|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie o podgrzewacz do mleka
Witajcie.
Używamy podgrzewacza od początku. Dopóki mleko było kilka razy dziennie to podgrzewacz(baby ono) był ustawiony na 42 stopnie, w środku szklana butelka i w razie potrzeby miałam już gotową wodę o idealnej temperaturze. Teraz mleko jest raz, dwa razy dziennie i szkoda mi podgrzewacza aby chodził 24/7 i chce go włączać 2 razy dziennie. Pytanie brzmi: ile czasu powinna być butelka z wodą w podgrzewaczu aby temperatura była odpowiednia? Może ktoś już ma swój sposób? Rada z mikrofalą odpada.
Jakub 24.01.2013 35 tc ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Qochanie91 Czas edycji: 2013-11-09 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gang Iren
|
Dot.: Pytanie o podgrzewacz do mleka
Nigdy nie używałam podgrzewacza,ale gdy moje dziecko przestało pić z piersi też piło 2 razy dziennie mleko. Gotowałam wodę w czajniku,dolewałam zimnej i dosypywałam mm. Trwało to kilka minut zaledwie.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A dopiero to sprawdzam, a pytam bo może ktoś już to ma obcykane i nie muszę sama testować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Gang Iren
|
No to niestety ja nie pomoge z podgrzewaczem.
Ja swojego gdy byl w tym wieku zostawialam z zabawkami na kocu/macie w zasiegu wzroku z reguly i robilam mleko. Zreszta inne rzeczy w ciagu dnia przy dziecku/dzieciach trzeba tez zrobic.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybije godzina 19 i aż do momentu jego zaśnięcia nic na świecie nie istnieje, tylko mama. Jak mąż jest w domu-nie ma problemu, zaś gdy zostaje sama problem się pojawia. Przed 19, ogólnie cały dzień mogę nie istnieć, chyba że jest chory. Łóżeczko z zabawkami wtedy też jest super. Mam problem głównie z wieczorną kaszą Ale dzięki za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A nie masz tego w instrukcji obslugi? Ja mialam, ale dokladnie nie pamietam. Zagrzanie wody w butelce trwa chyba 5 min, wiec wlaczenie 10 min wczesniej powinno wystarczyc (bo jeszcze nagrzanie wody w podgrzewaczu). A najlepiej przetestuj to sobie
![]() Ja w dzien nie uzywam podgrzewacza, studze goraca wode, to trwa chwile. Mozesz tez zrobic jak radzi Gosia, miec odstawiona przegotowana i wymieszac, albo zimna przegotowana do mikrofali i dodac mleko ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Doczytalam, ze w gre wchodzi tylko podgrzewacz. No to wlacz go np 15 min wczesniej, zeby miec pewnosc ze woda na pewno bedzie ciepla i juz ![]() ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2013-11-09 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie poszukam instrukcji w internecie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W domu to po prostu chodzi podgrzewacz non stop.
W gościach podgrzewam wodę w mikrofali. Jak nie ma mikrofali to mieszam wrzątek z chłodną wodą. W podróży nalewam z termosu i w razie potrzeby wlewam chłodną. A co do kataru i płaczu to akurat płaczące dziecko przynajmniej wysmarka to, co mu zalega w nosie, także to tylko na plus wychodzi ![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
do tej pory chodził podgrzewacz non stop, ale teraz właśnie chciałam włączać tylko te 2 razy dziennie kiedy mi potrzebna ta woda, bo szkoda prądu no i wilgoć w pokoju większa.
Co do rad to wiem o wszystkim, tylko teoria a praktyka to 2 różne rzeczy, ja się tylko obróciłam gdy spadł, to było może 10 sek. Wydaje mi się, że te 10 min wystarcza, ale ja jestem mamą przewrażliwioną :P ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie wrażenie po przeczytaniu wątku, że dziecko spędza czas tylko na rękach bądź w łóżeczku. Mam nadzieję, że mylne.
![]() Bo z tego co widać w linku to ma już 10 miesięcy.
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że przetestowanie tego zajęłoby mniej czasu, niż zakładanie wątku i czytanie odpowiedzi na wizażu.
Mam podgrzewacz TT i 120-150 ml wody podgrzewał w 4-5 minut. Wodę można wlać do butelki/ niekapka i wstawić do podgrzewacza wtedy, kiedy dziecko prawdopodobnie będzie głodne i włączyć, jak się o to jedzenie upomni. Teraz rano przygotowuję mleko lub kaszkę mleczną z wody ostudzonej wymieszanej z wrzątkiem i dziecię pije mleczko, a mamusia kawę z mleczkiem. Wieczorem raczej trochę podgrzewam wodę w czajniku. Tylko moja córka ma 16 miesięcy i już nie umiera z głodu od chwili otwarcia oczu, więc mam na to czas. Nie zostawiam jej wtedy na łóżku, tylko w łóżeczku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.