|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomóżcie!!!
Zostalam zaproszona na casting dla modelek na jutro.dzwonilam do agencji ipowiedzieli mi ze mam przyniesc CV.ale co mam tam napisac skoro nie mam doswiadczenia jako modelka?
a tak w ogole to moj pierwszy casting i jestem ''zielona'' w co mam sie ubrac, czy mam byc bez makijazu ? moze byla ktoras z was na takim castingu? bo w tych agencjach to uwarzaja ze modelka sama sobie musi poradzic i qrcze starsznie sie denerwuje i chyba w koncu nie pojde...
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie!!!
wg mnie powinnas zaprezentowac sie przede wszystkim od strony wizualnej, czyli wszystko dopracowane od stop do glow, cos co podkresli twoja figure, nalezy wydobyc piekno, bez zbednej nagosci, czyli kobieco lecz nie wyzywajaco, delikatny makijaz, ladna fryzurka.
NIe jestem specem, to takie moje obiektywne odczucie jesli chodzi o te branze.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzięki wielkie
biore sie do pracy bo mam juz malo czasu jesli wiecie cos jeszcze to piszczie
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej jesli załozysz spodniczke obcisla bluzke i szpilki(to pozwoli jurorom ocenic Twoj sposob porusznia, bo to w karierze modelki jest wazne). Postaw na naturalnosc, tzn. rozpuszczone włosy, makijaz ogranicz do minimum-tusz i blyszczyk. Z reguły na takich castingach wchodzisz do pokoju z kilkoma dziewczynami, mierza Cie i waza. Jesli nie masz zadnego doswiadczenia to w CV powinnas uwzglednic podstawowe informacje, jakie szkoly ukonczylas, wazne jest rowniez podanie dodatkowych umiejetnosci, np. znajomosc jezykow, ukonczenie szkoly muzycznej.
Jesli to jest jutro, to porzadnie wyspij sie, nie denerwuj, badz pewna siebie(ale ostroznie) i prz\ygotuj na słowe krytyki za strony jury
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mysle ze lepiej czulabym sie w dzinsach i koszulce na krytyke jestem przygotowana ale mimo to sie denerwuje
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co byłam kiedyś świadkiem na castingu i wcale nie jest konieczne byś była w szpilach i spódniczce. Owszem ważene jest byś ubrała się w coś co podkreśli Twoje walory ale równocześnie coś w czym będziesz się czuła swobodnie. Ja bym postawiła na buciki na obcasie ale na spodnie i jakąs ciekwa bluzeczke
A co do cv to powinnas piać swoją edukację a także jak dziewczny pisały dodatkowe umiejętnosci takie jak języki obce czy też łatwość nawiązywania kontaktów
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zdarzyło sie być na takim castingu, więc potwierdzać wypowiedż *misi*.
Najwazniejsze, żebyc wyglądała naturalnie, a nie jak wypacykowana lala. Z każdejdziewczyny odpowiedni makijaz i strój może zrobić 'gwiazdę', ale nie o to tu chyba chodzi. Wyeksponuj swoje naturalne piekno i te cechy, które uważasz za najważniejsze. Nie jestem przekonana co do tych szpilek i mini. Będziesz się czuła niezręcznie, jesli na co dzien twój styl ubierania jest zupełnie inny. Ubierz się tak, żebys się dobrze czuła, ale też kobieco i seksownie. Makijaż - tylko delikatny, prawie niewidoczny. Z pewnością będziesz tam wypełniac jakąs ankietę, więc zmierz sie od 'góry do dołu', żebys nie miała problemu co wpisac w kategorii wzrost, obwód talii czy długość nóg. Pomysl jak łatwie opowiedziec o swoich zainteresowaniach, hobby, moga się zapytac np o Twoją największą zaletę i wadę. Nie sądze, żeby jury jakos krytykowało Ciebie. Nie od tego oni tam sa... Na pewno zrobią Ci jakieś fotki (więc wazne żeby buzia była ładnie zmatowiona) lub całe Twoje 'wejscie' będzie po prostu nagrane na kamerę. Zycze powodzenia .Aha, nie zapomnij o szczerym usmiechu na twarzy.
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jestescie naprawde super
mam nadzieje ze sie nie zestresuje i musialam dzis zrezygnowac z imprezki zeby jakos wygladac.3majcie kciuki heheh chyba ze po drodze sie rozmysle
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
nio juz po wszystkim
bede fotomodelką dzieki za wszystko
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak było? pochwal sie co i jak :PPozdrawiam |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratuluję
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak przy okazji zdradz nam (mi ) wiecej szczegółów, jak tam trafiłas itd.jesli mozesz to napisz tez swoje wymiary, wzrost i wage, na co zwracali uwage itp ![]() przepraszam ze sie tak dopytuje ale bardzo mnie to interesuje
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
;*;*;*gratuluje
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
ja rowniez gratuluje
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
ja również proszę, abys napisala jak było, gdyż mnie zapraszali na casting juz, ale nie poszłam, bo się bałam
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
ok to odpowiadam na wszystkie pytanka
znalazlam stronke w necie i wyslalam zgloszenie z fotkami,potem dostalam mejla ze zostalam zakfalifikowana i ze zapraszaja mnie na casting no to poszlam.przed drzwiami sie zawachalam, ale kumpele zagrozily ze mnie wepchną tam siłą no to poszlam.rozmawiali ze mna namoj temat,ile moge czasu poswiecic itp, i na jakiej zasadzie chcialabym podjac wspolprace .wybralam fotomodeling i zakfalifikowali mnie teraz mam tam przedzwonic i umowic sie z nimi na spotkanko i dopasowac moj plan zajec tak zebym mogla pogodzic fotomodeling z nauka.zrobili mi jeszcze 2 foty cyfrowka i umiescili mnie w banku twarzy i jak beda miec jakies zlecenie od klienttow to sie odezwa no i to chyba tyle.strasznie sie stresowalam ale nie moge uwierzyc az do tej pory ze mi sie to udalo wymiarki: wzrost 170 waga 50 kg biust 75 talia 62 biodra92 jak macie jeszcze jakies pytanka to prosze
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
warto sie przelamac to tez byl moj pierwszy casting
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę Ci odierac radości
ale wiesz to ze bedziesz w banku twarzy nie oznacza tego ze bedziesz z nimi wspolpracowac juz od jutra Ja należę do wilu agencji reklamowych i często było tak ze szlam na spotkanie robili zdjęcia mówili że zostałam przyjęta itd itp po czym mówili że zostanę umieszczona w bazie czyli tak jak w banku twarzy i zadzwonią jak będą mieli jakąs oferte dla mnie i z niektórych tych agencji do dziś nikt się nie odezwał Nie chcę Ci robic przykrosci ani nic poprostu ja juz podchodze do tego wszytskiego realistycznie ale Tobie zycze oczywiscie wszystkiego najlepszego i zeby Tobie sie udalo
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Gratuluję
Też kiedyś rozsyłałam fotki do agencji i wypełniałam ankiety na ich stronach... wiele z nich mi odpisało, kilka zaprosiło na casting, ale oczywiście nigdzie nie pojechałam - sprzeciw rodziców ![]() Może zdradzisz, jak nazywa się ta agencja? ![]() Życzę powodzenia, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, ale pamiętaj o dystansie |
|
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i na tym siekonczylo, dokladnie tak jak napisała *misia*BTW *misia*, tak w ogóle widze, że tez jestes z łodzi ![]() moze zdradzisz nazwy tych agencji
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
nio wiem wiem zeby sie tak nie cieszyc
pzdr
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
powiem wam tyle ze ten casting mnie wiele nauczyl i z tego sie ciesze
zrozumialam ze warto robic male kroki zeby zrealizowac marzenia i to co kiedys bylo dla mnie nierealne pomalu staje sie rzeczywistoscia i to chyba jest najwazniejszeok nie bede sie wymądrzać
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje bardzo
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
ja takze gratuluje
oo widze ze masz bardzo ładna figurke zdradzisz mi co taiego robisz ze masz taka waska talie?? |
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje chyba tak po prostu mam, a poza tym cwicze
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
i moje plany legły w gruzach
.oczywiscie w agencji wszytsko super powiedzieli mi ze moge osiagnac wiele jak tylko bede chciala, mialam juz jedna profesjonalna sesje i zdjecia wyszly naprawde boskie,tylko jesli chce cos dalej to musze miec portfolio a to kosztuje i rodzice stwierdzili ze na tym poprzestane...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

a tak w ogole to moj pierwszy casting i jestem ''zielona'' w co mam sie ubrac, czy mam byc bez makijazu ? moze byla ktoras z was na takim castingu? bo w tych agencjach to uwarzaja ze modelka sama sobie musi poradzic
i qrcze starsznie sie denerwuje i chyba w koncu nie pojde...
justine 

biore sie do pracy bo mam juz malo czasu
jesli wiecie cos jeszcze to piszczie
A co do cv to powinnas piać swoją edukację a także jak dziewczny pisały dodatkowe umiejętnosci takie jak języki obce czy też łatwość nawiązywania kontaktów

ja również proszę, abys napisala jak było, gdyż mnie zapraszali na casting juz, ale nie poszłam, bo się bałam
ale wiesz to ze bedziesz w banku twarzy nie oznacza tego ze bedziesz z nimi wspolpracowac juz od jutra