|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nowotwór a tatuaż
Witam. Chcialabym "upiekszyc" , poprawic swoj nawet spory tatuaz... ale sie naczytalam dosc sporo o tym ze te barwniki są silnie toksyczne i moga powodowac raka... da sie jakos zmiejszyc skutki ich dzialania, czy jakos oczyscic organizm.. nie wiem.. cokolwiek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nowotwór a tatuaż
Ja też czytałam, że kolorowe barwniki są rakotwórcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
We Francji już je wycofują, niedługo zniką wszędzię podobno, w radio wymieniali, jakie składniki szkodliwe posiadają te barwniki; ja bym się nie rzucała na kolorowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Też słyszałam to, ale w wiadomościach w tv, widocznie coś w tym jest, ktoś pewnie te barwniki badał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Badali i wykryli mnóstwo paskudztwa, podobno od Francji się zacznie i pójdzie dalej.
Mnie się zresztą kolorowe nie podobają, więc te co mam w planach, spokojnie będę mohła zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze można sobie strzelić czarną dziarę. Czarny barwnik jest naturalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
... choć nie Westwood
|
A co w dzisiejszych czasach nie jest rakotwórcze?
![]() Mam nadzieję, że Polskę ominie to wycofywanie kolorowych barwników, w przyszłym roku chciałabym się jeszcze na tatuaż w kolorze załapać ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czy wykazano że tusze zwierały substancje rakotwórcze czy wykazano statystycznie istotny wzrost zachorowań na nowotwory ( BTW które?) u wytatuowanych osób?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
https://pl-pl.facebook.com/Rdza.nie....36053959828905 Tak samo we Francji powstała panika dot. Diane 35 po tym, jak kilka kobiet zmarło na zakrzepicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oprócz metali ciężkich także rakotwórczy benzopiren/jest w niektórych czarnych/. W niektórych skontrolowanych zakładach tatuażu znaleziono tusze takie jak lakiery samochodowe, tusze do drukarek, pigmenty do farb i kredek. Te 'zdrowsze "naturalne są znacznie droższe więc nieuczciwi tatuażyści stosują szkodliwe tańsze. A niektórych kolorów nie da się uzyskać z naturalnych substancji. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-12-21 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
to ja juz nie wiem gdzie i jak poprawic moj niebieski tatuaz... w sumie niebiesko bialo czerwony..
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a jak moge 'oczyscic' swoj organizm po poprzednim tatuazu.. ?[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Buc
|
Cytat:
bo dla mnie tak samo serek almette może mieć dużo szkodliwych substancji. tylko jeszcze nie wiem na jakiej podstawie o tym mówię. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzeba chodzić do sprawdzonych, zaufanych i renomowanych studiów i tyle. Jak ktoś oszczędza i idzie do kumpla zrobić ''dziarę'' za dychę to może się spodziewać wszystkiego i potencjalny nowotwór jest najmniejszym problemem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.