|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
duuzy MEGA probelm...:(
mam straszny problem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: duuzy MEGA probelm...:(
olkie, to powazna sprawa! koniecznie idz do lekarza. nie ma na co czekac.
takie porady na forum niewiele ci pomoga, trzeba skonsultowac to ze specjalista. trzymaj sie cieplo!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Biegnij do ginekologa. Może być wiele przyczyn zatrzymania okresu. Stres, schudnięcie, zmiania stylu życia, także różnego rodzaju zaburzenia.
Ale to już może stwierdzić tylko lekarz. Masz 19 lat więc powinnaś mieć regularne miesiączki, a 4 miesiące to długa przerwa. Nie martw się tylko szoruj do ginekologa. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
czekasz od 4 miesiecy?
kobieto do lekarza ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Takie przerwy się zdarzają, nie wiem tylko dlaczego tak długo z tym zwlekasz? To niezupełnie mądrze. Lekarz przypuszczalnie (jeśli to nic poważnego, tylko "zwykłe" zatrzymanie cyklu) zbada cię i przepisze Luteinę (koszt kilku zł), którą bierze się kilka dni i wszystko wraca do normy. Ale to lek oczywiście tylko na receptę!
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]()
Pociesze Cię, ja nie miałam okresu przez ponad 3 miesiące (mialam wtedy 16 lat i ciąża tez nie wchodziła w grę) i w końcu postanowilam się przejśc do ginekologa(pierwsza w zyciu wizyta, więc tylko sobie wyobraź jak się denerwowałam). Po badaniu(bardzo miła pani) wracam do domu, zachodze do łazienki i co widze?? OKRES
![]() ![]() Z koleii nie dawno wraz z początkiem matur okres mocno mi się przedłużył, kiedy krwawienie (co prawda słabe , ale zawsze) trwało już 3 tydzień, zdecydowałam się na wizytę (nota bene znów u tej samej pani ginekolog) I wyobraź sobie, że nawet mnie nie badała. Powiedziała, że to wszystko nerwy, zmęczenie, brak ruchu itp. Wróciłam do domu i okres się skończył!! ![]() ![]() ![]() Tobie radzę udać się na wizytę, chociaż nie sądze, że to cos poważnego, jednak zawsze to lepiej sie upewnić ![]() Wszystko będzie OK ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z dziewczynami! marsz do lekarza! ja takze mam problemy z miesiaczka ale w moim przypadku to nie schudlam 1-2 kg ale...20. wiec u ciebie nie moze chodzic o utrate wagi! lec jak najszybciej na badania!powodzenia
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam 16 lat i ostatnio nie miałam okresu przez prawie 3 miesiące, chyba dlatego poniewaz delikatnie zmienilam tryb zycia. Tzn niby sie wtedy zaczelam odchudzac, ale to nie byla zadna drastyczna dieta (plaz poludniowych) i cwiczylam ok 30min dziennie. Gdy nawet po miesiacu wrocilam do zwyklego jedzenie i nie cwiczylam okres nadal sie nie pojawial :/ Jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa, wiec nie chcialam isc, ale na szczescie dostalam okres w koncu w tamtym tygodniu. Ale tak jak dziewczyny mysle, ze powinnas sie wybrac do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]()
Koniecznie udaj sie do lekarza. To nie musi być nic poważnego, ale lepiej i rozsądniej będzie sie upewnić. Porada specjalisty jest niezastąpiona.
Moja przyjaciółka ma bardzo niereguralne miesiaczki i przerwy kilkumiesieczne, juz od lat. To samo miała jej mama i babcia. Lekarz stwerdził, że "taka jej uroda" i ze wszystko jest ok. Być moze tak jest u Ciebie, ale to można stwierdzić tylko po przeprowadzeiu odpowiednich badań. ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
też miałam taki problem, ale w moim przypadku nawet przepisana Luteina nie pomogła
miałam zastrzyki i po tygodniu od serii 3 zastrzyków występowała miesiączka, ale ileż mozna co miesiąc serie trzech igieł w pupe? ![]() niestety u mnie to były zaburzenia hormonalne i nadal są, nie da sie ich tak łatwo w moim przypadku pozbyć, bo są dość spore, tabletek, badań, szpitali mnóstwo tego, a po wiekszosci tabletek trace przytomnosc więc miejmy nadzieję że Tobie to nie będzie groziło, ale radze czym prędzej udać się do lekarza
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
sorki za wstawkę nie na temat, ale też pochodzę ze Starachowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Taki problem zawsze sie pojawia jak sie schudnie.45-46 kg to waga graniczna,stad taki problem jak u Ciebie. Powinien zniknac albo po powrocie do wyzszej wagi,albo po leku od pani ginekolog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
bylam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno biegnij do lekarza, nie możesz tak czekać...
Co do wagi, to nie wiem jak to jest,ze 45-46 to waga graniczna...ja miaąłm 39 i miałam okres...teraz mam 44 i tez mam...wogole rok temu 41 to byl SUKCES, bo mialam 4 z przodu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
sluchaj ja mam 20 lat i okres mam pi razy drzwi raz na 3 miechy.zalezy od stadium choroby tarczycy i od tego ile pigulek hormonalnych lykash
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Spokojnie, idź do lekarza. Zbada cię, pośle pewnie na usg i badania hormonalne. Miałam taki problem i okazało się, że to nadmiar prolaktyny. Teraz łykam Bromergon i chodzę jak w zegarku. Takie rzeczy trzeba leczyć, bo mogą potem przyczynić się do kłopotów z zajściem w ciążę. Nie straszę - ostrzegam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.