![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ćwiczenia i tycie pomocy co robić
hej dziewczyny,
Muszę Was poprosić o pomoc, bo już sama nie wiem jak i ile mam jeść i ćwiczyć. Sport lubię od dawna i od dawna ćwiczyłam mniej lub bardziej regularnie w zależności od wolnego czasu. Jeżeli chodzi o odżywianie starałam się jeść zdrowo, chociaż dość często zdarzało/ zdarza mi się jeść słodycze itp. Bardziej siedzący tryb życia (praca) wpłynął że, przytyłam ok. 4kg i powiększyło mi się tu i ówdzie więc postanowiłam wziąć się ostrzej za siebie. W marcu/kwietniu ćwiczyłam Insanity i z tego raczej byłam zadowolona bo troszkę cm poszło w dół mimo że waga została ta sama. Kolejnym treningiem było BBL ale nie dociągnęłam go do końca bo wydawał mi się za lekki. Kolejnym treningiem jest Turbo Fire. 13 tygodni już za mną, zostało 7. Niestety przy tym treningu przytyłam wagowo i centymetrowo. Jest jeszcze gorzej niż przed Insanity. Jeżeli chodzi o jedzonko wygląda to mniej więcej tak: I śniadanie godz. 6.00 Płatki owsiane (40g) + mleko (100ml) II śniadanie godz. 10.00 2x kanapka – chleb razowy + ser żółty + wędlina + pomidor/surówka z marchewki Przekąska godz. 14.30 Serek wiejski Godz. 16 – 17 Trening Obiad 17.30 – 18.00 -Piers z kurczaka na parze/schabowy/mielony (ok. 150g) + kasza gryczana (100g)/makaron razowy(50-70g surowego) + surówka + sosik z jogurtu naturalnego, keczupu + przyprawy -Makaron + mięso + warzywa + sos pomidorowy W dniu bez słodyczy wychodzi mi ok. 1800 - 2000kcal, ok - B/W/T – 80/200/66 Wiek: 27 lat Czy regularnie miesiączkujesz: tak Czy bierzesz tabletki hormonalne: nie Czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: nie Czy rodziłaś: nie W którym miejscu najszybciej tyjesz: biodra, uda W którym miejscu najszybciej chudniesz: brzuch, talia, biust Co robię źle, co powinnam zmienić? Czy jest sens kontynuować turbo Fire czy zmienić na coś innego? Co zmienić w diecie żeby było lepiej?
Otwierasz Przestrzeń...mego świata, Wypełniasz ją czułym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w głębię ...poznania życia A ja bezpieczna oczy zamykam Staję się motylem istnienia Mogę wznieść się ponad wieczność ...gdy tylko JESTEŚ !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ćwiczenia i tycie pomocy co robić
Ten jadłospis który tu wpisalas nie ma na pewno nawet 1800 kalorii.
Druga rzecz która się rzuca w oczy - brak tłuszczy w diecie!!!! Chyba ze coś pominelas. Może wrzuć to w jakiś kalkulator (bez warzyw!) i wklej w wątek.
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rzabbocop
|
Śniadanko to takie dla dwulatka, reszta też nie wygląda zbyt obficie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Naczelna Nastolatka
|
rzabba, zaczynasz mnie przerażać, bo ja byłam u dietetyczki i dostałam dietę na około 1500 kalorii. przepraszam za offa
![]() |
#5 |
Rzabbocop
|
A myslisz, ze skad sie jojo bierze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Naczelna Nastolatka
|
wiem, co to jojo, tylko nie rozumiem dlaczego dietetyczka z 25 letnim doświadczeniem, wpuściłaby mnie na taką minę. Faktem jest, że ja nic nie trenuję, to może dlatego?
![]() |
#7 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Kilogramy spadna a wraz z nimi metabolizm. Zeby utrzymac wage bedziesz musiala jesc malo. Z czasem mozesz zacczac tyc na niskich kaloriach. Tqkich przypadkow jest pelno na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja to sie w ogole dziwie, ze dietetycy przepisuja diete ludziom, ktorzy nie cwicza. Uwazam to za blad jak blad lekarski i powinno sie za to zabierac licencje. Bzdura kompletna.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wrzucam dzisiejszy mój jadłospis.
Dzis wyszło trochę inaczej bo trening byl dopiero o 20. Co do śniadania - już rozumiem że mam zwiększyc ![]() co do tłuszczy - dodaję np oliwę z oliwek do surowek/sałatek
Otwierasz Przestrzeń...mego świata, Wypełniasz ją czułym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w głębię ...poznania życia A ja bezpieczna oczy zamykam Staję się motylem istnienia Mogę wznieść się ponad wieczność ...gdy tylko JESTEŚ !!! Edytowane przez Megiddo Czas edycji: 2013-10-16 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Naczelna Nastolatka
|
czyli jak ktoś nie ćwiczy, to nie powinien chudnąć? Jak inaczej, jeżeli nie dietą, schudnąć bez ćwiczeń przy BMI 28?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Raczej nie taka, gdzie liczba kcal jest na granicy BMR...
Nie znam sie za bardzo, bo sama dopiero w tym temacie raczkuje, ale dobra dieta redukcyjna to chyba taka, gdzie odejmuje sie niewielki procent od zapotrzebowania kalorycznego. Zapotrzebowanie kaloryczne zalezy od BMR, a BMR jest zalezna od masy ciala. Ergo - wazysz wiecej, musisz na redukcji jesc wiecej niz osoba, ktora wazy mniej ![]() Mam nadzieje, ze to brzmi w miare logicznie i ze nie ma "bykow". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli masz BMI 28 to nie wzięło się to z powietrza, musiałaś na jakimś etapie życia spożywać za dużo kalorii, możliwe że dalej to robisz. Oblicz zapotrzebowanie dla swojej prawidłowej wagi (tłuszczu nie musisz karmić) i tak jedz ale czysto |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Czy dziś zestaw posiłków był ok?
Otwierasz Przestrzeń...mego świata, Wypełniasz ją czułym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w głębię ...poznania życia A ja bezpieczna oczy zamykam Staję się motylem istnienia Mogę wznieść się ponad wieczność ...gdy tylko JESTEŚ !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są osoby ze znaczną nadwagą, wyższą niż bmi 28 i one muszą od czegoś zacząć. Osoby które ledwo chodzą po mieszkaniu, a chcą coś zrobić ze swoim życiem, mogą zacząć od diety, schudnąć w zdrowy sposób kilka kg, a później włączyć w to aktywność fizyczną, chociażby delikatną na początek - dłuższe spacery, marszobiegi itp. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Moim zdaniem ok. Ewentualnie mogłabyś "przerzucić" trochę więcej kalorii do pierwszego śniadania.
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ok
![]() może to głupie ale pochwalę się ![]() Tata dziś przyniósł woreczek świeżutkich krówek (kupionych wczoraj w fabryce) i ładnie podziękowałam ale powiedziałam żeby dał w prezencie komuś innemu ![]() ![]() Planuję już posiłki na jutro - nie jest prosto bo dużo mam juz jedzonka a mało jak narazie kalorii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
Rzabba, rozpiska, którą dałam mi dietetyczka wydaje mi się w miarę rozsądna jeżeli chodzi o dostarczanie składników odżywczych. Przewidziane mam 5 posiłków dziennie. Chcę schudnąć ok 10 kg, a potem włączyć ćwiczenia. Do tego czasu myślę, że ćwiczenia nie będą już niewskazane.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Zakonna, podpisuję się obiema rękami! Ja ćwiczyłam przez większość życia a teraz się okazuje, że chyba mam chorobę mięśni i przysiadu mi nie wolno zrobić... Wpadłam ostatnio w lekką panikę bo normalnie potrafiłam jeść koło 3000 kcal i trzymać stałą wagę a teraz zaczynam od takiej ilości jedzenia tyć... :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dziwne, zeby BMI 28 bylo przeciwwskazaniem do JAKICHKOLWIEK cwiczen, tak jak problemy z kolanami. Zawsze jest np. basen. Proponuje sie skonsultowac z lekarzem sportowym, fizjo lub trenerem.
BTW jesli nie jadlas wczesniej 5 posilkow i zmuszasz sie w trakcie diety zwiekszasz ryzyko jojo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#20 |
Naczelna Nastolatka
|
nie napisałam, że IBM jest przeciwwskazaniem do ćwiczeń. Na razie nie mogę ćwiczyć i tyle, nie muszę tutaj uzewnętrzniać powodów. Sumarycznie moje posiłki to około 1500 kalorii, mam nadzieję, że uda mi się te 10 kg schudnąć. Do tego czasu, mam nadzieję, nie będzie już przeciwwskazań do ćwiczeń. Nie zmuszam się do posiłków, nie chodzę głodna.
Mairi, może nie będzie tak źle ![]()
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2013-10-17 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
no i git majonez zakonna, ale ciezko pytac o rade, dajac 1 zdanie informacji. Nie napisalas, ze NIE MOZESZ trenowac, tylko, ze nie trenujesz. Swoja droga jesli niecwiczenie nie jest wynikiem samej wagi, tylko innych uwarunkowan zdrowotnych, np. nadcisnienia, to dietetyk powinien to uwzglednic w diecie (a Ty w pytaniu, jesli chcesz sensowna rade).
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Zakonna, dzięki :-*
![]() |
#23 |
Naczelna Nastolatka
|
Mam uszkodzoną stopę, na razie w trakcie diagnozy, co dokładnie. A jednocześnie wreszcie skończyłam leczenie, które przyczyniło się do nadwagi. Uwierz mi, że po trzech lata patrzenia na tłuszcz pragnę chociaż trochę się go pozbyć. Dlatego poszłam do dietetyczki, bo sama nie była w stanie ogarnąć jedzenia. Nawet tylko 5 kg mniej mnie uszczęśliwi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.sfd.pl/Brand_New_Kreweta%..._-t956939.html Jestem bardzo ciekawa z czego obetniesz jak będziesz miała zastój i na jakich kaloriach skończysz redukcje na 1000 kcal ?
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-10-17 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Naczelna Nastolatka
|
przecież już pisałam, że najpierw chcę schudnąć ok. 10 kg, a potem mam nadzieję zacząć ćwiczyć. Może i da się ćwiczyć bez nogi, ja nie jestem takim herosem, żeby ćwiczyć, kiedy stopa boli przy chodzeniu. Dopóki się nie dowiem dlaczego i co mi jest, nie zamierzam kończyny nadwyrężać, ta noga będzie mi jeszcze potrzebna przez jakieś 30 lat.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tzn. ja bym do wyleczenia nogi nie schodziła z kalorycznością jedz w granicach 1800 kcal ale czysto
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj treningów Chalean Extreme? tam jest sporo rąk, a mniej na nogi, coś sobie na pewno wybierzesz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.