|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Które wyjście jest lepsze ?
Drogie Panie !
![]() Pierwsze i najważniejsze. Która dieta jest lepsza przy redukcji ? Białko-Tłuszcze czy wysoko węglowodanowa. Do tej pory miałam wysoko węglowodanową i nic.. Nic nic nic ;( Już płakać mi się chce, bo robię wszystko, daje z siebie wszystko, tak dbam o wszystko i nic. A potrzebuję spalić tylko 2 kg tkanki tłuszczowej. Przez długi czas robiłam cardio. Już mi to nie pomaga. Zacznę trening obwodowy. Może to. ale... nawiązując do tej diety, 154 cm, 58 kg, (nie mówcie że nie mam co spalić, bo mam! i sama doskonale o tym wiem) ustaliłam sobie teraz 80-90 g węgli, 90-100 g tłuszczy, 130g białka , średnio jest to 1700 kcal. Czy dobrze robię ? Niech mi ktoś coś pomoże bo się załamię normalnie xd ps. Białko!? Skąd czerpać białko, tak tak wiem, jaja, ryby, mięsa, sery twarogowe, mozzarella, serki wiejskie, ale co jeszcze ? Przecież nie można dzień w dzień jeść tego samego. Jakiejś odmiany. Wymyśliłam sobie dietę, ale codziennie białko to wymienione produkty, dzień w dzień tylko w innym zestawianiu i innych godzinach. Ale ile można litości ![]() Pomóżcie ! Ps.2 Jeden trener powiedział mi że powinnam jeść węgle na noc, np ryż i owoce ... COO? ryż, no już ok. ALE OWOCE NA NOC ! ? Co o tym sądzicie ? Tłumaczył, że wtedy lepiej się śpi, ponadto jak mam treningi między 10- 12 to tym bardziej bo zdążą mi się mięśnie odbudować. ps.3 Badania mam ok. w razie gdyby ktoś pytał. Ps.4 Może jest tu ktoś kto się naprawdę dobrze zna, wie w czym tkwi problem i chciałby podjąć ze mną współpracę na tanich warunkach, albo dobroczynnie :P xD Naprawdę nie mam pojęcia co już robić ;/ Błagam wyraźcie swoje opinie ![]() Edytowane przez wiola1223 Czas edycji: 2016-12-08 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Które wyjście jest lepsze ?
Nocą dochodzi do wytwarzania hormonu wzrostu, który wpływa na pełną odnowę tkanek organizmu. Cukry powodują wyrzut insuliny, a przy tym spada produkcja hormonu wzrostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.