| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-10-21, 21:43 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | studniówka

Kochane wizażanki, mam dość banalny dylemat, z którym jednak nie mogę sobie poradzić. Jestem tegoroczną maturzystką, więc w styczniu będę miała studniówkę. Nie powiem, żebym nie mogła się doczekać, nie przepadam za takimi sztucznymi i oficjalnymi imprezami, tak jak i za moją klasą, więc najchętniej ten wieczór spędzilabym w domu. Oczywiście głupio byłoby być jedyną osobą, która się wyłamała, więc już potwierdziłam swoją obecność. Pojawił się jednak problem z partnerem. Już na początku września jeden kolega z klasy zapytał, czy nie chciałabym z nim pójść. Jest to świetny chłopak, ma genialne poczucie humoru, jest inteligentny itd. kiedyś coś między nami było, umówiliśmy się parę razy, ale doszłam do wniosku, że to nie to. Mimo to nadal mamy dobry kontakt. Wszystko byłoby idealnie, gdyby nie to, że chłopak ten nie umie i nie lubi tańczyć, a wszystkie imprezy typu osiemnastki spędził siedząc za stołem i gapiąc sie w ścianę i nie dało się go w żaden sposób "zaktywizować". Ostatnio zaprosił mnie drugi kolega z klasy. Wiem, że mu się podobam, już od całkiem dlugiego czasu, ale traktuję go jak kolegę (może nawet jak i przyjaciela) i tego się trzymamy. Świetnie się dogadujemy, ostatnio spędzamy sporo czasu razem nawet po szkole. Niedawno byłam z nim na weselu u jego rodziny, byłam jego osobą towarzyszącą. On też nie jest genialnym tancerzem, ale dobrze się bawiłam. Dodatkowo mam tańczyć z nim poloneza. Teraz mam dylemat. Przede wszystkim, nie jestem pewna, z którym z nich wolałabym jako swojego partnera. Po drugie, zastanawiam się (w razie gdybym wybrała tego drugiego) czy istnieje jakiś taktowny sposób na odwołanie zaproszenia pierwszego kolegi i nie wyjścia na kompletną sukę bez uczuć. Poratujecie mnie w tej głupiej sytuacji?   | 
|     |   | 
|  2013-10-21, 22:04 | #2 | 
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: studniówka

Nie rozumiem... Czyli zgodziłaś się, przyjęłaś zaproszenie tego pierwszego, a teraz byś chciała to odwołać, bo trafiło się "lepsze"?   Moim zdaniem jak już się z kimś umówiłaś, to bardzo niegrzecznie byłoby to odwołać i iść z kimś innym. Trzeba było wcześniej pomyśleć, że Ci nie odpowiada, że on nie tańczy. | 
|     |   | 
|  2013-10-21, 22:08 | #3 | 
| Władca Wizażu Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     |   | 
|  2013-10-21, 22:13 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: całe życie na walizkach ;-) 
				 | 

A przyjęłaś zaproszenie pierwszego? Jak dla mnie, jeśli z tym drugim nie stworzyliście związku, to nie wypada odmawiać pierwszemu. Aczkolwiek jeśli chcesz iść z drugim, to lepiej odkręć to teraz, póki jest jeszcze trochę czasu. Tak aby ten pierwszy znalazł następczynie. 
				__________________ Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze!  2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K     | 
|     |   | 
|  2013-10-21, 22:28 | #5 | 
| Wiedźma Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Jeśli przyjęłaś zaproszenie pierwszego - odrzucenie go teraz byłoby niegrzeczne. Drugiemu powiedz szczerze, że go lubisz, że świetnie się z nim bawiłaś na weselu i że z przyjemnością przyjęłabyś jego zaproszenie, ale już za późno, bo zostałaś wcześniej zaproszona przez innego. A bawić się razem możecie tak czy inaczej.

__________________ | 
|     |   | 
|  2013-10-22, 08:55 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Ogólnie zasada jest taka - jeśli przyjęliśmy czyjeś zaproszenie na coś, nie odwołujemy go jeśli dostaniemy atrakcyjniejsze zaproszenie. Trudno, klamka zapadła. Jeśli teraz powiesz koledze nr 1 że zmieniłaś zdanie i jednak pójdziesz z kolegą nr 2 to wyjdziesz na wredną sukę, bo NIE MA kulturalnego czy miłego sposobu na oznajmienie tego. Po prostu nie ma. Na twoim miejscu poszłabym z kolegą nr 1, jeśli już się zgodziłaś. W przeciwnym razie nie dość, że to będzie chamskie z twojej strony, to na dodatek może spowodować ferment w klasie, a po co? Na pocieszenie - studniówka to nie wesele. Nie jest tak, że jesteś do partnera przywiązana i nie możesz zatańczyć z innym. Na studniówce z reguły klasa bawi się razem. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś na studniówce tańczyła także z partnerem nr 2. 
				__________________ "Nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu." | 
|     |   | 
|  2013-10-22, 16:18 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Głupio będzie wyglądać jak nagle odwołasz 1. Popieram wypowiedzi wyżej, nie tylko on tam będzie i nie musisz bawić się tylko z nim.

| 
|     |   | 
|  2013-10-22, 23:28 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Dokladnie. To ze z nim idziesz jako"para studniowkowa" nie znaczy, ze nie mozesz bawic sie z innymi. Przeciez fakt pojscia z kolega z klasy na wlasna studniowke nie oznacza siedzenia i bawienia sie tylko z jedna osoba. Uwierz mi, ze taka "para" razem tanczy tylko poloneza bo to jest nieodlaczny element studniowkowy, a potem mozesz brac jak leci i obtancowywac wszystkich kolegow z klasy,nauczycieli, a nwet innych chlopakow, ktorzy przyjda z Twoimi kolezankami. Ja mimo tego, ze mialam partnera, ktory nie znal nikogo z mojej klasy, to w czasie kiedy ja tanczylam z kolega z klasy, on wzial do tanca pierwsza z brzegu   Tak wiec nie martw sie ze cala impreze przesiedzisz  A odmawiac nie wypada.No chyba ze jednak zrezygnujesz z pojscia na studniowke... 
				__________________ Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza".   | 
|     |   | 
|  2013-10-22, 23:53 | #9 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Ja tylko od siebie dodam, że ci ,,marni tancerze" na studniówce niejednokrotnie się przeistaczali. W klasie miałam takiego chłopaka, sympatyczny, ale cichy i nieśmiały, na imprezach nigdy nie wstawał od stołu. Zaprosił moją przyjaciółkę, trochę jej żałowałam, nawet swojego nietanecznego TŻta urabiałam, żeby z nią potańczył, bo M. pewnie będzie siedział. Jakież było moje zaskoczenie, gdy M. szalał na parkiecie, tańczył rewelacyjnie, a moja przyjaciółka bawiła się chyba najlepiej z całej naszej paczki.

| 
|     |   | 
|  2013-10-22, 23:59 | #10 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Ludzie to jednak czasem potrafia zaskoczyc   
				__________________ Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza".   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.