|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() fioletowe żyłki na udzie - co z tym począć ?
Mam problem i nie wiem jak mam sobie z tym poradzic. Polega on na tym że od jakiegos czasu zauwazyłam na swoim udzie fioletowe zyłki jakby popekane naczynka. Nie wiem dlaczego cos takigo mi sie zrobilo i to tylko na jednej nodze. Dodam ze czesto mnie nogi bola i zastanawiam sie czy to nie sa poczatki zylakow
![]() ![]() W aptece zakupilam sobie rutinoscorbin ze wzgledu na wlasciwosc uszczelniania naczyn wlosowatych, jak tez balsam do skory naczynkowej. Stosuje to od jakiegos czasu i nie widze zadnej poprawy wiec mam watpliwosci czy to w ogole pomoze ![]() Nie wiem gdzie mam sie zglosic z tym problemem do kogo czy do dermatologa czy do internisty czy tez moze do kosmetyczki albo chirurga plastycznego. Czy jest na to jakas rada - jesli tak to prosze o nia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: fioletowe żyłki na udzie - co z tym począć ?
juz popekane naczynka mozna usunąć jedynie mechanicznie (laser, zastrzyki) żadne tabletki czy kremy nie pomogą niestety, wiem, bo sama z tym walcze od 3 lat, kiedy to byłam w ciązy i moje żyły nie wytrzymały zwiększonej ilości krwi oraz podwyższonego ciśnienia
![]() obecnie łykam cyclonaminę i rutinoscorbin, żeby je wzmocnić przed przeprowadzeniem zabiegu zamykania (skleroterapii) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: fioletowe żyłki na udzie - co z tym począć ?
eeh dzieki Madlaine
![]() p.s. a jeszcze nie bylam w ciązy zeby mi cos takiego sie robilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.