|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Zastój- Zwolnienie metabolizmu- Jak ruszyć- POMOCY !!
Cześć Dziewczyny.
![]() Nie wiem czy ten wątek powinnam zamieścić w dziale fitness czy dietetyka, bo mój problem dotyczy tego i tego. Otóż od czerwca przez wakacje przytyłam jakieś 8 kg. Zwiazane było to z kilkoma zmianami w moim życiu, z licznymi wakacyjnymi wyjazdami i pozawalaniu sobie właściwie na wszystko w jedzeniu i bez umiaru, no cznianie trybu życia na bardziej osiadły. Od października znowu wzięłam się w graść znowu zaczełam regularnie ćwiczyć i jeść zdrowo. Tzn ruszam się jakieś 5 razy w tyg po ok. 2 h dzienie, głownie to fitness lub basen do tego hula-hop. Jem 5 posiłków dziennie w miarę regularnie, dużo warzyw. Mimo to od października straciłam tylko jakieś 2 kg. Co prawda od tego czasu zdarzało mi się sobie pofolgować , ale to nie były odstępstwa dłuższe niż pare dni. Na wadze może jakoś bardzo mi nie zależy, ważę się rzadko, ale chciała bym wejść w swoje ulubione spodnie i sukienki. Widze że moje ciało jest jędrniejsze ale w obwodach nie widze prawie żadnej różnicy. Wcześniej raczej trzymałam stałą wagę. Przez długi czas byłam na South Beach. Dieta fajna bardzo mi służyła i w październiku znowu ja zaczełam. Tylko zrobiłam mega głupotę wywaliłam węglowodany na dużo dłużej niż 2 tyg :/. Jakoś dobrze mi było bez nich myśałam że szybciej schudnę, ale w efekcie to nic nie dało i chyba całkowicie rozwaliłam sobie przemiane materii. Od około miesiąca wprowadziłam je powrotem jem ich 2-3 porcje dziennie. W ogóle wydaje mi się że mój organizm przyzwyczajił się do takiego żywienia i tej ilości ćwiczeń. Nie wiem co mam dalej robić zupełnie się pogubiłam. ![]() ![]() ![]() Jak powinnam jeść co ćwiczyć, żeby odzyskać swoją dawną figurę. Może troche nie składnie to napisałam, ale chętnie odpowiem na każde pytanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zastój- Zwolnienie metabolizmu- Jak ruszyć- POMOCY !!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pierwsza sprawa - ćwiczenie 5 razy w tygodniu po 2 godziny to nie jest najlepszy pomysł i przyniesie więcej szkody niż pożytku.
Jak ruszyć? Nie głodzić się, nie katować nadmiarem treningów, jeśc czysto zgodnie z zapotrzebowaniem kcal i uzbroić się w cierpliwość - w końcu drgnie ![]() Prośba do Was obu - napiszcie dokładnie co jecie i jak ćwiczycie. Na konkretnym przykładzie, a nie na zasadzie "jem dużo tego i mało tamtego". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Głodzić się nie głodzę, ale na pewno robie dużo błędów żywieniowych. Konkretny przykład z życia wzięty ![]() Ś: Bułka orkiszowa 60g z duża ilością sałaty+ wędlina, jajecznica z dwóch jajek i pomidor. ŚII/L duża sałatka z griowana piersia z kurczaka pomidorem, ogórkiem, pestkami dyni i sosem vinegret O: 70g brązowego makaronu z sosem pomidorowym i miesem mielonym z indyka P: jogurt nat z wiśniami K: Srek wiejski ze szczypiorkiem+puszka groszku+ryba w sosie pomidorowym( zalewa bez cukru) Do tego 2 h fitnessu 1h step+ 1h power pump(sztangi) Staram się być cierpliwa ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do jadlospisu - w drugiej polowie dnia masz wegle tylko z owocow i z groszku. Wydaje mi sie tez, ze jesz za malo tluszczy. W ogole na taka ilosc cwiczen ten jadlospis to za malo. Wrzucilas go w jakis kalkulator internetowy? Druga rzecz to to, ze w 2 ostatnich posilkach czerpiesz bialko z nabialu, co tez niekoniecznie jest najlepszym pomyslem. Sam w sobie nabial raz dziennie niech bedzie, ale jogurt nie jest najlepszym zrodlem bialka - zawiera go niewiele, tyle samo zreszta zawiera cukru (laktozy). W ogole bialko z nabialu jest bialkiem wolno przyswajalnym, wiec lepiej bazowac np. na miesie. Kolejna sprawa: w ktorym momencie dnia (miedzy ktorymi posilkami) trenowalas? To tez wazne ![]() I wreszcie co do samego treningu - za duzo. Zostaw tylko power pump i tez bedzie dobrze, a nawet lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
angellka w jednej książce przeczytałam że taki zastój w spadku wagi jest częsty i najważniejsze to go przetrwać. Zapewne Twoje ciało przyzwyczaiło już się do 2 h treningu i jadłospisu. Chcąc się bronic spowalnia przemianę materii. Można zastosować trzy sposoby na zastój:
-jesli masz za mało ruchu to go zwiększ (w Twoim przypadku to chyba się nie sprawdzi bo ćwicząc 2h dziennie to i tak dużo ![]() -ogranicz liczbę kalorii (po jadłospisie wydaje mi się że nie masz co ograniczać - i trzeci, daj sobie czas i oddech, zjedz coś niezdrowego lub po prostu odpocznij, zapomnij o ćwiczeniach, zrelaksuj się Też miałam taki zastój, na początku jako że lubię leniuchować to dałam sobie więcej odpoczynku ale to nie zadziałało, waga ruszyła jak zwiększyłam czas ćwiczeń. Tylko u mnie to nadal średnio 1h ![]() ![]() Pozdrawiam
Zapraszam na mój fit blog gdzie znajdziesz treningi, zdrową dietę, przepisy i ciekawostki. www.yourbodyblog.pl fanpejcz https://www.facebook.com/djnatusia Start 02.01.2013r. - 68,7 kg Obecnie - 60,2kg Cel - 59 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ruch, ruch, ruch! + woda + dieta bogata w błonnik oraz mniej stresu
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Poczytajcie sobie o Fazie Plateau - to normalne zjawisko i najważniejsze to się nie poddać w trakcie jego trwania. Pomaga lekkie "szokowanie" organizmu, kompletna zmiana diety/ćwiczeń ale tak naprawdę to u każdego to działa inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
![]() Cytat:
A no i w odżywianiu czasmi wybieram mniejsze zło, tzn jak musze coś kupić na mieście to wole wziąć jog nat i owoce. No stram się wyszukiwać jak najlepszych produktów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak wiem o tym, tylko umnie to już trawa i trawa 2-3 mies. No i właśnie neiwem co moge zmienić, zeby dalej ruszyć. Wstawie wam mój dzisajszy dzień: Ś ok 8:00 : jajecznica z dwóch jajek z odrobina kiełbasy(dla samku) szpinakiem, cebulą i pieczarkami + pomidor. ŚII 11:00 jaogurt truskawkowy z płatakmi owsianymi ( niestety kupiony na mieście) L 13:00: serek wiejski, bułka grahamka i banan O 16:30: Kawałek piersi z indyka, 5o g barazowego ryżu, surówka z białej kapusty, marchwi. K: 21:00 : 1/2 op miesznaki warzyw chińskich, i pierś z kurczaka na parze. Trening miedzy obiadem a kolacją. Dwie godziny fitnessu; 1h step, 1h abt(brzuch uda pośladki) + sauna ![]() AAA dziwwczyny co myslicie o termogenikach np Clenburexin lub term line ? Zastanawiam sie nad kupnem, może to mi pomoże ruszyć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.