|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Bociankowe/baby shower
W naszej ekipie przyjaciół narodzi się pierwsze dziecię.
![]() Gości będzie powyżej ok. 15-20 osób, w różnym przedziale wiekowym ale same kobiety. Głównie szukam pomysłów na jakieś urocze przekąski. ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bociankowe/baby shower
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
plus do tego co pisze poprzedniczka, oklepane ale ja na każdą imprezkę robię koreczki z wędliny/szynki + ser+ kiszony ogórek+czerwona papryka, wszystko zdrowe i ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
KarolinaK, dzięki! Zapomniałam o wytrawnych babeczkach, a po tym jak o nich napisałaś, przypomniałam sobie o super przepisie na wytrawne ciasto, które można robić albo w keksówce albo jako babeczki właśnie.
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A słone ciasto tez robie czesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Lekkie i zdrowe sa szaszlyki z malych kulek mozarelli i pomidorkow koktajlowych. Do tego ladnie sie prezentuja i latwo sie je na stojaco. Koszt i wysilek przygotowania zupelnie w porzadku trzeba kupic opakowanie drewnianych patyczkow do szaszlykow dostepne wiekszosci duzych marketow i nabijac kulke sera i pomidorka na zmiane.
Poza tym wszelakie male ciasteczka na slono i slodko - mufinki, babeczki, mini tarty, mini pizze. Kwestia zaopatrzenia sie w foremki do pieczenia (osobiscie wole silikonowe). Nawet bez specjalnych zdolnosci kulinarnych mozna kupic gotowe ciasto francuskie i zawijac w rozne farsze od czekoladowych przez grzybowe (zwykle pieczarki) czy szynka z serem albo nadzienie z twarogu na slodko. Poza tym nadziewane/faszerowane warzywa - pomidory, papryki czy pieczarki. Wszelakie salatki podawane w malych, ladnych, jednorazowych miseczkach. Grecka, jarzynowa, z kurczka, z tunczykiem etc. Deski serow i deski z wedlinami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Impreza już niedługo a nam udało się sklecić takie menu(dziękuje za wszystkie Wasze podpowiedzi i inspiracje!
![]() ![]() Kolory przewodnie to szary, mięta i lekki róż i tego starałyśmy się trzymać przy słodyczach. Bufet słodki 1.Babeczki "it's a girl" i babeczki z "balonikami" ![]() zastanawiam się jeszcze, na które "baloniki" się zdecydować? ![]() ![]() 2. Tarta z migdałowym kremem budyniowym, truskawkami, miętą i płatkami migdałów ![]() 3. Pavlova limonkowo - bazyliowa ![]() 4. Cake pops ![]() 5.Chocolate chips cookies (tradycyjne i z masłem orzechowym) 6. Miętowy shake z oreo ![]() 7. Różany torcik ombre ![]() mam nadzieje, że uda się zrobić taką figurkę na niego. ![]() Startery: 1.Domowe grissini w różnych smakach(burak, szpinak, marchewka, pomidor) ![]() 2. Rożki z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem(feta-szpinak, feta-marchewka) 3.Chipsy warzywno - owocowe w rożkach(jabłko-cynamon, banan-cynamon-cytryna, burak – rozmaryn, rzodkiewka-miód) podawane w kolorowych rożkach ![]() 4.Dipy: z zielonych warzyw, śliwkowy, serowy, tzatziki Zimna płyta 1.Pieczywo z domowej piekarni: bułeczki prowansaldzkie, chleb razowy na zakwasie, chleb pszenny z boczkiem, chleb pszenny z pomidorami suszonymi, bagietki. 2.Hummus marchewkowy 3.Guacamole z rzodkiewką ![]() 4.Rillettes wieprzowy ![]() 5.Sataye z kurczaka z truskakowym sosem chilli i dipem orzechowym ![]() 6.Popisowa sałatka babć Przekąski 1.Jajka faszerowana(kozi twarożek-pomidor, pesto pietruszkowe) ![]() 2.Domowa marynowana mozzarella ![]() 3.Pomidorki faszerowane(blt z bazyliowym kremem, pasta twarożkowa) ![]() Co myślicie o takim połączeniu przepisów?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.