|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() INTERNET kontra MMS-y w SAMSUNGU galaxy advance
Witam.
Moja mama po namowie konsultantki znanej sieci zakupiła sobie nowy telefon w wolnej sprzedaży . Mama radziła się pani,jaki wybrac model,aby nie używac internetu,a wysyłac i dobierać MMS-y. Pani poradziła jej model SAMSUNG GALAXY ADVANCE mówiąc,ze one jeszcze mają starsze oprogramowanie adnroid poniżej 4.0 i w nich można wyłączyć transmisję danych ,czyli internet,a móc wysyłać MMS-y. Okazało się,że nie można odbierać mms-ów przy wyłaczonej transmisji danych,a włączenie naraża ją na koszty. Dodatkowo koszt wysłania MMS-to 0,19 plus koszt transmisji danych,więc mms wychodzi ją około 40 groszy . Próbowałam już programow wyłączających internet ściąganych z sklepu,ale one nie działają. Próbowałam zmienic. ustawienia APN,ale to też nie działa i internet dalej śmiga. Nie chcę zbytnio grzebać w oprogramowaniu w obawie przed zepsuciem sprzętu,a pani ,która doradza jest nieosiągalna. Czy wiecie jak można to obejść?
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: INTERNET kontra MMS-y w SAMSUNGU galaxy advance
Nie wiem, jaką wersję Androida ma Advance, możesz powiedzieć jaką mama ma wersję? I jaka to sieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie da się tego obejść... Twoją mamę wprowadzono w błąd. W androidach poniżej 4.1 konieczna jest transmisja danych, aby móc korzystać z mmsów. To w androidach najnowszych nie trzeba jej włączać. Czyli na odwrót...
Samą transmisję w advance można wyłączyć w ustawieniach. Może być ona przecież wyłączona na stałe, a włączona na chwilę w momencie odbierania/wysyłania mmsa ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sieć play ,Android 2.3
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj zaktualizować androida do najnowszej wersji (przez Wi-FI, bo dużo zajmuje!) i wtedy pobrać ze sklepu np. APNndroid. Zwykle to działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet przy wyłączonym internecie pobiera pieniądze za transmisję danych
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-11-06 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.