|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
choroby zakaźne a oddawanie krwi
Dobry wieczór! Wraz z partnerem myślimy nad rozpoczęciem współżycia bez prezerwatyw. Ja biorę tabletki. Boję się jednak o wszelkie choroby, którymi mogę się zarazić przez uprawienie seksu. Chłopak poinformował mnie, że mam się nie martwić, ponieważ regularnie oddaje krew na Krwiodawstwie, i tam przeprowadzają test na tego typu choroby. I tu moje pytanie, czy faktycznie na podstawie tej informacji mogę być pewna, że mój partner jest zdrowy i czy mogę wykluczyć wszelkiego rodzaju choróbska, czy jednak podczas oddawania krwi nie wykrywa się tego typu chorób? A i jeszcze dopowiem, że ja sama byłam szczepiona na raka szyjki macicy, czy to może ustrzec mnie przed chorobą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: choroby zakaźne a oddawanie krwi
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dobrze dziękuję za odpowiedź, a wiesz konkretnie jakie to są badania i ile czasu czeka się na wynik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dla Was obojga: hiv (w niektórych ośrodkach robią za darmo), chlamydia, żółtaczka, hpv, kiła. Ty też mogłaś się zarazić u kosmetyczki, stomatologa lub w toalecie.
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2013-10-17 o 15:23 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
+ rzęsistkownica (faceci często są bezobjawowymi nosicielami)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a gdzie takie badania można wykonać, i czy są płatne, czy może przez NFZ? Ah i jak długo czeka się na wynik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Badania są płatne - za wyjątkiem HIV w niektórych ośrodkach p.działania tej chorobie. Najlepiej będzie jak podejdziesz do ginekologa i zapytasz jakie badania powinniście zrobić, ze skierowaniem podejdziesz do najbliższego laboratorium i wycenią te badania. Na wyniki trochę musicie poczekać bo wyhodowanie ew.bakterii trochę trwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.