|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!!
Mam 18 lat. Uprawiam z chlopakiem seks bez zabezpieczenia tzw. "przerywany". Okres spoznil mi sie 3 dni. Zazwyczaj trwal ok. 7 dni, a teraz 4. Był bardzo obfity. Tampon musialam zmieniac co godzine, bo mi przesiąkał, a przecientnie starczal mi na 6 godz. Nie moge jeść, bo wymiotuję, boli mnie głowa i cały czas się słabo czuję. I zapomnialam dodać ze przez 1,5 dnia w trakcie okresu zamiast krwi poawilo sie duzo ciemno brazowej mazi. Mam torbiele na jajnikach. Mozliwe jest to, ze jestem w ciazy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możliwe.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Stosunek przerywany, to nie metoda antykoncepcji. Jesli już chcecie pozwolić sobie na współżycie bez zabezpieczenia, to zacznij sobie wyznaczać dni płodne i niepłodne. Po owulacji możecie się nie zabezpieczać. Pomocny może się okazać np mikroskop owulacyjny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zrób test. to że pojawiła się miesiączka nie świadczy że nie jesteś w ciąży- ze względu na Twój młody wiek, pierwszą ewentualną ciążę i stres związany z tym- krwawienie mogło się pojawić. moja znajoma miała "normalne" miesiączki przez 5 miesięcy a była w tym czasie w ciąży. Miała 19 lat, lekarz jej powiedział że to się zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.