|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Mleko antyrefluksowe
Mój synek bardzo ulewał, zmieniłam mu mleko na antyrefluksowe z mąką chleba świetojańskiego. Ulewanie sie zmniejszyło ale są inne problemy. Po jedzenie bardzo płacze, wierci sie, nie wiem dlaczego.Po 1,5 godz jest dalej głodny.Nie wiem co w końcu robić dlaczego sie tak dzieje.Daje mu to mleko dopiero 2 dni .Czy sie przyzwyczai ? Czy wrócić do poprzedniego?Czymoże wymieszać mu to mlek ze zwykłym?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mleko antyrefluksowe
A skąd wiesz, że ulewanie były objawem refluksu? mogło być objawem nietolerancji pokarmowej, skoro teraz nie za fajnie jest.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synek również ma refluks, obecnie ma 8 miesięcy karmię go mlekiem HA z dodatkiem zagęstnika bebilon nutriton, albo zagęszczam mu mleko kaszkami. Można też podawać syrop przeciwko ulewaniu gastrotux baby, ale nie wiem od jakiego jest wieku - ja nie podawałam bo moje dziecko źle znosi syropy. Możesz mieszać oba mleka, albo dodawać do zwykłego zagęstnik, ważne żeby dziecko nosić po jedzeniu aż się kilkukrotnie odbije. Po tym mleku z mączką dużo dzieci ma problemy. Ulewanie może być też objawem nietolerancji pokarmowej.
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Mala miala refluks (badanie w szpitalu) pije bebilon pepti a ja ze karmie jeszcze piersia jestem na diecie bezmelczniej - |Mala juz od dluzszego czasu nie ulewa a ja powoli wprowadzama do swojego zywienia przetwory mleczne...
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Klarissa, Gastrotuss Baby dla noworodków już jest ale to masakra, duuużo tego trzeba podać...
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43358237]A skąd wiesz, że ulewanie były objawem refluksu? mogło być objawem nietolerancji pokarmowej, skoro teraz nie za fajnie jest.[/QUOTE]
Ulewać przestał. Noszenie, odbijanie ani nic nie pomagało na to ulewanie.Potrafił odbić a potem ulać połowę tego co zjadł.Ma 6 tygodni.Po mleku Ha też rzygał, jeszcze bardziej niż po normalnym ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- A mleko daje mu Hipp, chyba nie ma w PL wersji anti-reflux Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-10-21 o 10:46 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43358884]Klarissa, Gastrotuss Baby dla noworodków już jest ale to masakra, duuużo tego trzeba podać...[/QUOTE]
Jak pisałam ja nie podaję, u nas prócz refluksu są jeszcze wymioty, każdy syrop je wzmaga, jak mały ozdrowieje (akutalnie ma zapalenie płuc...) idziemy do gastrologa dziecięcego bo dłużej nie będę czekać aż "magicznie mu minie".
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam szczerze Bebilon Nutriton-u nas ulewanie przeszło momentalnie.
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poradynazdrowie.pl/bebilo...lewaniach.html
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie ilości wypija dziecko? może za dużo dostaje
Układaj po jedzeniu na boczku, brzuszku, może nawet poduszka klin?
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka przestała wymiotować, jak zrezygnowałam ze śmietanki do kawy (mogłam dodawać Cremonę) i jedzenia nabiału. Ulewała przez 5,5 miesiąca, ale odkąd dodawałam do mleka (Bebilon 1) substancję zagęszczającą Bebilon Nutrition (tak to się nazywa, dostępne w aptekach, kosztuje niecałe 20 zł), to było jednak znacznie lepiej. Po mleku Bebilon AR miałam wrażenie, że mała jest "zaklejona", a i tak ulewała. Bardzo chciało jej się po tym pić. Także przez pewien czas przed każdą porcją mleka dostawała Infacol, a do mleka Bebilon Nutrition i Delicol. Wszystko odstawiałam stopniowo. Delicol w połowie czwartego mies. (wcześniej bez tego płakała), Infacol trochę później, ale po niektórych pokarmach zdarza mi się podać nawet teraz, a BN pod koniec szóstego. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra też to słyszała od lekarzy. I faktycznie wyrosła. Oczywiście było różne próby, i z mlekiem, najpierw Enfamil AR i Nutramigen, i podawanie mniejszych porcji, i karmienie prawie w pionie. Młoda ulewała po każdym posiłku, ale normalnie przybierała na wadze.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, że jak synek je powoli i spokojnie to praktycznie wszystko zostanie w brzuszku (zawsze go jeszcze odbijam po jedzeniu) a jak jest głodny i je łapczywie to wszystko wraca, potrafi wrócić cała butla mleka albo porcja zupy.
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Układaj po jedzeniu na boczku, brzuszku, może nawet poduszka klin?