duuzy MEGA probelm...:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-19, 10:57   #1
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

duuzy MEGA probelm...:(

mam straszny problem nie wiem sama co zrobic. chodzi mianowicie o miesiaczke. mialam zawsze w miare regularna ( odstepstwa od 5-10 dni) az tu nagle mi sie zatrzymala!! nie mam tak jush od ok 4 mies. czytalam ze to jeest normalne u 14-16 latek ale ja mam przeciez 19! ciaza nie wchodzi w gre dlatego ze nawet pierwszy raz jeszcze jest przede mna mam problemy z tarczyca ale badania jakie na nia slate robilam( skonczyly sie w lutym) wskazywaly ze jest ona nieznacznie powiekszona ale w granicach normy. mam 167 cm wzrostu i waze 46kg. shudlam z 1=2 kilo od ciaglego biegania po miescie( nie przerazajcje sie tym poprostu zawsze bylam szczupla i lekka bo taka mam budowe.mam podobna do britney tylko moze bardziej smukla) )jesli ktoras z was miala taki sam problem prosze napiszcie cosnie moge fotki zalaczyc
Stary 2005-05-19, 11:02   #2
papryczka
Wtajemniczenie

Dot.: duuzy MEGA probelm...:(

olkie, to powazna sprawa! koniecznie idz do lekarza. nie ma na co czekac.
takie porady na forum niewiele ci pomoga, trzeba skonsultowac to ze specjalista. trzymaj sie cieplo!!!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 11:03   #3
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Biegnij do ginekologa. Może być wiele przyczyn zatrzymania okresu. Stres, schudnięcie, zmiania stylu życia, także różnego rodzaju zaburzenia.
Ale to już może stwierdzić tylko lekarz.
Masz 19 lat więc powinnaś mieć regularne miesiączki, a 4 miesiące to długa przerwa.
Nie martw się tylko szoruj do ginekologa.
Pozdrawiam .
Stary 2005-05-19, 11:04   #4
paula78
Zakorzenienie

czekasz od 4 miesiecy?
kobieto do lekarza !
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 12:11   #5
courtney7
Raczkowanie

Takie przerwy się zdarzają, nie wiem tylko dlaczego tak długo z tym zwlekasz? To niezupełnie mądrze. Lekarz przypuszczalnie (jeśli to nic poważnego, tylko "zwykłe" zatrzymanie cyklu) zbada cię i przepisze Luteinę (koszt kilku zł), którą bierze się kilka dni i wszystko wraca do normy. Ale to lek oczywiście tylko na receptę!
Pozdrawiam
courtney7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 12:52   #6
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: duuzy MEGA probelm...:(

Pociesze Cię, ja nie miałam okresu przez ponad 3 miesiące (mialam wtedy 16 lat i ciąża tez nie wchodziła w grę) i w końcu postanowilam się przejśc do ginekologa(pierwsza w zyciu wizyta, więc tylko sobie wyobraź jak się denerwowałam). Po badaniu(bardzo miła pani) wracam do domu, zachodze do łazienki i co widze?? OKRES Sam "przyszedł" tak samo nagle jak zniknął
Z koleii nie dawno wraz z początkiem matur okres mocno mi się przedłużył, kiedy krwawienie (co prawda słabe , ale zawsze) trwało już 3 tydzień, zdecydowałam się na wizytę (nota bene znów u tej samej pani ginekolog)
I wyobraź sobie, że nawet mnie nie badała. Powiedziała, że to wszystko nerwy, zmęczenie, brak ruchu itp. Wróciłam do domu i okres się skończył!! Czarodziejka normalnie Zawsze już będe do niej chodziła
Tobie radzę udać się na wizytę, chociaż nie sądze, że to cos poważnego, jednak zawsze to lepiej sie upewnić

Wszystko będzie OK 3maj sie
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 13:40   #7
sylwia18
Zakorzenienie

zgadzam sie z dziewczynami! marsz do lekarza! ja takze mam problemy z miesiaczka ale w moim przypadku to nie schudlam 1-2 kg ale...20. wiec u ciebie nie moze chodzic o utrate wagi! lec jak najszybciej na badania!powodzenia
Stary 2005-05-19, 14:01   #8
kasia89
Zakorzenienie

Mam 16 lat i ostatnio nie miałam okresu przez prawie 3 miesiące, chyba dlatego poniewaz delikatnie zmienilam tryb zycia. Tzn niby sie wtedy zaczelam odchudzac, ale to nie byla zadna drastyczna dieta (plaz poludniowych) i cwiczylam ok 30min dziennie. Gdy nawet po miesiacu wrocilam do zwyklego jedzenie i nie cwiczylam okres nadal sie nie pojawial :/ Jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa, wiec nie chcialam isc, ale na szczescie dostalam okres w koncu w tamtym tygodniu. Ale tak jak dziewczyny mysle, ze powinnas sie wybrac do ginekologa.
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 16:11   #9
Szczęśliwa
Zadomowienie

Post Dot.: duuzy MEGA probelm...:(

Koniecznie udaj sie do lekarza. To nie musi być nic poważnego, ale lepiej i rozsądniej będzie sie upewnić. Porada specjalisty jest niezastąpiona.
Moja przyjaciółka ma bardzo niereguralne miesiaczki i przerwy kilkumiesieczne, juz od lat. To samo miała jej mama i babcia. Lekarz stwerdził, że "taka jej uroda" i ze wszystko jest ok. Być moze tak jest u Ciebie, ale to można stwierdzić tylko po przeprowadzeiu odpowiednich badań.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 16:24   #10
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

też miałam taki problem, ale w moim przypadku nawet przepisana Luteina nie pomogła
miałam zastrzyki i po tygodniu od serii 3 zastrzyków występowała miesiączka, ale ileż mozna co miesiąc serie trzech igieł w pupe?
niestety u mnie to były zaburzenia hormonalne i nadal są, nie da sie ich tak łatwo w moim przypadku pozbyć, bo są dość spore, tabletek, badań, szpitali mnóstwo tego, a po wiekszosci tabletek trace przytomnosc
więc miejmy nadzieję że Tobie to nie będzie groziło, ale radze czym prędzej udać się do lekarza

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 16:29   #11
maja101
Rozeznanie

sorki za wstawkę nie na temat, ale też pochodzę ze Starachowic
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-19, 18:01   #12
Sophie86
Zadomowienie

Taki problem zawsze sie pojawia jak sie schudnie.45-46 kg to waga graniczna,stad taki problem jak u Ciebie. Powinien zniknac albo po powrocie do wyzszej wagi,albo po leku od pani ginekolog
Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-19, 18:09   #13
sylwónia
Zadomowienie

Talking Dot.: duuzy MEGA probelm...:(

Cytat:
Napisane przez maja101
sorki za wstawkę nie na temat, ale też pochodzę ze Starachowic
Maja ja też ,ja też

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 09:10   #14
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

z ta waga to by bylo trudno bo cale zysnie wazylam tyle i trudno mi jest utyc poprostu taka juz jestem wszystki jem i nie tyje, nie jem i nie chudne drastycznie. u mnie mozlkiwe sa tez problemy na tle chormonalnym bo jestem chora na tarczyce i niedawno odstawili mi leki bo poradnia skonczyla opieke nade mna z racji tego ze skonczylam 18 lat. mozliwe ze wlasnie to jest problemem:/ a slyszalam cos ze moja kolezanka brala tabletki antykoncepcyjne na uregulowanie cyklu. slyszalyscie o tym?????
Stary 2005-05-20, 19:00   #15
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

bylam i okazalo sie ze to sa problemy na tle chormonalnym dostalam jakies tabletki mam je brac przez 10 dni a po odstawieniu ma sie pojawic miesiaczka dzieki wam bardzo!! i zapraszam na forum o naszych ulubionych kosmetykach
Stary 2005-05-20, 19:35   #16
Rossie
Raczkowanie

Dziewczyno biegnij do lekarza, nie możesz tak czekać...
Co do wagi, to nie wiem jak to jest,ze 45-46 to waga graniczna...ja miaąłm 39 i miałam okres...teraz mam 44 i tez mam...wogole rok temu 41 to byl SUKCES, bo mialam 4 z przodu...
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 13:06   #17
dziewuszka19
Przyczajenie

sluchaj ja mam 20 lat i okres mam pi razy drzwi raz na 3 miechy.zalezy od stadium choroby tarczycy i od tego ile pigulek hormonalnych lykash
dziewuszka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 13:22   #18
kid
Raczkowanie

GG do kid

Spokojnie, idź do lekarza. Zbada cię, pośle pewnie na usg i badania hormonalne. Miałam taki problem i okazało się, że to nadmiar prolaktyny. Teraz łykam Bromergon i chodzę jak w zegarku. Takie rzeczy trzeba leczyć, bo mogą potem przyczynić się do kłopotów z zajściem w ciążę. Nie straszę - ostrzegam
kid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości