|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
praktyki studenckie- proszę pomóżcie
Dziewczyny zapisałam sie na studia z psychologii, w systemie zaocznym, gdyż uczelnia jest na drugim końcu Polski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: praktyki studenckie- proszę pomóżcie
Jeżeli nie masz żadnych podstaw teoretycznych, to praktyka jest zupełnie bez sensu.
A "przyuczenie do zawodu" brzmi, jakbyś do jakiejś zawodówki na krawcową się uczyła, a nie studiowała. A można wiedzieć, co to w ogóle za uczelnia? SWPS? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A moze na początek wolontariat ? To dobra forma zdobywania praktyki zawodowej
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest mnostwo wolontariatow. Poza tym czesto rozne firmy/organizacje szukaja stazystow czy praktykantow. Wystarczy sie rozjerzec.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jezeli sama sobie znajdziesz i zechca cie przyjac na takie praktyki to oczywiscie, ze je mozesz robic. nawet jako nadobowiazkowe. u mnie na uczelni jak sie zrobi nadobowiazkowe to ci nawet o nich na dyplomie napisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Jest to wyższa szkoła zarządzania i finansów. Jest też tam wydział psychologii bardzo dobrze rozwinięty, niestety praktyki są między 4 a 5 rokiem, a taka praktyka mogłaby mi dużo dać. No więc czyli jest szansa, że mogłabym sobie załatwić praktyki na własną rękę. Ale jak myślicie dziewczyny pewnie ja będe musiała za nie płacić. Ciekawe też gdzie je zdołam sobie załatwić....ahhhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
moja znajoma na zaocznej pedagogice załapała sie na staż w centrum pomocy rodzinie,moze tez ci sie uda
![]() a jeali chodzi o inne formy zdobycia doświadczenia to zdecydowanie polecam wolontariat, poczytaj i poszukaj czegos.ofert jest wiele w każdym miescie, powodzenia
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wyciągam temat, bo mam trochę podobny problem.
Chciałabym sobie znaleźć praktyki, tzn. taką nadobowiązkową aktywność. Nie chodzi mi o poświadczanie ich przez uczelnię (wtedy znajdę coś ambitniejszego), a o zdobycie udokumentowanego doświadczenia. I tu pytania: - czy mogę znaleźć praktyki i nie poświadczać ich na uczelni? Czy może wtedy to musi się inaczej nazywać? - czy osoba, do której się zgłoszę musi mieć jakiś konkretny status prawny czy wystarczy jak ma pieczątkę lub po prostu się podpisze? - czy taki nieprofesjonalny druk, gdzie wypiszę co robiłam a ktoś podstempluje/podpisze będzie miał jakąś moc prawną i będzie wiarygodny?
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Oczywiście praktyka zawodowa może być realizowana poza uczelnią. Chodzi tutaj głównie o to ,że trzeba się dogadać z pracodawcą odnośnie warunków przeprowadzania praktyki. Co do osoby która, może Cię przyjąć na praktykę nie ma chyba wymagań co do statusu prawnego osoby przyjmującej. Jeżeli chodzi o druk zajrzyj tutaj xxx , powinni gdzieś tam posiadać druk o przyjęcie na praktykę. Nawet , jeżeli oddasz własnoręcznie , poprawnie napisany dokument i zostanie on poświadczony pieczątką i podpisem, wtedy można okazywać to pismo jako dokument. Także możesz bez żadnych wątpliwości składać takie pisma
![]() Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-11-08 o 15:20 Powód: Reklama - SPAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.