Rozwiedzione - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 08:59   #1
justynaxxx86
Raczkowanie

Rozwiedzione

Widzę, że dużo tu fajnych tematycznych wątków. Mnie akurat natchnęło, żeby założyć kącik dla rozwiedzionych. Może to dość trudny temat, który nie wszyscy chcą poruszać, ale zastanawia mnie czy dużo jest tu osób, które z różnych przyczyn zakończyły swoje małżeństwo. Dobrze czasami opowiedzieć, jak samemu się przez to wszystko przeszło. Owszem, są rozwody spokojne, bez orzeczenia o winie, a są tez takie, do których jeszcze bardziej nie chce się wracać. Jak to jest u Was? Ułożyłyście sobie póżniej jakoś życie, czy nadal jesteście same i moze wolicie, żeby tak zostało? Zapraszam do dyskusji
justynaxxx86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 11:00   #2
kaarooo
Zakorzenienie

Dot.: Rozwiedzione

Ja jestem rozwódką od trzech tygodni, 1 kwietnia uprawomocnił mi się wyrok.
Jak jest? Dziwnie, wiem, że kiedyś sobie poukładam życie. Na razie uczę się żyć na nowo.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 12:19   #3
Anna_O2
Raczkowanie

rozwiedzione = nowe życie, nowe możliwości, ja tak to widzę
Anna_O2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 13:07   #4
justynaxxx86
Raczkowanie

Smile Dot.: Rozwiedzione

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Ja jestem rozwódką od trzech tygodni, 1 kwietnia uprawomocnił mi się wyrok.
Jak jest? Dziwnie, wiem, że kiedyś sobie poukładam życie. Na razie uczę się żyć na nowo.
kaarooo to świeżutko ja rozwiodłam się 30października ubiegłego roku. Rozwód był bez orzekania o winie, chociaż dzis żałuję, że się na to zgodziłam. Mąż zdradzał mnie od długiego czasu, jeśli nie od wielu lat, ale chciałam, żeby to się jak najszybciej skończyło tym bardziej, że w czasie kiedy pozew był już w sądzie poznałam kogoś. Wiem, że gdyby nie ta osoba zupełnie inaczej bym do tego wszystkiego podchodziła, pewnie i bym się załamała.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Anna_O2 Pokaż wiadomość
rozwiedzione = nowe życie, nowe możliwości, ja tak to widzę
Anno, tak właśnie powinno to wyglądać, ale jeśli z małżeństwa są dzieci, to niestety stare życie zawsze będzie o sobie przypominać, przynajmniej do czasu, kiedy dzieci nie będą pełnoletnie. Wizyty tatusia, weekendy, święta....wszystko w rozsypce, niestety. A ja chciałabym, naprawdę bym chciała, zeby ten człowiek nie pojawiał się w moim życiu, za bardzo mnie skrzywdził.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

halo halo jest nas tylko tyle?
Stary 2013-04-04, 13:45   #5
kaarooo
Zakorzenienie

Tak, świeżutko, chociaż czekałam na rozprawę od września 2012
U mnie bez orzekania o winie, chociaż oboje mocno się skrzywdziliśmy.. ale to ja nie wytrzymałam.
Pewnych rzeczy żałuję, chciałabym, aby życie potoczyło mi się inaczej. Jest jak jest...

Stary 2013-04-04, 14:04   #6
justynaxxx86
Raczkowanie

Cytat:
Tak, świeżutko, chociaż czekałam na rozprawę od września 2012
U mnie bez orzekania o winie, chociaż oboje mocno się skrzywdziliśmy.. ale to ja nie wytrzymałam.
Pewnych rzeczy żałuję, chciałabym, aby życie potoczyło mi się inaczej. Jest jak jest...

nie możesz się winić, skoro - jak piszesz - nie tylko Ty zawiniłaś. Ja najgorzej czułam sie nie po samym rozwodzie, ale w momencie kiedy dowiedziałam się o zdradach. Wszystko potoczyło się bardzo szybko, bo zostałam uświadomiona w marcu, a w październiku byliśmy już na sali rozpraw. W międzyczasie jeszcze próbowaliśmy dawać sobie szansę na uratowanie związku, ale dziś wiem, ze to był pic na wodę fotomontaż, bo on nadal miał z nią kontakt choć wszystkich naokoło zapewniał, ze jest inaczej. Chyba nie mogłam za bardzo pozwalać sobie na cierpienie, bo na wszystko patrzyły dzieci, ale i tak nieźle się załamałam. Wtedy też nie wierzyłam, ze można żyć dalej, ze można bez tego człowieka, chociaż tak mnie potraktował.
kaarooo odezwij się czasami, urządzimy sobie swoistą psychoterapię dla rozwiedzionych

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

swoją drogą widzę, że kilka osób przegląda ten wątek.... moze inni też coś napiszą?
Stary 2013-04-04, 16:45   #7
klara78
Zakorzenienie

Ja jestem po rozwodzie juz kupe czasu, tzn prawie 10 lat. Wyszlam za maz jeszcze na studiach, malzenstwo bylo krotkie i burzliwe. Czy mnie zdradzal - nie wiem. Wiem, ze nie chcial mniec ze ma dzieci i to mi wystarczylo do podjecia decyzji o rozwodzie. Poza tym facet palil zielsko i wiekszosc wolnego czasu spedzal z kumplami lub grajac w gry komputerowe, wiec raczej slaby material na cokolwiek. No ale mloda bylam i glupia, pewnie tez zakochana, wiec wychodzac za maz tych wad nie widzialam. A moze zdziwaczal tak po slubie? Przyznam sie Dziewczyny, ze wyparlam mojego eks i cale to trzyletnie pozal sie Boze malzenstwo z pamieci...
Teraz od czterech lat jestem w szczesliwym zwiazku, mamy dziecko, drugie w drodze
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-04, 22:31   #8
kaarooo
Zakorzenienie

Odzywam się, w pracy byłam
Z "moim" obecnym przyjacielem mi się sypie strasznie, i to mnie dobija.

Stary 2013-04-05, 00:22   #9
laisla
Zakorzenienie

Ja 5 lat już. To był najlepszy krok z możliwych jednak życia sobie już "nie ułożyłam" na nowo. Próbowałam ale zawsze coś z którejś strony nie grało. No i człowiek ma dużo większe wymaganie niż miał kiedyś, a to utrudnia zadowolenie się byle czym. Z facetami po rozwodzie pewnie podobnie, każdy wie o sobie już sporo i wie dokładnie czego mu do szczęścia potrzeba. Jak tego nie dostaje to woli być sam
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 05:49   #10
justynaxxx86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja 5 lat już. To był najlepszy krok z możliwych jednak życia sobie już "nie ułożyłam" na nowo. Próbowałam ale zawsze coś z którejś strony nie grało. No i człowiek ma dużo większe wymaganie niż miał kiedyś, a to utrudnia zadowolenie się byle czym. Z facetami po rozwodzie pewnie podobnie, każdy wie o sobie już sporo i wie dokładnie czego mu do szczęścia potrzeba. Jak tego nie dostaje to woli być sam
mi się wydaje, że człowiek po rozwodzie wchodząc w nowy związek wie ju jak nie powinien wyglądać. Ja dopiero teraz, w nowym związku poczułam się doceniana i kochana. Kiedyś od byłego nie słyszałam, że mnie kocha, dziś słyszę to kilka razy dziennie, ale osoba z którą jestem jest tak samo spragniona tych słów jak ja. Co lepsze to też facet po rozwodzie.......

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Napisane przez klara78 Pokaż wiadomość
Ja jestem po rozwodzie juz kupe czasu, tzn prawie 10 lat. Wyszlam za maz jeszcze na studiach, malzenstwo bylo krotkie i burzliwe. Czy mnie zdradzal - nie wiem. Wiem, ze nie chcial mniec ze ma dzieci i to mi wystarczylo do podjecia decyzji o rozwodzie. Poza tym facet palil zielsko i wiekszosc wolnego czasu spedzal z kumplami lub grajac w gry komputerowe, wiec raczej slaby material na cokolwiek. No ale mloda bylam i glupia, pewnie tez zakochana, wiec wychodzac za maz tych wad nie widzialam. A moze zdziwaczal tak po slubie? Przyznam sie Dziewczyny, ze wyparlam mojego eks i cale to trzyletnie pozal sie Boze malzenstwo z pamieci...
Teraz od czterech lat jestem w szczesliwym zwiazku, mamy dziecko, drugie w drodze
gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania twój były chyba rzeczywiście nie dorósł do małżeństwa. Ja wyszłam za mąż z powodu ciąży:/ gdybym wtedy wiedziała, że tak się to wszystko potoczy.... nawet bym na niego nie spojrzała. Po prostu zapatrzony w siebie buc!

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Odzywam się, w pracy byłam
Z "moim" obecnym przyjacielem mi się sypie strasznie, i to mnie dobija.
o czyli ktoś jest w Twoim życiu nie martw się, będzie dobrze Po tym jak z mężem zdecydowaliśmy się rozstać obiecywałam sobie, ze już nigdy w życiu żadnych facetów, a tu podziało się inaczej.
kaarooo wyśpij się
Stary 2013-04-05, 09:23   #11
kaarooo
Zakorzenienie

No niby jest. Ale to dość skomplikowane.
Wyspałam się,
U mnie było tak, że od początku małżeństwa był problemy. Za młodo wyszłam za mąż, nie mieliśmy perspektyw, ciągle na odległosć, ciągle kłopoty finansowe. On w pewnym momencie uciekł za granicę, ale ani nie miał zamiaru mnie tam ściągnąć ani wrócić. Więc się oddaliliśmy od siebie. Czasami miłość to za mało.
I pozostaje głupi, pusty żal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 16:10   #12
justynaxxx86
Raczkowanie

ja po tym jak już się rozwiodłam poczułam.....radość? Wreszcie mogłam samodzielnie podejmować decyzje, nikt do niczego się nie wtrącał. Tamten związek chyba był toksyczny. Teraz nawet cenię sobie, ze jestem sama z dziećmi, sama w sensie, że nie mieszka z nami żaden facet i boję się, co będzie jak mi tak zostanie, bo z obecnym partnerem planujemy zamieszkać razem dopiero za jakieś trzy lata, mieszkamy od siebie kawałek i jego trzyma tam praca, dojazdy by się nie opłacały niestety.
Uciekam właśnie piec ciasto jutro zwalam się na weekend rodzicom i nie chcę jechać tak z pustymi rękami
Stary 2013-04-05, 20:45   #13
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaxxx86 Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że człowiek po rozwodzie wchodząc w nowy związek wie ju jak nie powinien wyglądać. Ja dopiero teraz, w nowym związku poczułam się doceniana i kochana. Kiedyś od byłego nie słyszałam, że mnie kocha, dziś słyszę to kilka razy dziennie, ale osoba z którą jestem jest tak samo spragniona tych słów jak ja. Co lepsze to też facet po rozwodzie.......[COLOR="Silver"]
Tak, na pewno wie więcej o sobie i o tym czego pragnie w związku.
Fajnie, że Ci się udało Ja trochę przestałam już wierzyć. Nie jest tak, że nic się nie działo przez te 5 lat ale chyba wolę być sama niż iść na jakieś kompromisy. Ci moi kandydaci mieli podobnie więc nie wyszło. Z jednym by wyszło, ale musiałabym się zakochać najpierw tak mocno jak on
Stary 2013-04-06, 10:02   #14
justynaxxx86
Raczkowanie

coś cicho na tym wątku, pewnie umrze śmiercią naturalną życzę Wam miłego weekendu
Stary 2013-04-06, 10:42   #15
kaarooo
Zakorzenienie

Wzajemnie! Dajmy mu czas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 22:26   #16
irenkaaa
Zakorzenienie

hej . ja jakies 7 lat po rozwodzie

u mnie tez bylo tak ze za szybko podjelismy decyzje o slubie i bylo zgrzytow niemalo przez jakies 4 lata ale najwazniejsze ze teraz po tylu latach mozemy spokojnie o tym rozmawiac , bez zadnych zali, wyrzucania sobie nawzajem czegos i to jest dobre. u nas byla sprawa bez orzekania o winie i od momentu zlozenia podania do rozwodu trwalo to moze 3 -4 tyg a rozwod .. z czekaniem na wyrok niecale 15 minut .
zycie juz poukladane na nowo dawno
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 13:29   #17
justynaxxx86
Raczkowanie

Halo, nie ma tu więcej rozwiedzionych wizazanek? Co u Wa słychać dziewczyny?

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk wiec przepraszam za literówki:-D
Stary 2014-05-27, 13:38   #18
klara78
Zakorzenienie

Ja się melduje
Gdy ostatnio tu pisałam, byłam w ciąży. Więc daaaawno temu, bo Młody ma już ponad roczek! Jestem jeszcze na urlopie rodzicielskim, we wrześniu wracam do pracy. Co u reszty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:05   #19
justynaxxx86
Raczkowanie

Klara fajnie ze wszystko w porządku. Ciesz sie jeszcze chwilami z dzieckiem, bo została Wam praktycznie koncowka. Też jestem ciekawa co u reszty słychać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 15:05   #20
kaarooo
Zakorzenienie

No hej. U mnie sie wystko posypalo. Zmienilam prace, miasto ale nie umiem sie odnalezc...

Wysłane z mojego Quadra 7 UltraSlim przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-05-27, 15:12   #21
justynaxxx86
Raczkowanie

Cytat:
No hej. U mnie sie wystko posypalo. Zmienilam prace, miasto ale nie umiem sie odnalezc...

Wysłane z mojego Quadra 7 UltraSlim przy użyciu Tapatalka

ja też zmieniłam miasto, dzieci właśnie kończą rok w nowej szkole i nam jakoś udało się to wszystko ułożyć, dlatego nie martw się, pewnie wszystko przyjdzie z czasem. A długo juz jesteś w nowym miejscu?

Stary 2014-05-27, 15:15   #22
kaarooo
Zakorzenienie

Ponad pół roku, aczkolwiek mnie jest tutaj dziwnie. Coraz bardziej się w tym pogrążam i coraz bardziej udaję, że jest ok.
A nie jest. I nawet nie mam z kim o tym pogadać.

Stary 2014-05-27, 15:16   #23
justynaxxx86
Raczkowanie

karooo teraz doczytałam z twoich postów na początku wątku ze z nowym przyjacielem zaczynało się sypać, czytając ostatni mam rozumieć ze i to zakończone?

Stary 2014-05-27, 15:42   #24
kaarooo
Zakorzenienie

To jest zbyt skomplikowane. Tkwimy w martwym punkcie. Nie umiem ani tego zakończyć, ani tego rozbudować.
Coś we mnie po prostu siedzi i tego się pozbyć nie mogę. Zamiast ruszyć do przodu, to stoję jak kołek w miejscu i coraz bardziej się z tym wszystkim męczę.

Stary 2014-05-27, 16:46   #25
justynaxxx86
Raczkowanie

Może po prostu potrzebujesz czasu, przemyślenia też są ważne, musimy mieć w życiu trochę czasu na uporządkowanie wszystkiego. Ja rozstając siw z byłym mężem myślałam ze juz nigdy z nikim innym się nie zwiąże, a uczucie spadli niespodziewanie. Ktoś pomysli, że szukałam na siłę bo poznałam obecnego partnera na portalu randkowym, ale ja na tym portalu byłam pierwszy raz w życiu po tym jak przeczytałam tematyczny artykuł w jakiejś gazecie, nie chce tutaj tytułami rzucać, czasopismo kobiece po prostu

Stary 2014-05-27, 17:22   #26
kaarooo
Zakorzenienie

Ale ja nie mówię o związku, ja mówię o żalu, bezradności, bezsilności, upokorzeniu, ciężarze, który w sobie noszę, a którego pozbyć się nie mogę. To przez rozwód. To boli. I to ciągle chowam w sobie, żeby się nikt nie martwił.

Stary 2014-05-27, 17:38   #27
irenkaaa
Zakorzenienie

U mnie tez zmiany ale kraju. Laptopa prawie od przyjazdu nie otwieram a na tel niezbyt wygodnie

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-05-27, 18:47   #28
justynaxxx86
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja nie mówię o związku, ja mówię o żalu, bezradności, bezsilności, upokorzeniu, ciężarze, który w sobie noszę, a którego pozbyć się nie mogę. To przez rozwód. To boli. I to ciągle chowam w sobie, żeby się nikt nie martwił.

kaarooo to smutne co piszesz, ale pamiętaj ze po każdej burzy wschodzi słońce. Ten rozwód musiał Cie bardzo poranic. Ja też tak się czułam, ale w momencie kiedy odkryłam ze były maz mnie zdradza. Zanim złożyliśmy pozew próbowaliśmy to ratować ale on nawet w tym czasie oszukiwał mnie i cala swoja rodzinę ze skończył z tamta kobieta. Każdy inaczej przez to przechodzi, ale tu na wątku możesz napisać co Cię boli, licze ze zbierze się nas więcej rozwiedzionych wizazanek. Ze swojej strony przytulam

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
U mnie tez zmiany ale kraju. Laptopa prawie od przyjazdu nie otwieram a na tel niezbyt wygodnie

witaj irenkaaa

Stary 2014-05-27, 20:04   #29
irenkaaa
Zakorzenienie

Kaarooo może jeszcze nie jest tak źle.

Stary 2014-05-27, 21:10   #30
laisla
Zakorzenienie

Miło Was słyszeć panienki ()

U mnie bez burz najmniejszych, sama siedzę bo córa na obozie. Tylko moje koty są obok To, co napisałam ostatnio jest wciąż aktualne więc nie ma co się rozpisywać.

kaarooo a może (już przysłowiowy tutaj) psycholog by coś poradził na taki stan rzeczy?

justynaxxx86 gratuluję tak pozytywnych zmian

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:12
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości