potrzebuje porady - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 13:09   #1
ohemii
Raczkowanie

potrzebuje porady

Poznałam kogoś na jednym z portali randkowych,trochę maili popisaliśmy,zależało mu na spotkaniu ,więc poszliśmy do kina.
Film był średni,trochę nie w moim guście ale no facet całkiem sympatyczny.Napisałam do niego ,że dziękuję bla bla bla. Minęło kilka dni i zaprosił mnie na kręgle.Było całkiem ok.Potem znów nastała złowroga cisza. Coś tam zapytał o pomoc ,bo w nowym mieście,pomogłam mu i tyle.
Po kolejnych x dniach odezwał się,że nie ma co robić popołudniu i czy rewanż w te kręgle.Pomyślałam sobie,że kurde nie chce być zabawką na nudę,więc grzecznie odmówiłam i powiedziałam że może innym razem bo jestem umówiona.Kolejnego dnia napisał smsa ,co z tymi kręglami ,więc no zgodziłam się.I od środy znów cisza.
Nie mam zielonego pojęcia o randkach,nie chce żeby wyszło że mi przesadnie zależy,nie lubię się narzucać Jak to widzicie i co radzicie?
Aaa i jeszcze coś.Zwykle więcej mówię i ogólnie jak się otworzę na kogoś jestem bardziej,,ciekawą osobą"a tutaj jak na złość zacięłam się i stałam się niemowąmoże go wystraszyłam hmm

Edytowane przez ohemii
Czas edycji: 2013-09-28 o 13:16 Powód: błąd
ohemii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 13:18   #2
kas0
Raczkowanie

Dot.: potrzebuje porady

Wszystko jest w porządku, może jest zajętym człowiekiem i nie może zapraszać Cię codziennie? Teraz Twoja kolej na wyjście z inicjatywą
kas0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 13:19   #3
Darkoz
Zakorzenienie

Widzę to tak, że facet oczekuje, że też czasem pokażesz, że jesteś zainteresowana. Jeśli faktycznie tak jest i widzisz sens w dalszym spotykaniu się, zapytaj, czy się wybierzecie na te kręgle.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 13:19   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ohemii Pokaż wiadomość
Poznałam kogoś na jednym z portali randkowych,trochę maili popisaliśmy,zależało mu na spotkaniu ,więc poszliśmy do kina.
Film był średni,trochę nie w moim guście ale no facet całkiem sympatyczny.Napisałam do niego ,że dziękuję bla bla bla. Minęło kilka dni i zaprosił mnie na kręgle.Było całkiem ok.Potem znów nastała złowroga cisza. Coś tam zapytał o pomoc ,bo w nowym mieście,pomogłam mu i tyle.
Po kolejnych x dniach odezwał się,że nie ma co robić popołudniu i czy rewanż w te kręgle.Pomyślałam sobie,że kurde nie chce być zabawką na nudę,więc grzecznie odmówiłam i powiedziałam że może innym razem bo jestem umówiona.Kolejnego dnia napisał smsa ,co z tymi kręglami ,więc no zgodziłam się.I od środy znów cisza.
Nie mam zielonego pojęcia o randkach,nie chce żeby wyszło że mi przesadnie zależy,nie lubię się narzucać Jak to widzicie i co radzicie?
Aaa i jeszcze coś.Zwykle więcej mówię i ogólnie jak się otworzę na kogoś jestem bardziej,,ciekawą osobą"a tutaj jak na złość zacięłam się i stałam się niemowąmoże go wystraszyłam hmm
A Tobie rączki połamało, że nie możesz do niego się pierwsza odezwać? Księżną Yorku jesteś? Na miejscu faceta już bym sobie dała z Tobą spokój. Wykazał naprawdę sporo inicjatywy. Jeżeli Ci się podoba, to w końcu sama coś zaproponuj.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 13:26   #5
ohemii
Raczkowanie

ok,zrozumiałam przekaz,dziękuję
Stary 2013-09-28, 13:28   #6
guess17
Rozeznanie

Myślę że dobrze Ci tutaj radzą dziewczyny, sama powinnaś też wyjść z jakąś inicjatywą. On teraz może myśleć, że to on Ci się narzuca, bo Ty ani razu nie napiszesz. Sama czegoś nie wymyślisz. Myślę że oboje stoicie w identycznym punkcie. Ty myślisz że cos jest nie halo bo on nie pisze, a on myśli dokładnie to samo.

http://zapachmiety.blog.pl

Dziś: ciasto 3 bit

_________________________ ________

"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln
guess17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 13:36   #7
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomyślałam sobie,że kurde nie chce być zabawką na nudę,więc grzecznie odmówiłam i powiedziałam że może innym razem bo jestem umówiona.
ojojoj
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 13:36   #8
201605161006
Konto usunięte

Albo czeka, aż teraz Ty pokazesz zainteresowanie, albo po prostu nie podobasz mu się i traktuje Cię jak koleżankę.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 15:55   #9
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Albo czeka, aż teraz Ty pokazesz zainteresowanie, albo po prostu nie podobasz mu się i traktuje Cię jak koleżankę.
Albo rzeczywiście jesteś lekarstwem na nudę. Nie dowiesz się, jeśli sama nie spróbujesz zainicjować spotkania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
izka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 16:13   #10
cukraktywna
Zadomowienie

Niektórzy prowadzą na tyle aktywny tryb życia, że nawet nie zauważają, że minęło kilka dni. Ja niezobowiązująco zachęciłam koleżanki żeby odwiedziły mnie w nowym mieszkaniu - było to jakieś dwa tygodnie temu, a do tej pory nie miałam głowy żeby wytłumaczyć im dojazd i umówić konkretną datę... Po prostu mam za dużo zajęć

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 16:22   #11
Famke_
Rozeznanie

Za każdym razem inicjatywa spotkania wychodziła od niego, więc może teraz Ty zaproponuj jakieś wspólne wyjście? Poza tym wnioskuję, że zazwyczaj to on pierwszy się odzywał, więc może nie chce się narzucać, bo nie widzi zainteresowania z Twojej strony?
Famke_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-28, 20:30   #12
ohemii
Raczkowanie

on mnie zapraszał,ale ja też się odzywałamZa waszą namową napisałam smsa-tak na dobry początek.
Stary 2013-09-28, 22:13   #13
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izka222 Pokaż wiadomość
Albo rzeczywiście jesteś lekarstwem na nudę.
Po tak krótkiej znajomości niczym dziwnym nie jest, że ktoś z kims się spotyka wtedy kiedy akurat się nudzi/ma czas wolny. Więź się jeszcze nie wytworzyła.Najważniejsze to dotrzymywać terminów, być słownym (no chyba, że odwoluje, bo grypa, wrzody żołądkowe i inne cuda, ale tu też nie trzeba zakładać, że kłamie, przecież i tak czas wszystko zweryfikuje).

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-09-28 o 22:16
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 22:26   #14
blue_dress
Rozeznanie

Cytat:
on mnie zapraszał,ale ja też się odzywałamZa waszą namową napisałam smsa-tak na dobry początek.
I bardzo dobrze. W ogóle dziwi mnie to dlaczego Ty nigdy nie wyszłaś z inicjatywą spotkania, wyjścia gdzieś? Tak,wiem,że czasem coś tam napisałaś,ale czy to nie ograniczało się "cześć, co u ciebie?"? Trochę więcej luzu i proponując mu spotkanie nie będziesz się narzucać, no chyba że codziennie,ale to chyba tyle sama wiesz.
znów przetańczymy razem całą noc!

odchudzam się! z 63 kg do 55 kg! TRZYMAĆ KCIUKI BO CHOLERA ZNÓW SKOŃCZY SIĘ FIASKIEM!

blue_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-20, 20:59   #15
ohemii
Raczkowanie

potrzebuje po raz drugi,mam nadzieję ostatni pomocy.Zanim wszyscy mnie ,,zjadą",powiem może,że przeszłam i wciąż to robię długą drogę otwarcia się na świat i ludziprzestałam wierzyć w siebie ,sytuacja domowa wielu pomieszała.Do rzeczy,
dalej mam problem z tym facetemSpotkaliśmy się jeszcze bodajże 2 razy,ostatnio poszliśmy za moją namową do miejsca które ja lubię i które chciałam pokazać.Nie wyszło do końca po mojej myśli...jego docinki osłabiają moją wiarę w siebie,przypominają mi o tym co było..zależy mi na nim,ale nie umiem się otworzyćjakieś porady?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 00:11   #16
Individualist
Rozeznanie

Cytat:
potrzebuje po raz drugi,mam nadzieję ostatni pomocy.Zanim wszyscy mnie ,,zjadą",powiem może,że przeszłam i wciąż to robię długą drogę otwarcia się na świat i ludziprzestałam wierzyć w siebie ,sytuacja domowa wielu pomieszała.Do rzeczy,
dalej mam problem z tym facetemSpotkaliśmy się jeszcze bodajże 2 razy,ostatnio poszliśmy za moją namową do miejsca które ja lubię i które chciałam pokazać.Nie wyszło do końca po mojej myśli...jego docinki osłabiają moją wiarę w siebie,przypominają mi o tym co było..zależy mi na nim,ale nie umiem się otworzyćjakieś porady?
Ale jakie docinki? jeśli facet Cię obraża to chyba nie warto nim sobie głowy zaprzątać, jeśli to forma żartu a Ciebie to drażni powiedz mu żeby zachował umiar bo nie koniecznie musicie mieć to samo poczucie humoru.
Individualist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 10:11   #17
CookieSmile
Przyczajenie

Wiesz, faceci czasem też chcieliby żeby kobieta się odezwała. Może dlatego ta, jak to mówisz, złowroga cisza. Ma nadzieję pewnie, że Ty się odezwiesz chociaż raz.
No a właśnie, o co z tymi docinkami chodzi?
Stary 2013-10-21, 11:38   #18
izka222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Individualist Pokaż wiadomość
Ale jakie docinki? jeśli facet Cię obraża to chyba nie warto nim sobie głowy zaprzątać, jeśli to forma żartu a Ciebie to drażni powiedz mu żeby zachował umiar bo nie koniecznie musicie mieć to samo poczucie humoru.
Może to takie końskie zaloty? Niestety, ale niedoświadczonym kolesiom wydaje się, że takie coś się podoba dziewczynom i nie są świadomi, że takie docinki, czy przesadne przekomarzanie jest bardzo przykre i żałosne.
izka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 20:43   #19
ohemii
Raczkowanie

dzięki że odpisałyście,ja jestem strasznie wyczulona na krytykę,docinki...to ma związek z przeszłością i chyba ostatnio przykro mi się zrobiło i trochę się uniosłam dumą i w ogóle.
Zaproponuje kolejne spotkanie i powiem ,że no słabo sobie radzę z tą krytyką,może zrozumie...hmm
Stary 2013-10-21, 21:04   #20
szynka_w_toscie
Zadomowienie

A możesz podać przykłady takich docinek? Czasami może on to mówić w żartach, a Ty się nie potrzebnie przejmujesz.
Raz byłam na spotkaniu z takim gościem który co chwile mi dojeżdżał. Niby w żartach, ale momentami przesadzał strasznie no i więcej się z nim nie spotkałam :P
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości