![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ograniczenia dla nowych użytkowników na zakładanie wątków.
W związku z ostatnią plagą zakładania kolejnych wątków na ciągle te same tematy przez nowych użytkowników, a więc z łamaniem regulaminu, proponuję wprowadzić limit postów, po uzyskaniu których użytkownik mógłby zakładać nowy wątek. Myślę, że znacznie usprawniło by takie rozwiązanie funkcjonowanie Forum Wizażu, a Moderatorom oszczędziło sporo pracy.
Myślę, że limit 50 lub 100 postów mógłby być rozwiązaniem. A jak Wy sądzicie? Zachęcam do zabierania głosu w dyskusji ![]() ![]()
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2010-01-28 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ograniczenia dla nowych użytkowników na zakładanie wątków.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
również jestem za
![]()
Mój pazukrowy wątek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358915 Mój photoblog : www.photoblog.pl/natiinails ![]() http://s1.suwaczek.com/200712273438.png Walczę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/18edb6a478.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Różowy Jednorożec
|
Pink popiera.
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
100 to może za dużo, ale również popieram inicjatywę.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a co jeśli, taki uzytkownik będzie chciał zalożyć wątek którego jeszcze nie było? będzie musiał się podpiąć pod inny temat a wtedy moze go zasmiecic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zawsze jakiś wątek bez problemu znajdzie, w którym będzie mógł zapytać
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja też jestem za ale sądzę, że jest to nie możliwe bi ten limit musiałby zostać wprowadzony na cały Wizaż a nie tylko na pazurkowy....
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak jak najbardziej jestem za.
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja też za - aczkolwiek prawdopodobnie marne są szanse, na wcielenie tego w życie, niestety
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem przeciw. To że ktoś jest nowy nie znaczy że nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Musi sobie napykać 100 postów gdzie indziej co za tym idzie spam się powiększy zamiast zmniejszyć. A jeśli ktoś wpada na forum okazyjnie np na metamorfozy zadać pytania, po co mu tyle postów?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
to jest jakieś rozwiązanie - ale tylko na niektórych działach forum
bo np. na intymnym albo na seksie jest duzo takich osób które mają konto jakieś stałe (dużo postów) i są znane (np. mają reklamę tak jak ja) i dajmy na to mają intymny problem ![]() no i nie bardzo mozna pisać z takiego konta oficjalnego ... no i zakładają sobie konto drugie - na konkretną okoliczność aby zadać jakies pytanie intymne ![]() ![]() często czytam na intymnym, jak ktos pisze, że ma inne konto ale załozył nowe aby załozyc nowy wątek i nie być rozpoznanym .... no i wtedy się nie dałoby ![]() chyba, że np. na intymnym, seksie itp.. żeby nie było takich ograniczeń, albo odwrotnie: ograniczenia tylko na niektórych podforach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To byłoby rzeczywiście dobre rozwiązanie - ograniczenie tylko na niektórych działach.
Co do limitu postów to napisałam w pierwszym poście o liczbie 50 lub 100, a nie że od 100 ![]() Myślę, że osoba, która napisze nawet kilkanaście postów to i tak w jakiś mniejszym lub większym stopniu zapozna się najpierw z istniejącymi wątkami, a później zacznie dopiero swoje zakładać. Nie chodzi mi stricte o ograniczenie swobody poruszania się nowych Wizażanek, ale o ograniczanie wątków zaczynających się: - jaki polecacie żel/akryl, - jaki zestaw startowy, - kupiłam: tipsy, klej, żel itd i jak to nakładać, - co sądzicie o firmie x, - mam brzydkie paznokcie i co mi doradzicie, i kilkadziesiąt innych, mimo iż jak byk na pierwszych stronach po wejściu na forum są już wcześniej założone wątki związane z tymi zagadnieniami. Najbardziej mi się podobają osoby ![]() ![]() ![]()
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2010-01-28 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
roksi oczywiscie jestem za
w zelszym roku tez padla taka propozycja i co?? i jak widac nasze prosby rozpatrzono pod katem "to nie jest WASZE forum, nie panoszyc sie, nie wydziwiac, watkow nie usuwamy i jestesmy otwarci na nowych uzytkownikow" no i w mysl tej idey mamy w watkach burdello ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja tez jestem za
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
ha ha ha
sieciunia ju ar maj niu ajdol ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to nic - na innym forum (EuroFashion) dziewczyna napisała, że jest w szkole kosmetycznej, a jeszcze nie zaczęli brać o przedłużaniu pazurków, a ona by chciała zacząć. Więc, mają jej dziewczyny pomóc w wyborze żeli, lampki i całego sprzętu, tak aby z ich pomocą mogła zacząć robić. Mało tego - napisała żeby jej napisać jak się to robi (cytuję)"dokładnie". Jako temat napisała: "Tipsy od A do Z" Niektórzy to są już tak beszczelni, że to im już weszło w nawyk i nie widzą w tym nic niestosownego ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
bo widzisz roksi..
one nie pomysla, ze skoro na kursy wydalam kilka tys zlotych to mnie RACZEJ denerwuja prosby o dar,owe korepetycje za to jak chce cos znalesc sobie to wyswietla mi sie miiilion watkow w tym pol miliona smieci a skoro ja nie moge zlnalesc, to wlasciwie ma znalesc cooos ktos kto jest tu nowy, a szuka czegos konkretnego no jak? w koncu sie wkurza i zaglada nowy watek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Tak tak tak
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ograniczanie nowych osób tylko dlatego, że są nowe to raczej dyskryminacja, nie każdemu brakuje zdrowego rozsądku (za to niektórzy cierpią na jego chroniczny brak). Może pośrednie rozwiązanie - ograniczać możliwość zakładania tym osobom, które nagminnie zaczynają nowe-stare tematy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dyskryminacja? Raczej po prostu "oszczędność" czasu i nerwów ![]()
Agnieszka Edytowane przez RoksiSK Czas edycji: 2010-01-29 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
no wiesz roksi.. ktos to robic musi
a od tego sa moderatorzy.. przeciez trudno zebysmy my zwracaly uwage tym uzytkowniczkom, ktore namietnie zadaja pytanie po raz setny.. a najlepszy motyw jest taki ze w JEDNYM watku na gorze podpietym!!!! sa zebrane wszystkie dotychczasowe watki siedzialysmy z dziewczynami dwa tyg i strescilysmy wszystkie watki od samego poczatku prosilam moderatorow 3 razy o otwarcie watku abym mozna go bylo odswiezyc i o skasowanie koncowej pyskowki i oszczerstw i moze to by cos dalo byl duuzo mniej watkow gdy tamten byl aktywny.. no aleeee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Anick jak zaczęłam sama parę miechów temu przeglądać Wizaż to właśnie wpadłam na Wasz wątek - przeczytałam go kilka razy od dechy do dechy i byłam pod wrażeniem Waszego wkładu. Nawet go kilku dziewczynom polecałam jako podstawowe źródło wiedzy, ale grochem o ścianę, bo i tak po dziesięć razy dopytywały się o to samo. A wystarczy czytać ze zrozumieniem - heeellllooooołłłłłł
![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
powiem Ci szczerze, ze tam jest praktycznie wszystko
cala nasza wiedza, tak na serio, to mysle, ze odpowiada na prawie wszystkie pytania dziewczyn swiezo po kursie fajnie, ze Ci sie przydal i kilku innym ![]() jednak nasza praca nie poszla na marne ![]() dodatkowo mialam w planie zrobic watek ze stepami ale na razie nie mam czasu na to jednak po sesjach.. byc moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
wcale nie głupi pomysł,ale i tak będą zaśmiecać inne wątki, pewnie pierwsze lepsze z brzega i może się dopiero haos wytworzyć...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
jestem ZA . Na całym wizażu mógłby być limit od np. 50 (100 to już może za dużo) i np. udostępnić jeden jedyny wątek pt. "pomoc dla początkujących" czy coś takiego, w bardzo krytycznych sytuacjach
![]()
![]() |
#27 |
La Moderatoiure
|
Kochane ale z tym to nie do nas, tylko raczej na Techniczne forum.
To jest duża zmiana i ingerencja w całość forum, nie tylko na paznokciach i takimi sprawami nie zajmują się moderatorzy ![]() Apelujcie do Szefa - Agi Z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Oki
![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Eeeech... Powodzenia... Roksik - idealista jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
skąd ja to znam.. :|
tez kiedys walczylysmy o watek na smieci uslyszalysmy mniej wiecej, ze jesli nam sie nie podoba, to nikt nas tu nie trzyma a wizaz poradzi sobie bez nas.. troche to w sumie przykre.. wydaje mi sie, ze jesli uzytkownicy prosza o jakies zmiany i staraja sie pomoc w ich wprowadzeniu jesli mowimy, ze cos jest nie tak.. to jednak szefostwo powinno nam sie starac pomoc a tu wychodzi, ze to my jestesmy dla nich, a nie on dla nas moze tak jest? a te uszczypliwosci i humorek niezbyt na miejscu to od dawna znak rozpoznawczy pana Z ktory w sumie prowokuje w ten sposob do klotni no szkoda, widac tak juz zostanie i nie damy rady nic z tym zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.