|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moje oczka -DZIWNY kolor- jak je malować?
Moje KOCHANE!
Proszę o pomoc w określeniu koloru moich oczu Jak moge je malować aby nadało to twarzy wyrazistości i ożywienia? Zamieszczam zdjątka dla rozpoznania. Może jakieś propozycje makijaży? jakie kolory cieni? Kochane doradźcie coś |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje oczka -DZIWNY kolor- jak je malować?
Po pierwsze masz piękne oczy!!!
ale w ich kolorze nie widzę nic dziwnego ![]() :conf used:![]() ![]() jak dla mnie jest kolor butelkowy, ni to zielony, ni to brąz, dość typowy dla brunetek i dla dziewczyn o chłodnym typie urody. W sumie na jego odcień wpływa światło, raz wydaje się bardziej zielony, a raz bardziej piwny. Uważam, że gama kolorystyczna dla typu urody zima będzie dla Ciebie idealna, a poza tym jesteś młoda i możesz spokojnie eksperymentować z kolorami, nie ma co ograniczać się kolorystycznie tak wcześnie, gdyż młodość ma swoje prawa i równocześnie możesz używać kolorów dla lata jak i zimy, a nawet wiosny powodzenia, baw się makijażem i nie ograniczaj się zbyt wcześnie! p.s. zawsze będzie ci dobrze, z czarną kredką (graficzna lub roztartą, jak wolisz), delikatnym brudno różowym różem na policzkach i błyszczykiem podkreślającym kolor Twoich ust.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj,
ladne oczka cos wiem o tym kolorze ![]() baw sie kolorami, ja uzywam szerokiej gamy, od rozjasniajacych cieplych do czlodnych grafitowych |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobne
Moje są zielone z tą brązową obwódką pośrodku tęczówki. W google możesz poszukać hazel eyes. Przy tym kolorze u mnie odpadają chłodne zielenie(np miętowy i te ciemne zielenie z którymi jest zazwyczaj zestawiany w paletkach) - okropnie się żrą z kolorem oczu, ale oliwkowy wygląda już świetnie. Turkusowe i morskie akcenty też mogę nosić. Fiolet -wszelkie odcienie, do tego złoto, brązy nie wpadające w miedź, łososiowy, róże w połączeniu z brązem. Z niebieskim trzeba uważać, naprawdę się naszukałam zanim znalazłam taki, który mogę nosić.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Wypracowane przez mnie -przez lata prób i błędów- cienie , to chłodne róże, fiolety, złoto (ale to bardziej wpadające w zimną tonację), srebra, brązy (ale bardziej jako liner). Jak chcesz to daj znać to cyknę zdjęcia paletki, żebyś mogła sobie zobaczyć -- prawie na żywo.Przy takim kolorze ja unikam pomarańczy, koralów i żółci, nie lubię - to po pierwsze, a po drugie mogą zrobić tak zwane chore oko. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście kochane
aale idzie wiosna kolorowa a z reszta od tego są przepisy aby je łamać albo... lekko naginać ![]() Ostatnio przypodobał mi się cień łososiowy
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ze względu na charakter pracy też nie mogę szaleć z makijażem, dlatego kolory ,które Ci zaproponowałam są w miarę stonowane i spokojne, a jednocześnie eleganckie i podkreślające urodę. Edytowane przez agniecha4791 Czas edycji: 2010-03-02 o 14:05 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
możesz ten kolor łososiowy na oku połączyć np. z granatową kredką lub cieniem, którym delikatnie wymodelujesz te swoje piękne oczy lub obrysujesz oczy (nie całe, górną od połowy, a dolną na 1/3 długości), powodzenia!
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Co do Douglasa.. nie lubie tam chodzić aby być miło obsłużoną muszę się odstawić jak businesswoman...inaczej mogę być "potencjalną złodziejką" już robiłam badania dotyczące tego zjawiska ![]() Naprawdę dziękuję Wam za rady ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Mam też problem z cieniami pod oczami więc staram się używać jasnych cieni aby rozświetliły oko i jego okolice...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post17566571
tutaj napisałam o swojej walce z cieniami
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za lekturę, przeczytam obowiązkowo
) -ciągle mi powtarza,że ten wizaż to nowe uzależnienie i powinnam iść na detoks |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
![]()
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Róż z brązem i zielony z fioletem. Akurat ten zielony mi się nieco gryzie z kolorem oczu, ale w umiarkowanej ilości jeszcze ujdzie.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Możesz jeszcze poprzeglądać makijaże tej dziewczyny http://pintureandome.blogspot.com/
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
kojarzysz Penélope Cruz z Volver-a?
właśnie taki makijaż do Ciebie pasuje
Masz ręce, aby dawać Serce, aby kochać I ramiona, które są dokładnie tak długie Byś zdołał nimi drugiego obejmować Phil Bosmans Edytowane przez nick_OLA Czas edycji: 2010-03-06 o 22:37 Powód: literówka |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Masz zdecydowanie piwne oczy.Ta nazwa jest określeniem połączenia wszystkich odcieni zieleni i brązu,nieistotne w jakich proporcjach,mogą być bardziej zielone lub bardziej brązowe,ale zawsze pozostaną piwne.Jest to kolor zaliczany do ciemnych oczu.Dla mnie twoje oczy mają więcej brązu.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
też myślę, że mają więcej brązu
dziękuję za rady, są naprawde cenne |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Olu, czyli coś w tym stylu?
uwielbiam Penelopkę |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne oczka. Mam podobne tyle że wiecej szarości. i akurat mi pasuja wszystki brązy i kolory naturalne
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
tak tak
niedawno oglądałam film i również urzekł mnie jej makijaż a gdy zobaczyłam Twoje zdjęcia - podobne jesteście i stąd ta sugestia - tylko tak mocno podkreślone oczy nie każdej dziewczynie pasuje - ja lubię tak "wyszczotkowane" rzęsy więc ten makijaż rządzi
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
mam drobną twarz więc takie mocne i znecydowane podkreslenie spowoduje ,ze będę wyglądać jak zabiedzona i zagłodzona dziewuszka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Jak moge je malować aby nadało to twarzy wyrazistości i ożywienia?
Zamieszczam zdjątka dla rozpoznania. Może jakieś propozycje makijaży? jakie kolory cieni? Kochane doradźcie coś 

cos wiem o tym kolorze 

klask i:

aby być miło obsłużoną muszę się odstawić jak businesswoman...inaczej mogę być "potencjalną złodziejką"
już robiłam badania dotyczące tego zjawiska

dziękuję za rady, są naprawde cenne