co robic? klopoty z mama - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-10-31, 11:11   #1
angelika9011
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 135

co robic? klopoty z mama

Witam. Tak po wkrótce opis ¿e mój problem. Od dwóch lat jestem z chlopakiem. Jest on 12 lat starszy na poczatku mama byka ok po jakim¶ roku przestali jej odpowiadaæ. Wypisuje mi SMS z innego nr jako jak±¶ niby ¿yczliw± mi osoba abym go zostawila ze ludzie ze mnie siê ¶miej± ze jestem z nim.moi znajomi s± jak najbardziej za nami bardzo siê lubi± spêdza my razem wolny czas. Ale mama go nie toleruje nie chce o nim sluchac,skreslila go. Tylko ona jedna z rodziny ma takie fanaberie. Nir pasuje jej to ze nie ma auta wykupionego mieszkania tylko wynajmuje i wiek.. w sumie to juz nie wiem co jest ko skrêtnym powodem jej nienawi¶ci.. chyba tez to ze nie sponsoruje mnie..jest matka materialstka.. co robiæ?
angelika9011 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 11:18   #2
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 502
GG do czarna_maciejka
Dot.: co robic? klopoty z mama

A ty ile masz lat?
czarna_maciejka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 11:24   #3
verumka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 200

Cytat:
Napisane przez angelika9011 Poka¿ wiadomo¶æ
Wypisuje mi SMS z innego nr jako jak±¶ niby ¿yczliw± mi osoba abym go zostawila ze ludzie ze mnie siê ¶miej± ze jestem z nim.
A sk±d wiesz, ¿e to na pewno Twoja mama?

verumka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 11:37   #4
kisielova
ReklaMO(D)¿erca.

Wiadomo¶ci: 9 889

sk±d wiesz, ze to Twoja mama, a nie jaka¶ ¿yczliwa kole¿anka wypisuje smsy?

Ile masz lat? Bo to mo¿e byæ kluczowe pytanie w sprawie.
kisielova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 11:58   #5
kandao
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 334

Wiesz, ja mam faceta 12 lat starszego, wydajê mi siê ¿e to nie koniecznie musi byæ Twoja mama. No chyba ¿e masz jakie¶ dowody lub podejrzenia poparte jakimi¶ czynami.
kandao jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 12:27   #6
angelika9011
Raczkowanie

Mam23lata. Jestem pewna ze to ona poniewa¿ moje ¿yczliwe kole¿anki stoj± za mn± murem. Moja mama jest osoba falszywa. W sms wypisuje tak sformu³owania takie przy klady które u¿ywa w rozmowach ze mn±. Znam jej styl wiec jestem pewna.
Stary 2013-10-31, 12:28   #7
kandao
Zadomowienie

moja kole¿anka ma bardzo podobnie... tylko ta wymusza na niej pieni±dze, my¶la³a¶ nad zmian± numeru? a ten zostawiæ tylko dla niej?
Stary 2013-10-31, 12:30   #8
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kandao Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, ja mam faceta 12 lat starszego, wydajê mi siê ¿e to nie koniecznie musi byæ Twoja mama. No chyba ¿e masz jakie¶ dowody lub podejrzenia poparte jakimi¶ czynami.
A ty masz pewno¶æ ze chcesz zanim byæ? Ja oczywi¶cie mam. Pracuje w sklepie wiec nie raz plotkuje sobie z klientkami i raz mi jedna powiedziala ze tez ma mê¿a z taka ró¿nica wieku i to byl to jej blad zyciowy poniewa¿ kiedy¶ nie byli widaæ tej ró¿nicy a teraz na staro¶æ bardzo rzuca siê to w oczy
Stary 2013-10-31, 12:32   #9
kandao
Zadomowienie

jeste¶my pewni... Gdyby¶my nie byli, nie rezygnowa³by z kap³añstwa
Stary 2013-10-31, 12:34   #10
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
moja kole¿anka ma bardzo podobnie... tylko ta wymusza na niej pieni±dze, my¶la³a¶ nad zmian± numeru? a ten zostawiæ tylko dla niej?
Nie myslalam o tym.. bardzo malo rozmiawiamy ze sob± i je¶li juz to widzimy siê bardzo krótko.. z tata mam ¶wietny kontakt babcia jest strasznie za tym zwi±zkiem tylko jej cos nie pasuje. Je¶li chodzi o pieni±dze to ona by bardzo chciala zrbym byka z jakim¶ bogatym facetem co by mi da wal kasê a ja moglabym w domu byc
Stary 2013-10-31, 12:35   #11
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam23lata. Jestem pewna ze to ona poniewa¿ moje ¿yczliwe kole¿anki stoj± za mn± murem. Moja mama jest osoba falszywa. W sms wypisuje tak sformu³owania takie przy klady które u¿ywa w rozmowach ze mn±. Znam jej styl wiec jestem pewna.
Ale to nadal nie jest dowód. Nie przy³apa³a¶ jej.

Jeste¶ osob± doros³±, wiêc powinna¶ zdaæ sobie sprawê, ¿e z kole¿ankami bywa ró¿nie, sk±d wiesz, ¿e która¶ nie jest np. zazdrosna? Uwa¿asz, ¿e to mama jest fa³szywa, a nawet przez my¶l Ci nie przechodzi, ¿e fa³szywe mog± byæ te¿ "psiapsió³ki".

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 12:35   #12
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
jeste¶my pewni... Gdyby¶my nie byli, nie rezygnowa³by z kap³añstwa
Najwa¿niejsze ze jeste¶cie ze sob± szczê¶liwi
Stary 2013-10-31, 12:35   #13
kandao
Zadomowienie

Moja babcia tak ma... jak by³am z facetem którego ojciec mia³ w³asn± firmê, i potem go zostawi³am nie odzywa³a sie do mnie przez pó³ roku... mo¿e pomy¶l o numerze tylko dla najbli¿szych...albo zablokuj ten numer?
Stary 2013-10-31, 12:39   #14
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
Moja babcia tak ma... jak by³am z facetem którego ojciec mia³ w³asn± firmê, i potem go zostawi³am nie odzywa³a sie do mnie przez pó³ roku... mo¿e pomy¶l o numerze tylko dla najbli¿szych...albo zablokuj ten numer?
Je¿eli zminilabym nr to wiadomo musialabym dziadkom taciee rodzeñstwu go podaæ a wtedy i ona siê dowie
Stary 2013-10-31, 12:41   #15
kandao
Zadomowienie

a zablokowanie?
Stary 2013-10-31, 12:43   #16
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verumka Poka¿ wiadomo¶æ
Ale to nadal nie jest dowód. Nie przy³apa³a¶ jej.

Jeste¶ osob± doros³±, wiêc powinna¶ zdaæ sobie sprawê, ¿e z kole¿ankami bywa ró¿nie, sk±d wiesz, ¿e która¶ nie jest np. zazdrosna? Uwa¿asz, ¿e to mama jest fa³szywa, a nawet przez my¶l Ci nie przechodzi, ¿e fa³szywe mog± byæ te¿ "psiapsió³ki".
No okej kole¿anki. Ufam im. Z matka jest np tak.. gadamy i mi siê cos pyta np co ostatnio mi ku pil na zakupach a na drugi dzieñ SMS hej laska widzê ze jeste¶ nie szczê¶liwa z tym swoim starym skanera. Odousc go sobie bo zalpslugujesz na kogo¶ lepszego. Ludzie siê smiieja z ciebie ze jeste¶ z kim¶ takim

Wiem ze ciê¿ko zrozumieæ to osobie która ma normalne relacje z mama
Stary 2013-10-31, 12:52   #17
kandao
Zadomowienie

zablokuj j±, je¿eli nie masz takiej opcji w telefonie, po prostu id¿ do operatora
Stary 2013-10-31, 12:54   #18
angelika9011
Raczkowanie

Cytat:
zablokuj j±, je¿eli nie masz takiej opcji w telefonie, po prostu id¿ do operatora
Mam taka mo¿liwo¶æ i tak zrobiê. Dziekuje
Stary 2013-10-31, 12:56   #19
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
No okej kole¿anki. Ufam im. Z matka jest np tak.. gadamy i mi siê cos pyta np co ostatnio mi ku pil na zakupach a na drugi dzieñ SMS hej laska widzê ze jeste¶ nie szczê¶liwa z tym swoim starym skanera. Odousc go sobie bo zalpslugujesz na kogo¶ lepszego. Ludzie siê smiieja z ciebie ze jeste¶ z kim¶ takim

Wiem ze ciê¿ko zrozumieæ to osobie która ma normalne relacje z mama
No dobra, za³ó¿my, ¿e to rzeczywi¶cie mama, chocia¿ w±tpiê nadal, ¿e doros³ej kobiecie chce siê bawiæ w takie gierki, ale ok.

A gada³a¶ w ogóle z ni± na temat Twojego faceta? Ale tak szczerze, na spokojnie? ¯eby Ci powiedzia³a a co w ogóle jej chodzi? Bo jak napisa³a¶, sama do koñca nie wiesz, tylko przypuszczasz, ¿e o sprawy materialne.

Generalnie matka nie chce ¼le dla swojego dziecka (pomijaj±c oczywi¶cie niektóre przypadki). Mo¿e wie o Twoim facecie co¶, o czym Ty nie wiesz i próbuje Ci to jako¶ zasugerowaæ? (inna sprawa, ¿e w niezwykle dziecinny sposób, zak³adaj±c, ¿e to rzeczywi¶cie ona te smsy wysy³a). Bra³a¶ pod uwagê tak± ewentualno¶æ?

Edytowane przez verumka
Czas edycji: 2013-10-31 o 12:57

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 12:56   #20
kandao
Zadomowienie

ona ( ktokolwiek by to nie by³) bêdzie sobie ¿yæ w swiadomo¶ci ¿e dostajesz sms , a ty ¿yjesz sobie w spokoju
Stary 2013-10-31, 13:05   #21
angelika9011
Raczkowanie

A gada³a¶ w ogóle z ni± na temat Twojego faceta? Ale tak szczerze, na spokojnie? ¯eby Ci powiedzia³a a co w ogóle jej chodzi? Bo jak napisa³a¶, sama do koñca nie wiesz, tylko przypuszczasz, ¿e o sprawy materialne.

Tak rozmawialam. Na kazdy jej atak mialam przemy¶lany argument. Na koniec u stwierdzila ze nie widaæ ¿ebym byka szczê¶liwa na co jej powiedzialan ze po co mam cokolwiek jej pokazywaæ jak tym szczê¶ciem mogê podzieliæ siê z przyjaciolmi bo ona i tak tego sluchacc nie chce. Przed rozmowa jaki¶ miesi±c czasu byli tak ze mówikam jej cos o moim partnerze ona odwracaala glowe ucinala temat nie odpowiadala
Stary 2013-10-31, 15:19   #22
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Nigdy nie pozwól innym osobom decydowaæ o swoim ¿yciu, niewa¿ne nawet ¿e t± osob± jest Twoja matka. To jest Twoje ¿ycie i to Ty masz prawo wybraæ jak ono bêdzie wygl±daæ, masz równie¿ prawo pope³niaæ b³êdy. I nikomu nic do tego, to Twoje szczê¶cie i to Ty bêdziesz ponosi³a konsekwencjê za to co robisz. A tak naprawdê nie robisz nic z³ego, zwi±za³a¶ siê tylko z mê¿czyzn± z którym dzieli Ciê wiêksza ró¿nica wieku ni¿ przeciêtn± parê. I tyle. Wam to w niczym nie przeszkadza i tego siê trzymaj, nie dajmy siê zwariowaæ, masz ju¿ 23 lata, jeste¶ doros³± kobiet±, nasze matki w tym wieku ju¿ dzieci rodzi³y. To co robi Twoja matka przechodzi wszelkie pojêcia. Ja na Twoim miejscu po prostu kompletnie przesta³abym siê odzywaæ choæby s³owem na ten temat, nawet je¿eli zacznie Ciê znowu prowokowaæ do dyskusjit. I powiedz jej ¿e skoro zachowuje siê w ten sposób, to ju¿ po prostu nigdy o nim nie us³yszy skoro tak bardzo tego chce i nie bêdzie mia³a zielonego pojêcia o tym co dzieje siê w Twoim ¿yciu. Straszna zbrodnia, doros³a córka zwi±za³a siê z 12 lat starszym mê¿czyn± o mój Bo¿e, nic gorszego ju¿ nie mog³o j± w ¿yciu spotkaæ. Niech siê cieszy ¿e jeste¶ zdrowa, masz dwie rêce i dwie nogi, jeste¶ zakochana i kochana. Takim ludziom po prostu przyda³by siê potê¿ny wstrz±s w ¿yciu ¿eby zaczêli doceniaæ to co istotne, a ignorowaæ to co nieistotne. Jak choæby krzywe spojrzenia s±siadów na faceta ich córki (chocia¿ w±tpie ¿e takie s±). Na razie milcz, pó¼niej wyprowad¼ siê ze swoim mê¿czyzn± a ona niech decyduje czy wa¿niejsza jest dla niej córka, s±siedzi, czy te¿ mo¿e statystki ma³¿eñskie. Je¿eli wybierze co innego to trudno, ona na swojej g³upocie najwiêcej straci.
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 18:41   #23
Elfir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 836

Uprzejmiê proszê o edycjê i poprawienie twoich postów, bo s± trudne do zrozumienia z powodu b³êdów i braku interpunkcji. Nie chcia³abym udzieliæ b³êdnej rady z powodu nieprawid³owej interpretacji twojego wpisu.
Z góry dziêkujê.

Kiedy stwórca sk³ada³ ten ¶wiat, mia³ mnóstwo znakomitych pomys³ów, jednak uczynienie go zrozumia³ym jako¶ nie przysz³o mu do g³owy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 18:51   #24
_Kari_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 523

Obróæ siê na piecie i "spierd***j" od takiej matki... niech siê swoim zyciem zajmie.
Czy twoja mama jest mo¿e po rozwodzie...czy masz normaln± rodzine z ojcem itd??

Nigdy nie pojmê rodziców wpieprzaj±cych siê w ¿ycie swoich dzieci...
_Kari_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-31, 21:39   #25
angelika9011
Raczkowanie

emma8 dziekuje Tobie za te slowa Doskonale mnie zrozumialas i potwierdzilas moje mysli. Jestem wdzieczna za takie spojrzenie.
Mam normalna rodzine,bez rozwodu. Nikt z przyjaciol nie patrzy na nas krzywo kazdy jest murem za nami. Z mama juz mam bardzo slaby kontakt jedynie sprawy codzienne omawiamy.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.