam się podoba moja bajka? Nie jest jakaś specjalnie dopracowana. Ot, tak, pytam się o opinie.
![]() Bajka o królewnie z drewna Daleko, daleko, za ptakiem za rzeką mieszkała przepiękna królewna z drewna. Mieszkała, łez słonych nie lała, za to usta miała tak beznadziejnie białe jak mleko zero procentowe z Biedronki. Królewna nie miała nic specjalnego do roboty poza nie posiadaniem niczego specjalnego do roboty, co uchodziło za bardzo oldschoolowe w tej bajce. Nic dziwnego zatem, że królewicze na białych koniach krążyli wokół pałacu. Każdy królewicz miał jednego konia, dodającego mu seksapilu. Fajnie się królewiczom jeździło – bo wiatr stały, ciepły Testosteron popychał ich energicznie do przodu. Natomiast w plecy królewny z drewna nie wiały żadne wiatry, ponieważ była z drewna. Królewicze coś tam słyszeli, że królewska córka to zimna suka, ale nie brali sobie takich głupot do serca, ponieważ mieszkali w bajce. Królewicze krążyli wokół pałacu, a gdy ujrzeli Królewnę w oknie, kłaniali jej się w pas. Ona jednak wywracała swoje niebieskie soczewki kontaktowe do nieba, zadzierając nos wysoko, wysoko do góry – co dodawało jej jeszcze bardziej królewskiego wdzięku. W zasadzie nie wyróżniała się niczym szczególnym, oprócz tego, że była tą zimną suką. Chociaż może właśnie w związku z tą przypadłością posiadała pewną niezwykłą zdolność – wewnętrzne oko do prześwietlania zawartości kieszeni Królewiczów. Jakoś bokiem głowy czuła, że tak musi, bo pałac był na raty a król ojciec nie miał specjalnej głowy do interesów. Królewna głupia nie była, swój rozum miała i dobrze rozumiała, że już samo to, że istnieje, jest wartością samą w sobie. Po prostu była sobie w bajce i klękajcie królewicze. A królewicze także swój rozumiem mieli i bokiem głowy czuli, że taka piękna królewna to jest coś ważnego na ich drodze. Przykładowo, jej uroda może dodać im splendoru – bo... czasem nawet wśród książąt zdarzał się łysy, czy z wąsami w miejscu urzędowo malowniczych ust. Taka to była Królewna. I nic więcej nie warto o niej pisać. A jeśli kogoś jednak to interesowało, to owszem, Królewna oddała w końcu rękętakiemu, który miał najbardziej wypchane kieszenie. No i potem mogła sobie być już tą Królewną pełną parą. I już nie musiała robić zakupów w Biedronie, tylko co najmniej w Intermarche. Jak już. Edytowane przez Greta Sen Czas edycji: 2013-10-16 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój debiut literacki - Królewna z drewna
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
damn good coffee
|
Czekamy na ciąg dalszy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No nie.
Debiut...na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A jaki jest morał?
No kiepskie to raczej, niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Szczerze, to zależy mi bardziej na ocenie stylu, bo że treść słaba, to chyba wiem, nie chciało mi się za bardzo fabuły rozkręcać, a może też nie miałam pomysłu.
Edytowane przez Greta Sen Czas edycji: 2013-10-16 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szczerze?
Dla mnie styl koszmarny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Błedów i zgrzytów stylistycznych i nie tylko od groma.
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
A, że jak sama piszesz treść słaba... Ale pracuj dalej, nie załamuj się krytyką.Pisz choćby do szuflady. Debiut nie zawsze jest udany . Wielu wielkich pisarzy i twórców zostało docenionych dopiero pośmiertnie. Zanoszone do wydawnictw egzemplarze były wyśmiewane przez wydawców. A to były często wielkie dzieła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli pisanie sprawia Ci przyjemność, to nie przestawaj, ale technicznie nie jest dobrze.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Takich drewnianych panienek jest teraz na pęczki, to nie bajka, to samo życie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.